Lifestyle

Zypadhera – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Što je Zypadhera i za što se koristi?

Zypadhera je antipsihotik koji se primjenjuje kod liječenja shizofrenije – bolesti koja je karakteristična po slušnim, vidnim, osjetnim doživljajima koji ne postoje u stvarnosti. Halucinacije kod osobe stvaraju pogrešna uvjerenja, nepotrebnu sumnjičavost i povlačenje u sebe. Osobe koje pate od shizofrenije također mogu oboljeti od depresije, tjeskobe ili napetosti. Ovaj lijek je namijenjen svim bolesnicima koji su postigli dovoljnu stabilizaciju uz oralne olanzapine. Navedeni lijek se neće propisati osobama koje imaju ustanovljenu alergiju ili preosjetljivost na sastojke lijeka.

Zypadhera se izdaje na recept prema potrebi, i lijek se zaprima sa strane liječnika. Važno je naglasiti kako lijek ponekad može prebrzo ući u krvotok osobe. Ukoliko se to dogodi, nastupaju sljedeći simptomi: Prekomjerna pospanost, razdražljivost, smetenost, otežan govor, agresivnost, konvulzije, otežano hodanje, dezorijentacija, omaglica, povišeni krvni tlak, tjeskoba, ukočenost i trzaji, slabost. Simptomi se često povlače nakon 24 ili 72 sata primjene. Nakon svake zaprimljene injekcije pacijent ostaje u liječničkoj ustanovi do 3 sata kako bi se pratilo zdravstveno stanje osobe.

Zypadhera primjena i mjere opreza

Prije nego se navedeni lijek propiše, pacijent je dužan liječnika uputiti u svoje sveukupno zdravstveno stanje. Potrebno je obavijestiti liječnika ako se nešto od navedenog odnosi na vas: Ako ste imali moždani udar ili samo prolazne simptome, ako bolujete od Parkinsonove bolesti, ako imate tegobe s prostatom, ako imate bolest koja uključuje prestanak rada crijeva, ako imate bolesti bubrega i jetre, ako imate krvne poremećaje, ako ste nedavno imali srčani udar, ako bolujete od dijabetesa ili drugih napadaja.

Zypadhera se ne koristi za liječenje djece i adolescenata jer nije utvrđeno djelovanje lijeka na mlađim osobama. Kako se primjenjuje Zypadhera? Vaš liječnik određuje potrebnu dozu i trajanje terapije. Navedeni lijek se primjenjuje u dozi od 150 do 300 mg svaka 2 tjedna. Lijek dolazi u obliku praška koji se priprema sa suspenzijom. Lijek će se injicirati i mišić na stražnjici. Nakon zaprimanja doze ostajete pod liječničkom nadzorom do 3 h kako bi se ustanovilo da lijek nije uzrokovao nikakve nuspojave i da normalno funkcionirate. Nakon primjene lijeka nije poželjno da pacijent sam putuje doma.

Zypadhera iskustva i liječenje

Osobe koje su primjenjivale Zypadhera lijek navode kako osjete smanjenje simptoma shizofrenije. Dolazi do opuštanja tijela. Naravno, iskustva se mogu razlikovati. Lijek nakon primjene može uzrokovati nuspojave. Popis mogućih nuspojava nalazi se na uputi o lijeku koja je prisutna sa svakim pakiranjem lijeka. Medicinsko osoblje će uvijek voditi brigu da dobijete propisane doze. Lijek se izdaje na liječnički recept. Cijena za prašak i otapalo za suspenziju za injiciranje iznosi 294,34€.

Prostamid - Za zdravu prostatu

Kako se čuva Zypadhera? Nakon kupnje uz liječnički recept, lijek će se čuvati na sigurnom mjestu. Injekcija će se zaprimiti u liječničkoj ordinaciji uz pomoć liječnika. Lijek se može otopiti i iskoristiti najviše u roku od 24 sata. Nakon primjene lijeka injekcija će se baciti sukladno prema pravilima – bez da zagađuje okoliš. Trajanje liječenja određuje sami liječnik. Tijekom liječenja doze se mogu povećavati ili smanjivati, ovisno o njihovom djelovanju na organizam. Za sva dodatna pitanja oko lijeka možete se obratiti svome liječniku ili svome ljekarniku.

Tagovi:

#Zypadhera #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva
Izvorni članak