Zyprexa tablete 5 mg – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Znate li što su Zyprexa tablete?

Contents

Jeste li čuli za Zyprexa tablete? Zanima li vas o čemu se tu radi? U ovom članku ćemo analizirati kakve su to tablete i za što se koriste. Radi se o bijelim tabletama koje dolaze u količini od 5 mg, okruglog su oblika, obložene te imaju utisnutu riječ LILLY te oznaku 4117. Same kemijske spojeve koji čine tabletu nećemo spominjati uzimajući u obzir da prosječni čitač nema vrhunsko znanje iz područje farmakologije, pa da stručnim kemijskim spojevima ne opterećujemo tekst. Zyprexa tablete namijenjene su prvenstveno za liječenje shizofrenije.

Uz to, one su pogodne za liječenje i drugih psihoza koje imaju simptome poput sumanutosti, dezorganiziranog mišljenja, halucinacija, sumnjičavosti kao i negativnih simptoma poput emocionalnog i socijalnog povlačenja, osjećajne zaravnjenosti i šturog govora. Ove tablete, ako se uzimaju u skladu s uputama, imaju pozitivan učinak na stanje pacijenta te ublažavaju spomenute simptome poremećaja raspoloženja. Naravno, tablete je potrebno uzimati isključivo uz odobrenje liječnika!

Koje nuspojave imaju Zyprexa tablete?

Kao što smo spomenuli Zyprexa tablete koriste se primarno za liječenje shizofrenije. Ipak, kao i svake druge tablete, i ove tablete imaju određene nuspojave. Tako prilikom uzimanja ove tablete može doći do povećanih vrijednosti jetrenih enzima pa bolesnici s poremećajima u funkcioniranju jetre moraju uložiti povećan oprez. Isto tako, bolesnici sa šećernom bolešću i oni koji imaju povećan rizik od razvitka iste također moraju obratiti pažnju na razine šećera u krvi prilikom uzimanja ove tablete jer upravo ove tablete mogu voditi do rasta šećera u krvi, što u rijetkim situacijama može dovesti i do stanja kome, pa i fatalnog ishoda.

Nadalje, bolesnici koji imaju konvulzije također moraju biti oprezni jer se primjena Zyprexa može voditi do pogoršanja stanja. Konačno, upotreba ovog lijeka može uzrokovati i pospanost kao i vrtoglavicu, stoga može negativno utjecati na sposobnost upravljanja vozilima i strojevima. Ključno za znati je da se ovaj lijek smije uzimati samo ako je propisan te u skladu s uputama o lijeku.

Zyprexa tablete – cijena i iskustva

Zyprexa tablete od 5 mg u većini slučajeva su učinkoviti u suzbijanju simptoma shizofrenije. Ako bolujete od navedene bolesti i tražite rješenje, vjerojatno vam se sve prethodno pročitano svidjelo te se pitate kako doći do tablete i koja joj je cijena. Morate znati da ni pod koju cijenu ne smijete tabletu kupovati ili nabavljati na svoju ruku, već isključivo na recept liječnika. Uzevši to u obzir, cijena tablete vas ne treba brinuti jer su lijekovi na liječnički recept subvencionirani od strane HZZO-a, dakle za vas su besplatni. U vezi iskustva pacijenata, možete posjetiti forum i uvjeriti se sami.

Činjenica je da Zyprexa tablete s razlogom postoje jer su djelotvorne. Ipak, spomenute tablete nisu za svaku osobu djelotvorne jer to ovisi o čitavom nizu individualnih faktora, stoga je za svakog pacijenta potrebno pronaći onu terapiju koja njemu odgovora. To što tableta jednoj osobi ne odgovara ne znači da je generalno loša i da ne bi odgovarala drugoj osobi.

Tagovi:

#Zyprexa #tablete #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Related post

O autoru

Dodaj komentar