Andol pro – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Andol pro – djelovanje

Contents

Andol pro su želučanootporne tablete koje se primjenjuje za sprječavanje nagomilanja i prianjanja trombocita i sprječavanje stvaranja krvnih ugrušaka. Trombociti su krvne stanice koje sudjeluju u stvaranju tromboza odnosno krvnih ugrušaka te one uzrokuju kod čovjeka zgrušavanje krvi. Ukoliko se razvije krvni ugrušak u arteriji, sprječava se protok krvi te se s time prekida dovod kisika. U tom slučaju može doći do srčanog udara ili angine pektoris odnosno do boli u prsima, a ujedno može doći do moždanog udara. Andol pro tablete su namijenjene za smanjenje rizika od nakupljanja i stvaranja krvnih ugrušaka, te s time može spriječiti moždani udar, srčani udar te srčano žilni problemi kod bolesnika koji imaju stabilnu ili nestabilnu anginu pektoris. One se također mogu koristiti za sprječavanje stvaranja krvnih ugrušaka i za začepljenje krvnih žila kod nekih operativnih zahvata krvnih žila. Lijek se koristi samo za preventivno liječenje, a ne kao lijek za hitna medicinska stanja.

Andol pro – primjena i nuspojave

Andol pro tablete se uvijek uzimaju prema točno navedenim uputstvima na pakiranju tableta. Uvijek možete pitati svojeg liječnika ili ljekarnika za savjet oko doziranja tableta. Za odrasle ljude kod sprječavanja srčanog udara, za sprječavanje srčano žilnih problema kod osoba koje imaju stabilnu ili nestabilnu anginu pektoris i za sprječavanje stvaranja krvnih ugrušaka nakon što su imali operativni zahvat na krvnim žilama se preporučuje doza od 75 do 150 mg jednom dnevno, dok za sprječavanje moždanog udara se preporučuje doza od 75 do 325 mg jednom dnevno. Kod starijih bolesnika se primjenjuje isto doziranje kao i kod odraslih ljudi, dok kod djece i adolescenata se ne smije davati Andol pro, osim ako to sam liječnik nije prepisao. Andol tableta se primjenjuje kroz usta uz dovoljno tekućine. Česte nuspojave kod Andol tableta ssu lođa probava i povećana sklonost krvarenju. Manje česte nuspojave su osip, teškoće s disanjem i curenje iz nosa. Rijetke nuspojave su jako krvarenje u želucu, u crijevima, mozgu, promjena broja krvnih stanica, povraćanje i mučnina, grčevi u donjem dijelu dišnog sustava, upala krvnih žila, . napadaj astme, pojava modrica, osip, naticanje usana, lica i tijela, šok i obilno menstrualno krvarenje. Također se iz nepoznatih razloga mogu pojaviti nuspojave poput šuma u uhu, smanjenje sluha, glavobolja, vrtoglavica, čir, oštećena funkcija bubrega, visoka razina mokraćne kiseline u krvi ili oštećena funkcija jetre.

Andol pro – cijena i iskustva

Andol pro tablete su bijele, ovalne, bikonveksne obložene želučanootporne tablete., Dolaze u gramaži od 75 miligrama i od 100 miligrama, te su one dostupne u pakiranjima od 30 i 100 tableta u blisteru spakirane u kutiji. Andol pro tablete može kupiti u svakoj ljekarni, bilo osobno u samoj poslovnici ljekarne ili putem web shopa od ljekarne. Kod kupovine Andol tableta neće vam biti potreban recept od vašega doktora, no za pravilno doziranje vam može vaš liječnik ili ljekarnik vas savjetovati oko toga. Cijena Andol tableta ovisi o tome kupujete li manje ili veće pakiranje s manjom ili većom gramažom. No, cijena je u većini slučajeva ista kod svake ljekarne, te cijena nije previsoka već je dapače veoma povoljna. Mnogi ljudi imaju pozitivna iskustva kod korištenja ovog lijeka, te im je jako pomogla kod sprječavanja mogućih srčanih ili moždanih udara, te im pomaže kod sprječavanja nagomilanja trombocita i stvaranja krvnih ugrušaka.

Tagovi:

#Andol #pro #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Related post

O autoru

Dodaj komentar