Lifestyle

Rekovelle – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Što je Rekovelle i za što se koristi?

Djelatna tvar Rekovelle lijeka je folitropin delta. Navedeni lijek će se propisati ženama koje će se podvrgnuti raznim postupcima za liječenje neplodnosti (In vitro oplodnja i intracitoplazmatska injekcija spermija). Kako će navedeni lijek djelovati? Lijek će potaknuti proizvodnju više jajnih stanica koje će se skupiti i oploditi umjetnim putem u laboratoriju. Djelatna tvar navedenog lijeka je kopija hormona koji se naziva folikulostimulirajući hormon (FSH), koji prirodno potiče proizvodnju jajnih stanica kod žena.

Ovaj hormon je ključan za samu plodnost. Djelovanje lijeka je vidljivo prema povećanoj proizvodnji jajnih stanica koje nastaju u jajnicima. Više jajnih stanica doprinosi većoj mogućnosti da žena zatrudni. Da li je navedeni lijek djelotvoran? Rekovelle je uspoređen s ostalim lijekovima za neplodnost koji stimuliraju jajnike. Rezultati su približni, što znači da postoji velika mogućnost trudnoće ako se slijede detaljne upute liječnika. Svaka žena zahtijeva drugačiji pristup liječenju i terapiji, što na kraju može utjecati na samu mogućnost trudnoće.

Rekovelle primjena i mjere opreza

Kako izgleda uzimanje Rekovelle lijeka? Lijek dolazi u obliku otopine za injekciju. Otopina se nalazi u ulošku koja je pripremljena za brizgalicu, za injekciju. Lijek se isključivo izdaje na liječnički recept, a samo liječenje mora započeti pod nadzorom iskusnog liječnika koji je stručan u liječenju problema s plodnošću. Kako se dobiva lijek? Lijek će se dobiti uz pomoću injekcije. Injekcija se dobiva pod kožu, jednom dnevno, nekoliko dana za redom dok je žena u menstrualnom ciklusu (započinje se u drugom ili trećem danu ciklusa). Injekcije se zaprimaju dok jajnici ne proizvedu dovoljan broj jajnih stanica.

Rekovelle doza će se odrediti prema tjelesnoj težini žene, kao i prema razini takozvanog anti-Mullerovog hormona koji je prisutan u krvi i pokazuje odgovor jajnika na dodatnu stimulaciju. Doze se mogu prilagođavati narednih ciklusa, ovisno o tome kako ženino tijelo odgovara. Nakon prve zaprimljene injekcije doktor pruža mogućnost samostalnog ubrizgavanja lijeka. Navedeni lijek se neće i ne smije koristiti kod žena koje pate od tumora hipofize ili tumora hipotalamusa, kao i kod žena koje pate od raka dojke, raka maternice ili raka jajnika. Zabranjeno je primjenjivati navedeni lijek ako postoji povećanje jajnika, ciste na jajnicima, policistični jajnici ili vaginalna krvarenja koja nemaju uzrok.

Rekovelle iskustva i liječenje

Žene koje su primjenjivale Rekovelle lijek u svrhu liječenja neplodnosti imaju podijeljeno mišljenje o njegovom djelovanju. Ispitivanja lijeka pokazuju da je trudnoća uspješna u 30% slučajeva. Iskustva će se razlikovati, ovisno o razlozima neplodnosti i drugim terapijama. Koje rizike povezujemo s korištenjem navedenog lijeka? Najčešće nuspojave su: Glavobolje, bol i nelagoda u zdjelici koja je uzrokovana stimulacijom jajnika, mučnina, umor, hiperstimulacija jajnika. Hiperstimulacija jajnika uzrokuje povraćanje, bol, proljev. U težim slučajevima žena može iskusiti probleme s disanjem ili probleme sa zgrušavanjem krvi.

GoSlim - smršaj zdravo

Navedeni lijek se dobiva isključivo na liječnički recept. Cijena za otopinu za injekciju 1 x 12 mcg/0,36 ml, napunjena brizgalica s 3 igle iznosi 84,50€. Kako će se čuvati Rekovelle? Lijek zahtjeva posebne uvjete čuvanja. Nakon kupnje, otopinu je potrebno držati u hladnjaku na temperaturi od 2 do 8 stupnjeva, bez zamrzavanja. Lijek je potrebno čuvati u izvornom pakiranju kako do njega ne bi došla svjetlost. Nakon što se lijek izvadi iz hladnjaka on se ne smije vraćati natrag, već se treba držati na sobnoj temperaturi do 25 stupnjeva do najviše 3 mjeseca.

Tagovi:

#Rekovelle #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva
Izvorni članak