Lifestyle

Rinoco – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Što je Rinoco i koje mu je djelovanje

Rinoco je lijek u obliku spreja koji sadrži u sebi djelotvornu stvar pod nazivom flutikazonpropionat. Rinoco je lijek koji pripada u skupinu lijekova koja se naziva steroidi ili kortikosteroidi. Lijek djeluje na način da ublažava upale, ublažava oticanje i nadraženost nosa te ublažava kihanje, začepljenost, svrbež i curenje iz nosa. Lijek se najčešće koristi za upalu sluznice nosa kod sezonskih alergijakaoštojealergijanapeludi, te za upalu sluznice nosa kod cjelogodišnjih alergija kao što je alergija na životinje.

Vrlo je bitno naglasiti neke situacije u kojima se lijek ne bi smio uzimati. Lijek se ne smije uzimati u slučaju ili u stanjima kao što su:

 • Alergije na djelotvornu tvar flutikazonpropionat i na bilo koji drugi sastojak iz lijeka
 • Kod prethodnih operacija na nosu
 • Ako postoji bilo kakva infekcija nosa
 • Ako postoji simptom zamućenog vida ili neki drugi poremećaj povezan s vidom

Kod svih gore navedenih stanja treba izričito paziti sa konzumacijom te je preporučljivo posavjetovati se sa liječnikom.

Koje nuspojave Rinoco može uzrokovati

Rinoco kao i svaki drugi lijek može uzrokovati razne nuspojave koje su zabilježene tokom testiranja lijeka. Naravno, vrlo je bitno napisati da teže nuspojave koje uzrokuje Rinoco neće biti manifestirane u većini slučajeva, ali svejedno je vrlo bitno obratiti pažnju na nuspojave, jer prilikom uzimanja bilo kojeg lijeka treba biti vrlo oprezan. Navest ćemo vam nekoliko nuspojava koje je vrlo bitno naglasiti.

Nakon što se sprej primjeni vrlo je lako moguće da se dese nuspojave kao što su kihanje, koje prestaje nakon vrlo kratkog vremena, te neugodan miris i okus koji također prestaju nakon vrlo kratkog vremena. Ove nuspojave ne predstavljaju nikakvu opasnost.

Vrlo česte nuspojave koje se mogu primijetiti prilikom uzimanja ovog lijeka su:

Česte nuspojave koje se mogu primijetiti prilikom uzimanja ovog lijeka su:

 • Glavobolja
 • Neugodan miris
 • Neugodan okus
 • Bol i suhoća u grlu i nosu

Manje česte nuspojave koje se mogu primijetiti prilikom uzimanja ovog lijeka su:

 • Kožne reakcije
 • Tegobe s očima
 • Šupljine u grebenu koje su smještene unutar nosa

Koliko Rinoco košta i kakva su iskustva

Cijena koju je potrebno izdvojiti za lijek Rinoco iznosi od 40 do 60 kuna, te u eurima to iznosi od 5 do 8 eura. Cijena ovog lijeka kao i kod svakog drugog ovisi o tome kolike je lijek jačine,dakle slabiji ili jači lijek, a ovisi i o tome koliko je samo pakiranje lijeka, dakle veće ili manje pakiranje. Analiziranjem tržišta, anketama i ispitivanjem osoba koje su lijek koristile, možemo reći da su iskustva te zadovoljstvo kod svih bila prilično visoko. Loših komentara na Rinoco je bilo vrlo malo te su loša iskustva većinom bilježena samo zbog nuspojava koje su nažalost gotovo neizbježne prilikom konzumiranja lijeka.

Vrlo je važno naglasiti da se moraju temeljito čitati uputstva i upozorenja prije nego što se lijek započne koristiti. Na taj način će se definitivno izbjeći puno težih slučajeva i pojavljivanje simptoma. Uz to je vrlo bitno lijek koristiti samo do datuma isteka trajanja koje je istaknuto na pakiranju te ga je vrlo bitno čuvati na za to predviđenom mjestu.

Tagovi:

#Rinoco #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva

Komentariši