Lifestyle

Preductal mr – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Djelovanje lijeka Preductal MR

Lijek Preductal MR u sebi sadrži glavni sastojak trimetazidindiklorid uz ostale sastojke se koristi kombiniran sa drugim lijekovima kod liječenja angine pektoris. Angina pektoris je bol u prsima koja se javlja kao posljedica koronarnih arterijskih bolesti. Ovaj lijek nije namijenjen za liječenja napadaja kod angina pektoris, niti se primjenjuje kod nestabilnih angina pektoris, te se ne propisuje ovaj lijek kod liječenja infarkta miokarda.

Liječnika koji vam propisuje lijek Preductal MR trebate upozoriti na sve bolesti koje imate i od kojih se liječite, te koje sve druge lijekove koristite u liječenju drugih bolesti. Poseban oprez je potreban ako imate oštećene bubrege, bolujete od Parkinsonove bolesti koja zahvaća mozak i očituje se kao drhtanje, usporeni pokreti tijela, nepravilno hodanje, ukočeno držanje tijela, te ako ste alergični na bilo koji od sastojka ovog lijeka.

U slučaju da tokom terapije ovim lijekom doživite napadaj angine pektoris odmah se obratite svom liječniku, te može i pogoršati stanje sa anginom pektoris pa je potrebno držati se točno određenih doza u terapiji.

Nuspojave lijeka Preductal mr

Nuspojave koje se mogu pojaviti u terapiji lijekom Preductal MR su da se može pogoršati stanje nego što je bilo na početku terapije, mogu se pojaviti ukočenost tijela, drhtanje, problemi sa hodanjem, usporeni pokreti pa je potrebno o tome odmah informirati liječnika jer se stanje može i pogoršati.

Kao nuspojave se mogu pojaviti i padovi zbog niskog krvnog tlaka, omaglice i glavobolje, te osjećaj slabosti. U terapiji lijekom Preductal MR se mogu javiti i nuspojave povezane sa poremećajima probave kao što su mučnine, povraćanja, proljev, bolovi u trbuhu, a mogu se pojaviti i osipi na koži, svrbež i koprivnjača.

Prostamid - Za zdravu prostatu

Ukoliko se pojave nepravilni otkucaji srca, bilo da se radi o prekomjernom otkucaju srca ili brzim otkucajima srca, mogući su i valovi vrućine, te smanjenje bijelih krvnih stanica što će uzrokovati nastanak infekcija i smanjenje broja trombocita što dovodi do lakšeg krvarenja jer se krv teže zgrušava bez trombocita. Kao nuspojava može se pojaviti i poremećaj u funkcioniranju jetre i oštećenje jetre, žuta boja kože i bjeloočnica, gubitak apetita, tamna boja mokraće i izrazito svijetla boja stolice. Lijek se na testiranjima za doping pokazuje kao sredstvo za doping, a ne preporučuje se trudnica, a dojiljama i ženama koje planiraju trudnoću.

Iskustva u terapiji lijekom Preductal mr

Osobe koje su bile na terapiji lijekom Preductal MR svojim iskustvom mogu potvrditi da se u nekim slučajevima njihovo stanje umjesto da se popravi, pogoršalo jer možda terapija nije djelovala kao što treba djelovati kod stabilnih angina pektoris. Mnogi su osjetili poremećaje kod spavanja, tokom dana su osjećali omamljenost i pospanost, a tokom noći ih je mučila nesanica.

Neki mogu iz svog iskustva potvrditi da im je rad srca postao nepravilan, osjećali su brzi otkucaji srca, te prekomjeran broj otkucaja što može dovesti do infarkta, ali i zatajenja srca. Lijek Preductal MR je kod nekih osoba djelovao na snižavanje krvnog tlaka što je dovodilo do ošamućenosti, padanja, nesvjestica, malaksalosti i opće slabosti organizma.

Lijek treba uzimati u dozama kako je liječnik preporučio uz obrok, najčešće se lijek uzima dva puta dnevno, ujutro i navečer, te ga obavezno treba uzeti uz obrok. Terapija se ne smije samostalno prekidati bez da se savjetujete sa liječnikom jer je vaša zdravstvena situacija ozbiljna i ovaj lijek liječnik je propisao s dobrim razlogom. Liječnik izdaje recept za ovaj lijek i samo ga uz recept možete nabaviti u ljekarni.

Tagovi:

#Preductal #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva
Izvorni članak