Lifestyle

Rizolip plus nuspojave –

Ima li Rizolip plus nuspojave

Gotovo 50% odrasle populacije ima povišeni kolesterol u krvi. Visoki kolesterol jedan je od glavnih čimbenika za razvoj kardiovaskularnih bolesti, poput akutnog infarkta miokarda i zatajenja srca. Budući da promjena načina života može smanjiti razinu kolesterola samo za oko 10%, mnogi se ljudi okreću dodacima prehrani. Jedne od poznatijih su Rizolip plus kapsule s ekstraktom fermentirane riže. Kako djeluje ovaj dodatak prehrani? Ima li Rizolip plus nuspojave i koje su? Rizolip plus je namijenjen održavanju normalne razine kolesterola u krvi, zahvaljujući monakolinu K iz crvene riže. Crvena riža fermentira se kvascem Monascus purpureus. Ovom fermentacijom nastaje monakolin K. Kemijska struktura monakolina K slična je lovastatinu, najmanje snažnom statinu odobrenom za liječenje visokog kolesterola. Osim što smanjuje vrijednost kolesterola lipoproteina niske gustoće (LDL), ovaj dodatak prehrani koristan je za balansiranje fiziološke razine triglicerida u plazmi. Kapsule crvene riže smanjuju razinu kolesterola u krvi, ali njihova je učinkovitost manja od one tradicionalnih lijekova. Također, kao i kod svakog drugog dodatka prehrani, postoje Rizolip plus nuspojave.

Koje su Rizolip plus nuspojave

Kako prepoznati Rizolip plus nuspojave? Ekstrakt fermentirane riže dostupan je u obliku kapsula ili tableta i često se kombinira s drugim sastojcima kao što su koenzim Q10 i omega-3 masne kiseline. Unatoč brojnim dobrobitima, suplementacija ovim dodatkom prehrani može imati neke štetne učinke. Iako u manjoj mjeri, glavne nuspojave Rizolipa plus uključuju gastrointestinalne tegobe i alergijske reakcije. Ne preporučuje se tijekom trudnoće i dojenja. Ovaj dodatak treba izbjegavati u slučajevima bolesti jetre. Važno je uzeti u obzir da se ne smije uzimati istodobno s lijekovima za snižavanje kolesterola. Njegovu konzumaciju kao suplementa mora odobriti liječnik kako bi se izbjegle neželjene posljedice. Iste nuspojave mogu se pojaviti kod osoba koje uzimaju lovastatin i kod osoba koje uzimaju kapsule s ekstraktom fermentirane riže. Osobe preosjetljive na tvari sadržane u formuli dodatka prehrani ne smiju koristiti ovaj proizvod. U slučaju preosjetljivosti preporuča se prekinuti korištenje dodatka i posavjetovati se s liječnikom. Kako biste izbjegli rizike i Rizolip plus nuspojave, uvijek koristite visokokvalitetne suplemente renomiranog brenda.

Kako izbjeći Rizolip plus nuspojave

Znanstvena istraživanja su pokazala da konzumacija ovog dodatka može dovesti do značajnog smanjenja ukupne razine lošeg kolesterola. Učinkovitost Rizolip plus kapsula može varirati od osobe do osobe, odnosno ovisi o mnogim čimbenicima kao što su dob, spol, preporučena doza, prehrana i način života. Osim toga, važno je posavjetovati se s liječnikom prije uzimanja bilo kojeg suplementa. Kako biste izbjegli moguće Rizolip plus nuspojave, pridržavajte se uputa za uporabu i nemojte prekoračiti preporučenu dozu. Imajte na umu da svaka osoba može drugačije reagirati na dodatak, a rezultati mogu varirati. Uvijek kombinirajte dodatke prehrani s uravnoteženom prehranom i zdravim načinom života za najbolje rezultate. Važno je zapamtiti da dodaci prehrani, pa tako ni Rizolip plus, nisu namijenjeni liječenju ili prevenciji bolesti te njihova učinkovitost može varirati. Zato je važno posavjetovati se s liječnikom prije početka bilo koje vrste suplementacije. Osobe s bolestima štitnjače, poremećajima mišićno-koštanog sustava ili s većim rizikom od raka moraju izbjegavati njegovu primjenu kako bi izbjegli Rizolip plus nuspojave.

Tagovi:

#Rizolip #nuspojave #
Izvorni članak