Serpentil – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Serpentil – djelovanje

Contents

Serpentil je antidepresiv koji se koristi za liječenje depresivnog poremećaja i anksioznih poremećaja u odraslih. Pripada skupini lijekova koji se nazivaju selektivni inhibitori ponovne pohrane serotonina (SSRI). Njegov terapeutski učinak povezan je s inhibicijom ponovne pohrane serotonina u središnjem živčanom sustavu. Kao i kod drugih vrsta antidepresiva, potrebno je nekoliko tjedana prije nego što se vidi učinak terapije. Ukupni klinički učinak je poboljšano raspoloženje i smanjena tjeskoba kao rezultat promjena u funkciji neurona. Postoji opća i specifična uporaba lijeka. Serpentil se može koristiti u prevenciji bolesti, za liječenje bolesti u određenom razdoblju te za liječenje specifičnih simptoma bolesti. Uobičajena doza je 10 mg jednom dnevno, ali se može povećati do najviše 20 mg dnevno, ovisno o individualnoj terapiji bolesnika. Učinak se obično razvija dva do četiri tjedna nakon početka liječenja. Razgovarajte sa svojim liječnikom prije nego prestanete uzimati lijek. Slijedite upute liječnika o smanjenju doze. Ako se nakon smanjenja doze ili nakon prekida liječenja jave nepodnošljivi simptomi, liječnik može razmotriti nastavak terapije uz postupno smanjivanje doze lijeka.

Serpentil – nuspojave

Uz potrebne terapijske učinke, Serpentil može izazvati nuspojave. Nuspojava bilo kojeg lijeka definirana je kao neželjeni učinak lijeka. Nuspojava može biti veća ili manja što je zanemarivo. Koje su moguće nuspojave Serpentila? Ako imate alergijsku reakciju na lijek u obliku otežanog disanja, osipa na koži, oticanja lica, usana, grla ili jezika, odmah potražite liječničku pomoć. Uobičajene nuspojave serpentina uključuju vrtoglavicu, slabost, tjeskobu, promjene u ponašanju i raspoloženju, probleme sa spavanjem, napade panike, uznemirenost, hiperaktivnost, razdražljivost, gubitak apetita. Češće nuspojave su suha usta, zatvor, žgaravica, pospanost, gubitak seksualne sposobnosti, smanjena želja za spolnim odnosom. Rjeđe su: kašalj, povišena temperatura, pojačano znojenje, bolovi u zglobovima, vratu ili ramenima, stezanje u prsima, osjećaj tromosti, opća nelagoda i otežano disanje. Neke od nuspojava koje se mogu pojaviti kod serpentina neće zahtijevati liječničku pomoć. Pacijenti također mogu doživjeti specifične nuspojave, u kojem slučaju liječnik mora zamijeniti lijek drugim. Serpentil je kontraindiciran u bolesnika s teškim oštećenjem jetre, bubrega ili prostate.

Serpentil – cijena i iskustvo

Serpentil je lijek koji djeluje na poboljšanje raspoloženja. Za većinu pacijenata ovaj lijek je potpuno siguran u dugotrajnoj terapiji. Međutim, neki ljudi mogu doživjeti nuspojave, u smislu smanjenog seksualnog nagona. Istraživači su pronašli neke značajne razlike u korist serpentila u usporedbi s drugim vrstama antidepresiva za liječenje akutne faze depresije u pogledu učinkovitosti. Cijena ovisi o ljekarni u kojoj se lijek može kupiti. Kako bi liječenje bilo što sigurnije, potrebno je pridržavati se propisanog doziranja. Liječenje treba započeti najnižom dozom koju će liječnik postupno povećavati. Ako bolujete od kroničnih bolesti, trebali biste o njima obavijestiti svog liječnika. Nema dovoljno dokaza za razlikovanje serpentila od drugih antidepresiva u smislu odgovora na liječenje i terapiju. Serpentil se pokazao znatno učinkovitijim od drugih lijekova u postizanju poboljšanja kod anksioznih poremećaja i u liječenju depresije. Slijedite sve upute o tome kako uzimati lijek. Učinkovito liječenje ovim lijekom zahtijeva strogo pridržavanje pravila doziranja, praćenje nuspojava i javljanje liječniku.

Tagovi:

#Serpentil #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Related post

O autoru

Dodaj komentar