Lifestyle

Tablete za žuč – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Tablete za žuč i što zuč čini za naše tijelo?

Za našu dobrobit danas možemo pronaći brojne tablete za žuč, kapsule za žuč i isto tako čajeve za žuč u bilo kojoj ljekarni ili bolje opremljenoj drogeriji. Prije nego se pozabavimo temom kako tablete za žuč djeluju i zašto ih je poželjno konzumirati, prvo moramo znati što je zapravo žuč. Svi znamo kako je važno pravilno funkcioniranje jetre i žuči, ali ponekad je za pravilno funkcioniranje potrebna blaga potpora. Jetra su uz naša crijeva jedan od najvećih organa u našem tijelu. Jetra ima ulogu proizvodnje hormona, ona je isto tako centar detoksikacije i jako važan element u reguliranju metabolizma masti, ugljikohidrata, proteina.

Funkcija jetre je toliko opsežna da dan danas stručnjaci nisu uspjeli proizvesti uređaj koji bi mogao nadomjestiti njenu funkciju u našem organizmu. Upravo iz navedenog razloga bitno je voditi brigu o jetri dok nije prekasno. Redoviti unosi toksina mogu uzrokovati njeno trajno oštećenje. Sama žuč nastaje u jetri i ona se sakuplja u žučnom mjehuru od kuda ona odlazi u crijeva. Njena glavna uloga je apsorbirati mast i vitamine topive u masti. Preparati za žuč su isto tako funkcionalni i za zdravlje jetre.

Tablete za žuč i kako one djeluju?

Važno je imati na umu da mnogi lijekovi, okolni toksini i toksini iz hrane i pića se metaboliziraju u našoj jetri, točnije oni se u njoj razgrađuju i isto tako izlučuju u crijeva zahvaljujući žući. Prekomjerni rad jetre i njeno oštećenje dovodi do smanjenja stvaranja žući, i ovdje dolazi do narušavanja metabolizma masti. Simptomi koji ukazuju na navedeni problem su: Nadutost nakon masnog obroka, bolovi u trbuhu i masnija stolica. Kako djeluju tablete za žuč? Njihovo djelovanje je blagotvorno. Tablete za žuč i jetru su često na prirodnoj bazi, što znači da one ne uzrokuju nuspojave.

Ovakve tablete ili kapsule su često na bazi sikavice, artičoke ili kurkume, ali isto tako mogu biti i spoj više biljaka koje su pokazala djelotvornost u potpori rada jetre te žući. Po potrebi navedeni biljni sastojci se mogu kombinirati s nekim drugim lijekovima na biljnoj bazi koji jačaju želudac i probavu. Važno je naglasiti da za jačanje jetre i žuči treba vremena. Bilo da je riječ o tabletama, kapsulama ili čaju, morate biti spremni na njihovo korištenje najmanje 4 tjedna kako bi osjetili bitnije promjene.

Tablete za žuč i gdje ih kupiti?

Tablete za žuč možemo kupiti u ljekarni i svakoj bolje opremljenoj drogeriji. Cijena proizvoda je okvirno oko 50 kuna za manja pakiranja, i 110 kuna za veća pakiranja. Cijena isto tako može ovisiti od proizvođača do proizvođača. Iskustva korisnika navode osjećaj poboljšanja u funkciji jetre i žući nakon mjesec dana uporabe. Da li tablete za žuč uzrokuju nuspojave? Ukoliko su one na biljnoj bazi ne, osim ako je korisnik alergičan na neku od biljaka. Nuspojave za lijekove koji su prepisani sa strane liječnika su moguće, najčešće u obliku mučnine te povraćanja, osjećaja slabosti, proljeva.

Prilikom pojave nuspojava nakon korištenja tableta važno je obratiti se liječniku kako bi se u obzir uzela druga terapija. Kako možemo podržati žuč? Jetra i žuč su usko povezane, jačanje jetre će utjecati na žuč kao i obrnuto. U zaključku, tablete za jetru i žuč možemo pronaći u ljekarnama i drogerijama i one pružaju potporu u radu oba organa. Poželjno je uz navedenu terapiju isto tako potražiti načine kako što manje opteretiti rad jetre i žuči. Prije odluke o korištenju bilo kakvih proizvoda za jetru ili žuč važno je posavjetovati se sa svojim liječnikom ili ljekarnikom.

Tagovi:

#Tablete #žuč #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva

Komentariši