Lifestyle

Trajni lak kako se radi

Za lijepe i njegovane nokte trebate trajni lak

Žene o lakiranju noktiju imaju dvojaka iskustva, jedne tvrde da im stalno lakiranje uništava nokte jer nokat nikada ne “diše”, dok druge uvjeravaju da im je upravo lakiranje spasilo i ojačalo njihove krhke nokte koji su se stalno lomili, krhali, cijepali i listali. Ako koristite kvalitetan lak i odstranjivač laka i ne mijenjate lak prečesto nokti će ojačati. Zato za lijepe i njegovane nokte trebate trajni lak koji lijepo izgleda do tri tjedna pa i više.

Otkada postoji uljepšavanje ljudi stalno smišljaju načine da te postupke učine što trajnijima, tako je sa trepavicama, obrvama i naročito sa noktima, jer se običan lak oštećuje u svakodnevnim poslovima koji su vezani uz vodu, a prečesto mijenjanje laka uključuje čestu upotrebu acetona koji isušuje nokte. Zato je trajni lak spas za nokte koji dugo ostaju lijepi i ne izlažu nokte svaki čas razornim utjecajima odstranjivača za lak, koji morate skidati samo zato što se okrhao po rubovima i nokti izgledaju neuredno.

Možete i sami sebi nanijeti i zapeći trajni lak

Nekada su žene produžavale trajanje laka na noktima tako da su prvo nanijele temeljni premaz, pa lak i preko njega bezbojni lak, između nanošenja ta tri sloja je prolazilo oko 15 – 20 minuta, ako ste željeli da se svaki sloj dobro i uredno osuši, to je oko sat vremena, toliko trebate i za trajni, jer možete i sami sebi nanijeti i zapeći trajni lak, ali ste s njim tjednima mirni i bez straha da će izgledati neuredno.

Za trajni lak trebate primer, za pripremu noktiju rašpicu (turpijicu), štapić za potiskivanje kožice, bazni premaz ili lak 2 u 1, superbond, sjajni završni premaz, cleaner (čistač), uv lampu. Dobra priprema je pola obavljenog posla, rezanje, oblikovanje i rašpanje noktiju je prvi dio posla, poliranje ploče nokta možete učiniti mehanički ili je odmastite cleanerom, a zatim štapićem nježno potisnite kožicu oko noktiju da lak možete nanijeti do korijena nokta, jer će duže trajati i lijepo izgledati i kad nokti izrastu.

Trajni lak nanosite na pravilno pripremljene nokte

Kada nešto radite prvi put, radite to kada imate vremena i kada možete bez žurbe napraviti sve faze, kada vam to jedanput postane rutina, radit ćete brže, vještije i sigurnije. Trajni lak nanosite na pravilno pripremljene nokte, bazu i sve ostale slojeve nanosite na dva po dva nokta i odmah ih zapecite pod uv lampom oko 99 sekundi (lampa je tako podešena), morate držati ruku mirno prilikom pečenja, svaki pomak prekida i lampa počinje peći ispočetka.

Primer se nanosi uz rub kožice nokta i suši se na zraku, zatim nanosite bazni premaz. Kada ste nanijeli i zapekli bazni premaz na svim noktima, istim redoslijedom nanosite i trajni lak na dva po dva prsta, ako nanosite dva sloja, dva puta ih morate i zapeći, sjajni premaz ne nanosite ako koristite lak 2 u 1, ako ste koristili lak bez sjajila potreban vam je taj zadnji sloj koji također trebate zapeći pod uv lampom i na kraju cleanerom očistite višak masnoće. Osjećajte se lijepo.

Tagovi:

#Trajni #lak #kako #radi
Izvorni članak