Urutal – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Lijek Urutal djelovanje

Contents

Lijek Urutal sa svojim osnovnim sastojkom betahistindiklorid se koristi u liječenju simptoma Mênièreove bolesti koja se prepoznaje po simptomima kao što su vrtoglavice popraćene sa mučninama i povraćanjem, oštećenjem sluha, zvonjava i šum u ušima, te za liječenje vestibularnog vertiga. Lijek je dakle namijenjen liječenju poremećaja koji su povezani sa vrtoglavicama i djeluje na središnji živčani sustav.

Lijek se izdaje na recept po preporuci liječnika i potrebno je konzumirati ga prema strogim uputama koje je liječnik propisao, a lijek se uzima uz obrok ili nakon obroka. Učinak lijeka se može osjetiti nakon nekoliko tjedana liječenja lijekom Urutal. A pravi učinak se vidi nakon višemjesečnog liječenja. Prestanak liječenja nikako nemojte samostalno ukinuti već se posavjetujte sa liječnikom jer to što vam je bolje ne znači da se vrtoglavice neće vratiti ako samovoljno ukinute liječenje ovim lijekom.

Ukoliko ste propustili uzeti dozu lijeka nikako nemojte uzimati duplu dozu, nego nastavite sa terapijom što prije osim ako već nije blizu vrijeme za sljedeću dozu koju trebate uzeti.

Lijek Urutal nuspojave

Nuspojave u terapiji lijekom Urutal se mogu pojaviti kao alergijske reakcije ukoliko ste preosjetljivi na bilo koji sastojak lijeka stoga ukoliko i inače imate alergijske reakcije budite oprezni. Ne preporučuje se uzimanje ovog lijeka ukoliko imate povišeni krvni tlak, te čir na želucu ili bronhalnu astmu. Trudnicama, dojiljama i djeci se ne preporučuje terapija ovim lijekom. A lijek nema utjecaja na upravljanje vozilima i strojevima.

Problemi i nuspojave koje se mogu pojaviti u terapiji lijekom Urutal su poremećaji probavnog sustava kao što su povraćanje, mučnina, proljev, bolovi u abdomenu, te gastrointestinalna iritacija. Uz to mogu se pojaviti i poremećaji središnjeg živčanog sustava kao što su glavobolje i omaglice. Također su česti i poremećaji vidljivi na koži i potkožnom tkivu u obliku svrbeži i osipa na koži.

U slučaju da ste uzeli preveliku dozu lijeka nuspojave su u obliku toksičnosti organizma i stoga je u takvim slučajevima potrebno zatražiti hitnu medicinsku pomoć, te svakako uzmite lijek sa sobom kako bi liječnici znali o kakvom se predoziranju radi.

Iskustva u liječenju lijekom Urutal

Iskustva osoba koje imaju problema sa vrtoglavicama u terapiji ovim lijekom su vrlo pozitivna jer je lijek učinkovito djelovao već nakon par tjedana, a potpuni učinak je lijek Urutal postigao nakon par mjeseci terapije. Liječnik će propisati individualnu dozu ovisno o zdravstvenoj situaciji i uzroku vrtoglavice, te je potrebno strogo se pridržavati propisane doze. Ukidanje lijeka nikako nemojte provoditi sami i bez dogovora sa liječnikom čak i kada su vam vrtoglavice potpuno nestale. U velikoj većini su vrtoglavice povezane sa poremećajem koji zahvaća srednje uho i gubitkom sluha, stoga osobe koje imaju ovakve poremećaje ne samo da će terapijom ovim lijekom ukloniti vrtoglavice nego će se spriječiti gubitak sluha i pogoršanje sa sluhom.

Osobe koje su starije, te osobe koje imaju poremećaje sa radom bubrega ili jetre potvrđuju svojim iskustvom da lijek Urutal nije naštetio njihovom zdravstvenom stanju, niti pogoršao postojeće poremećaje u radu bubrega ili jetre.

Kako bi se smanjile nuspojave povezane sa probavnim sustavom lijek je najbolje uzimati uz obrok ili nakon obroka sa dovoljno vode. No, iskustva ukazuju da ovaj lijek nije namijenjen za liječenje djece mlađe od 18 godina. Lijek se izdaje isključivo na recept i nije ga moguće nabaviti u ljekarni bez recepta.

Tagovi:

#Urutal #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva
Izvorni članak

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Related post

O autoru

Dodaj komentar