Lifestyle

Praxiten 15 – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Što je Praxiten 15 i koje mu je djelovanje

Djelatna tvar koji sadrži lijek Praxiten 15 naziva se oksazepam. Ovaj lijek pripada u skupinu lijekova koja se zove benzodiazepin. Praxiten 15 se koristi u većini slučajeva prilikom kratkotrajnih liječenja tjeskobe i kod liječenja ovisnosti o alkoholu.

Vrlo je bitno naglasiti neke situacije u kojima se lijek ne bi smio uzimati. Lijek se ne smije uzimati u slučaju ili u stanjima kao što su:

  • Alergija na djelatnu tvar lijeka koja se naziva oksazepam ili kod bilo kojih drugih alergija na sastav lijeka
  • Oboljenja od kronične psihoze ili duševne bolesti što je gubitak veze sa stvarnošću
  • Postojanja fobija što su razni strahovi
  • Postojanja opsesije što je ponavljane misli, osjećaji i ideje
  • Težih oboljenja pluća
  • Težih oboljenja jetre
  • Sindroma apneje u snu, što je kratkotrajni prestanak disanja u toku sna
  • Oboljenje od miastenije gravis, što je bolest s slabosti mišića i jako brzim umaranjem

Važno je naglasiti i da djeca ne smiju uzimati ovaj lijek!

Koje nuspojave Praxiten 15 može uzrokovati

Praxiten 15 kao i svaki drugi lijek može uzrokovati razne nuspojave koje su zabilježene tokom testiranja lijeka. Naravno, vrlo je bitno napisati da teže nuspojave koje uzrokuje Praxiten 15 neće biti manifestirane u većini slučajeva, ali svejedno je vrlo bitno obratiti pažnju na nuspojave, jer prilikom uzimanja bilo kojeg lijeka treba biti vrlo oprezan. Navest ćemo vam nekoliko nuspojava koje je vrlo bitno naglasiti.

Kod situacija gdje primijetite neke od sljedećih nuspojava, vrlo je bitno odmah kontaktirati svog liječnika te prestati uzimati lijek. Neke od nuspojava koje su tu uključene su paradoksalne reakcije poput neprijateljstva, ljutnje, depresije, nemira, nesanice, uznemirenosti, manije, agresije, razdražljivosti, deluzije, halucinacije, noćne more, psihoze i nenormalno ponašanje.

Ove nuspojave će se gotovo sigurno pojaviti odmah prilikom početka liječenja tako da vrlo brzo možete i reagirati.

Još neke nuspojave koje možete primijetiti, ali učestalost nije poznata su:

  • Omaglica, glavobolja, pospanost, zamagljeni vid, mučnina i letargija
  • Problemi s mokrenjem, probavni problemi, crvenilo, osip i svrbež kože

Koliko Praxiten 15 košta i kakva su iskustva

Cijena koju je potrebno izdvojiti za lijek Praxiten 15 iznosi od 40 do 60 kuna, te u eurima to iznosi od 5,5 do 8 eura. Cijena ovog lijeka kao i kod svakog drugog ovisi o tome kolike je lijek jačine,dakle slabiji ili jači lijek, a ovisi i o tome koliko je samo pakiranje lijeka, dakle veće ili manje pakiranje. Analiziranjem tržišta, anketama i ispitivanjem osoba koje su lijek koristile, možemo reći da su iskustva te zadovoljstvo kod svih bila prilično visoko. Loših komentara na Praxiten 15 je bilo vrlo malo te su loša iskustva većinom bilježena samo zbog nuspojava koje su nažalost gotovo neizbježne prilikom konzumiranja lijeka.

Vrlo je važno naglasiti da se moraju temeljito čitati uputstva i upozorenja prije nego što se lijek započne koristiti. Na taj način će se definitivno izbjeći puno težih slučajeva i pojavljivanje simptoma. Uz to je vrlo bitno lijek koristiti samo do datuma isteka trajanja koje je istaknuto na pakiranju te ga je vrlo bitno čuvati na za to predviđenom mjestu.

Tagovi:

#Praxiten #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva

Komentariši