Rinolan alerg – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Što je Rinolan alerg i koje mu je djelovanje

Contents

Rinolan alerg su tablete koje sadrže loratadin. Rinolan alerg je lijek koji pripada skupini antihistaminika. Ove tablete koriste se u slučaju alergija, one olakšavaju alergijske reakcije i onemogućuju simptomima da alergičnoj osobi smanje kvalitetu života. Tablete sprječavaju djelovanje histamina koji se stvara u velikim količinama kod alergičnih osoba te zbog toga i kažemo kako je to skupina lijekova pod nazivom antihistaminici.

Ove tablete pomoći će kod alergijskih reakcija kao što su curenje i svrbež nosa, kuhanje, svrbež i peckanje očiju. Moguće je koristiti lijek i za smanjivanje simptoma koje uzrokuje koprivnjača. Simptome kao što su svrbež, veličinu i crvenilo kod osipa.

Tableta se najčešće uzima u jutarnjim satima pošto je njeno djelovanje cjelodnevno. Osobe koje ih konzumiraju bi trebale sve zadatke i obveze obavljati bez težih poteškoća.

Vrlo je bitno obratiti se liječniku ako tablete ne djeluju ili ako djeluju na krivi način.

Tablete se ne smiju koristiti ako postoji alergija na loratadin ili neki drugi sastojak koji se nalazi u lijeku.

Koje nuspojave Rinolan alerg može uzrokovati

Kao i kod svakog drugog lijeka, i Rinolan alerg može uzrokovati razne nuspojave. Nuspojave svakako neće utjecati na sve osobe koje lijek koriste, čak neće utjecati niti na većinu već na jako mali broj ljudi.

Najčešće nuspojave koje uzrokuje Rinolan alerg, a prijavljivane su od strane odraslih te djece koja su dobi iznad 12 godina su sljedeće: omamljenost, glavobolja, pojačani apetit i velike poteškoće sa spavanjem.

Nuspojave koje su najčešće prijavljivane kod djece koja su u dobi između 2. i 12. godina su: umor, nervoza i glavobolja.

Nuspojava kod koje je učestalost nepoznata je povećanje tjelesne težine.

Nuspojave koje su vrlo rijetke i javljaju se 1 na 10000 osoba a prijavljivane su nakon stavljanja ovog lijeka u ljekarne su sljedeće: omaglica, vrlo jake alergijske reakcije, oticanje, konvulzije, mučnina, suha usta, ubrzani i nepravilni otkucaji srca, ispadanje kose, tegobe s jetrom, velika nelagoda u želucu, osip i umor.

Kod primjećivanja bilo koje od ovih nuspojava prilikom konzumacije lijeka obavezno se morate javiti liječniku.

Koliko Rinolan alerg košta i kakva su iskustva korisnika

Rinolan alerg košta oko 25 kuna (2,35 eura). Recenzije za Rinolan alerg, su većinom vrlo dobre. Iskustva su većinom pozitivna, bez znatno loših komentara od strane korisnika. Mana su svakako nuspojave koje se mogu dogoditi prilikom konzumacije ovog lijeka, ali kao što i kod svakog drugog lijeka postoje nuspojave, tako postoje nuspojave i za ovaj lijek.

Vrlo je važno koristiti ga po uputstvima koja su uključena unutar samog pakiranja ili po uputstvima svog liječnika ili ljekarnika. Lijek se također mora čuvati na način koji je istaknut na uputstvima kako bi se očuvao te kako ne bi došlo do raznih nuspojava zbog isticanja roka samog lijeka.

Recenzije nam ukazuju na to da je lijek vrlo djelotvoran i učinkovit u onome za što je i namijenjen. Osim same djelotvornosti i učinkovitosti, vrlo je brz prilikom uklanjanja simptoma ili same bolesti. Nismo naišli na veliki broj negativnih recenzija što znači da je lijek po ocjeni korisnika odličan.

Tagovi:

#Rinolan #alerg #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Related post

O autoru

Dodaj komentar