Urotrim – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Urotrim – sastav i djelovanje

Contents

Urotrim lijek sadrži u sebi djelatnu tvar koja se naziva solifenacinsukcinat. Svaka filmom obložena tableta u sebi sadrži 5 miligrama odnosno 10 miligrama ove djelatne tvari. Uz ovu tvar, urotrim tableta također sadrži u jezgri tablete mikrokristalnu celulozu, povidon, laktozu, krospovidon, bezvodni, koloidni silicijev dioksid te magnezijev stearat. U ovojnici tablete od 5 miligrama se nalazi polivinilni alkohol, titanijev dioksid, makrogol, talk i žuti željezov oksid. Dok u ovojnici tablete od 10 miligrama se nalazi polivinilni alkohol, titanijev dioksid, makrogol, talk, boja carmine, crveni i žuti željezov oksid. Ovaj lijek se primiujeniuje kod smanjenja aktivnosti kada mokraćni mjehur prekomjerno aktivno radi. Kroz upotrebu ovog lijeka se smanjuje učestala potreba za mokrenjem te se povećava količina mokraće koju mokraći mjehur može zadržati u sebi. Ovaj lijek se primjenjuje kod liječenja prekomjerne aktivnosti mokraćnog mjehura. Simptomi koji se uobičajeno javljaju kod ovog stanja su učestala potreba za mokrenjem ili bježanje mokraće zbog nemogućnosti dolaska do toaleta na vrijeme.

Urotrim – primjena i nuspojave

Urotrim tablete se uzimaju po preporučenoj dnevnoj dozi od 5 miligrama na dan, osim ako vam je sam liječnik preporučio da uzimate 10 miligrama na dan. Tabletu trebate cijelu popiti uz čašu vode, može se uzimati nakon što ste pojeli hranu ili prije, ovisno kako vi želite. Bitno je da ne lomite tabletu.

Kao i svaki drugi lijek, pa tako i urotrim tablete mogu kod korisnika uzrokovati neke određene nuspojave, no ne bude se kod svakoga pojavilo niti u tolikoj mjeri. Vrlo česte nuspojave koje se mogu pojaviti su suha usta, dok neke češće nuspojave su zamagljeni vid, zatvor, mučnina, bol u trbuhu, loša probava, mučnina, žgaravica, podrigivanje i nelagodan osjećaj u trbuhu. Neke manje česte nuspojave su infekcija mokraćnog sustava, poremećaj osjeta okusa, infekcija mokraćnog mjehura, pospanost, suho oko, suhoća nosne sluznice, refluks, suho grlo, suha koža, problemi s prolaskom mokraće, umor i edem. Rijetke nuspojave su fekalna impakcija, retencija urina, glavobolja, omaglica, svrbež, osip i povraćanje, dok vrlo rijetke nuspojave su smetenost, halucinacije i alergijski osip.

Urotrim – cijena i iskustva

Urotrim lijek sadrži u sebi djelotvornu tvar solifenacinsukcinat. Tablete od 5 miligrama su svijetlo žute ili žute boje, te su one okrugle, konveksne i filmom obložene promjera 8 milimetra, te imaju na sebi utisnuto S5 na jednoj strani dok na drugoj strani nemaju ništa označeno. S druge strane, urotrim tablete od 10 miligrama su svijetlo ružičaste do ružičaste boje, te su one standardne, okrugle, konveksne i filmom obložene, isto promjera od 8 milimetra, te imaju na sebi oznaku S10 na jednoj strani, dok na drugoj strani nemaju nikakvu oznaku. Tablete su dostupne u blisterima od 3,5,10,20,30,50,0,90,100 sve do 200 tableta, te su ujedno dostupne u bočicama koje mogu sadržavati 30,100 i 200 tableta. Na tržištu ih možete u raznim pakiranjima pronaći. Ovaj lijek je dostupan za kupiti u ljekarni, te će vam trebati recept od vašeg doktora. Cijena mu je relativno prihvatljiva, te mnogi korisnici su imali veoma dobra iskustva s ovim lijekom.

Tagovi:

#Urotrim #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Related post

O autoru

Dodaj komentar