Lifestyle

Tablete za suhi kašalj bez recepta – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Samoliječenje i tablete za suhi kašalj bez recepta

Kašalj je više simptom nego bolest, a i ne mora uvijek biti znak bolesti, ali je uvijek neugodan i želite ga se riješiti. Suhi zrak u neprozračenim prostorijama će osušiti sluznicu nosa i usne šupljine, a ta suhoća često postaje poriv za kašljucanjem, a nemate što iskašljati. Obzirom da se to pretvara u stalnu iritantnu smetnju, a ne osjećate se bolesno, samoliječenje i tablete za suhi kašalj bez recepta su dobar način da se riješite te neugode.

Suhi kašalj zna pratiti i infekcije dišnog sustava, pušače, osobe koje piju premalo tekućine, sluznica usne šupljine i nosa se suše i zbog hormonske neravnoteže, naročito izraženo kod ulaska žena u klimakterij, kod hormonalnih poremećaja, u trudnoći i kod nekih kroničnih bolesti. Tablete za suhi kašalj bez recepta se ne preporučuju pušačima, njima se savjetuje prestanak pušenja, ali ni trudnicama u prva tri mjeseca trudnoće, a ako je nužno, moraju se posavjetovati sa svojim liječnikom.

Pomažu li tablete za suhi kašalj bez recepta vidi se za tjedan dana

Nijedan lijek se ne može uzimati nekontrolirano na neograničeno dugo vremena bez nuspojava. Ako ste započeli terapiju i ne znate koliko dugo je trebate uzimati malen savjet; pomažu li tablete za suhi kašalj bez recepta vidi se za tjedan dana, ako nema poboljšanja u tom vremenu posavjetujte se sa svojim liječnikom. Ove tablete nemojte davati djeci mlađoj od 12 godina. Ako se pojavi osip ili neka druga reakcija, kao vrtoglavica, mučnina, povraćanje ili proljev, morate liječniku.

Tablete za suhi kašalj bez recepta su lako dostupne, po povoljnoj cijeni, pa je samoliječenje češće nego kod drugih tegoba. Nuspojave su rijetke, ali ako se dogode onda trebate prestati uzimati tablete i javiti se svom liječniku. Ako se tijekom uzimanja lijeka vaš suhi kašalj pretvori u mokri ili produktivni kašalj ili se pojavi visoka temperatura, također morate liječniku jer se vjerojatno radi o ozbiljnijoj i vjerojatno bakterijskoj infekciji za koju ćete možda trebati i antibiotike.

Za gripu ili prehladu su najbolje tablete za suhi kašalj bez recepta

Suhi kašalj prati obično virusne infekcije, zato su za gripu ili prehladu najbolje tablete za suhi kašalj bez recepta, jer ne morate gubiti vrijeme po čekaonicama, među bolesnim ljudima, gdje možete “pokupiti” i neke druge infekcije. No, morate pratiti utjecaj lijeka, ako počnete iskašljavati gustu ljepljivu sluz, teško disati, naizmjenično se smrzavati (zimica, tresavica, groznica) i preznojavati (vrućica), onda prestanite uzimati lijek i otiđite liječniku da utvrdi pravi uzrok i ordinira vam adekvatnu terapiju.

Kod suhog kašlja je važno piti dosta tekućine, čajevi, naročiti onaj od sljeza ili islandskog lišaja, majčine dušice, plućnjaka, tople juhe, ali alkohol i gazirana pića se zabranjuju. Uz tablete za suhi kašalj bez recepta se savjetuje i vlaženje prostora s aroma lampama i prikladnim eteričnim uljima bora, zelene jabuke, timijana, majčine dušice ili citrusa. Obavezno pročitajte uputu o lijeku i pravilno uzimajte tablete sa puno tekućine u preporučenoj dozi i pravilnim vremenskim razmacima, dupla doza se ne preporučuje ni ako ste preskočili jedno uzimanje.

Tagovi:

#Tablete #suhi #kašalj #bez #recepta #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva

Komentariši