Lifestyle

Vagisan myko kombi – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Vagisan myko kombi – djelovanje

Vagisan myko kombi sadrži djelatnu tvar klotrimazol. Koristi se kod gljivičnih infekcija rodnice (kao što je kandidijaza) i vanjskog spolnog područja. Kombinirano pakiranje sadrži tubu s kremom za nanošenje na vanjsko intimno područje i vagitorij za rodnicu. Preparat djeluje brzo u borbi protiv gljivica. Krema se nanosi dva puta dnevno tri uzastopna dana. Kremu treba nježno utrljati u područje genitalija, od ulaza u rodnicu do anusa. Preporuča se nositi uložak tijekom korištenja Vagisan myko kombi lijeka kako bi se izbjegle masne mrlje na donjem rublju. Istisnite vagitorij iz folije, a zatim ga umetnite što dublje u vaginu. Najbolji položaj za to je ležanje na leđima s blago savijenim nogama. Koristite vagitorij navečer tako da radi dok spavate. Ovaj pripravak je vaginalno terapeutsko sredstvo, ne smijete ga koristiti ako ste: alergični na klotrimazol ili druge sastojke formule; ako ste mlađi od 18 godina; ako sumnjate na trudnoću ili ste u porodu; ako imate vaginalno krvarenje; ako imate genitalne rane. Tretman se ne smije provoditi tijekom menstruacije ili ga treba završiti prije početka menstrualnog ciklusa.

Vagisan myko kombi – nuspojave

Koje se nuspojave mogu javiti nakon primjene lijeka Vagisan myko kombi? Nuspojave se mogu pojaviti čak i ako se lijek koristi prema namjeni. Manje uobičajene nuspojave, javljaju se kod 1 do 10 od 1000 osoba: iritacija kože, osjećaj peckanja, peckanje i prolazno crvenilo. Nepoznato, učestalost se ne može procijeniti iz dostupnih podataka i uključuje opće reakcije preosjetljivosti: svrbež, crvenilo, otežano disanje, mučnina, proljev. Ako nema poboljšanja simptoma unutar 7 dana, obratite se svom liječniku. U nekim slučajevima mogu se pojaviti opće reakcije preosjetljivosti različite težine. Ako primijetite bilo koju nuspojavu, obratite se svom liječniku. Ako ste pripravak slučajno progutali, javit će se sljedeći znakovi trovanja: alergijske reakcije na koži, mučnina, povraćanje, bolovi u trbuhu, pospanost, učestalo mokrenje. U tom slučaju odmah potražite liječničku pomoć. Već pri prvoj pojavi simptoma bolest mora biti pod liječničkim nadzorom, osobito ako se pojavi više od tri puta tijekom 12 mjeseci. Tijekom primjene lijeka Vagisan myko kombi izbjegavajte kontakt s očima i ustima. Ako vam proizvod dospije u oči, isperite ih hladnom vodom.

Vagisan myko kombi – cijena, iskustva

Mnogi čimbenici utječu na poremećaj vaginalne ravnoteže, kao što su menstruacija, spolni odnosi, nedostatak intimne higijene, hormonske promjene. Posljedica je peckanje, svrbež, iscjedak neugodnog mirisa i gljivične infekcije. U liječenju gljivičnih infekcija Vagisan myko kombi je vrlo učinkovit jer smanjuje svrbež i osjećaj pečenja. Nakon tri dana primjene vidljivi su učinci lijeka. Obavijestite svog liječnika o svim lijekovima i dodacima prehrani koje uzimate, uključujući i one bez recepta, zbog mogućih interakcija. Preparat se može koristiti u trudnoći i dojenju samo po preporuci liječnika. U slučaju dugotrajnih ili pojačanih simptoma nakon 6 dana uzimanja potrebno je javiti se svom liječniku. Nemojte koristiti tampone tijekom liječenja. Vagisan myko kombi prikladan je za žene svih dobnih skupina, iznad 18 godina. Cijena ovisi o ljekarni u kojoj se lijek može kupiti. Čuvati na suhom i hladnom mjestu, izvan dohvata djece. Pitajte svog liječnika kako baciti lijek koji više ne koristite. Ove mjere pomažu u očuvanju okoliša.

Tagovi:

#Vagisan #myko #kombi #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva
Izvorni članak

Parazol - Protiv parazita