Lifestyle

Urorec – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Što je Urorec i za što se koristi?

Urorec se sastoji od djelatne tvari silodosin. Lijek dolazi u obliku kapsula od 4 i 8 mg. Za što se Urorec koristi? Navedeni lijek će se koristiti za liječenje simptoma kod beningne hiperplazije prostate (povećane prostate) kod odraslih muških osoba. Kada dođe do povećanja prostate, nastaju problemi s mjehurom i uriniranjem. Kako bi se spriječili navedeni problemi, liječnik će propisati navedeni lijek. Kako djeluje? Lijek se sastoji od djelatne tvari sildosin. Sildosin je antagonist alfa adrenoreceptora.

Primjenom lijeka, silodosin djeluje na inhibirajuće receptore koji se nazivaju alfa 1A – nalaze se u muškoj prostati, mjehuru te mokraćnoj cijevi. Kada dođe do aktivacije receptora, oni će uzrokovati kontrakciju mišića koji će kontrolirati sami protok urina. Inhibirajući navedene receptore, silodosin će omogućiti mišićima da se opute, što dovodi do: Olakšavanja prolaza urina i ublažavanja simptoma povećane prostate. Lijek će se preporučiti svim muškarcima koji pate od povećane prostate i problema s mokrenjem, mjehurom.

Urorec primjena i mjere opreza

Kako se koristi Urorec? Preporučena doza najčešće iznosi jednu kapsulu (8 mg) dnevno. Doze se mogu mijenjati i prilagođavati, ovisno o povećanju prostate, problemima s mjehurom, općem zdravstvenom stanju. Muškarci koji pate od umjerenih oštećenja bubrega najčešće će uzimati manju dozu (4 mg). Primjena navedenog lijeka nije poželjna kod muškaraca koji imaju oštećenja bubrega ili jetre. Kapsule će se uzimati uz hranu, najpoželjnije svaki dan u isto doba kako bi djelovanje lijeka bilo što bolje.

Kapsule će se progutati cijele, uz čašu tekućine (najbolje voda). Koliko dugo traje liječenje navedenim lijekom? Urorec se propisuje kao lijek koji treba ukloniti simptome povećane prostate. Trajanje liječenja će najviše ovisiti o samome pacijentu i njegovom zdravstvenom stanju. Prilikom liječenja moguće su i češće kontrole kako bi se ustanovilo da li lijek djeluje i da li se osobi treba mijenjati terapija (preporučena dnevna doza). Muškarci kojima je propisano liječenje navedenim lijekom u većini slučajeva nisu trebali uzimati naknadne ili produžene terapije.

Urorec iskustva i liječenje

Muškarci koji su koristili Urorec za liječenje simptoma povećane prostate navode kako je lijek učinkovit. Navodi se kako se primjećuje smanjenje simptoma već nakon prve primjene lijeka. Potrebno je naglasiti da iskustva s navedenim lijekom mogu varirati, jer potrebno je uzeti u obzir zdravstveno stanje muškarca i druge moguće terapije. Koji su rizici povezani s korištenjem navedenog lijeka? Primjena lijeka može i ne mora uzrokovati nuspojave. Najčešća nuspojava (zabilježena na jednom od deset muškaraca) je smanjena količina sjemena prilikom ejakulacije.

Moguća je pojava IFIS-a, intraoperacijskog sindroma meke šarenice. Sve nuspojave su uredno navedene na uputi koja dolazi s pakiranjem lijeka. Ove kapsule se izdaju na liječnički recept. Cijena za pakiranje 30 kapsula x 8 mg iznosi 9,75€ uz doplatu 5,37€. Kako će se Urorec čuvati? Nakon primjene, kapsule je potrebno držati u svom izvornom pakiranju uz uputu o lijeku. Poželjno je da je lijek na suhom mjestu, dalje od direktne svjetlosti. Potrebno je obratiti pažnju na rok isteka valjanosti. Neiskorištene kapsule potrebno je baciti prema uputama koje ste dobili od liječnika ili ljekarnika.

Tagovi:

#Urorec #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva
Izvorni članak