Belosalic – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Što je Belosalic i za što se koristi?

Contents

Belosalic je otopina za kožu koja se sastoji od dvije djelatne tvari – sintetski fluorirani kortikosteroid i salicilna kiselina Sintetski fluorirani kortikosteroid pripada u skupinu lijekova koji se nazivaju “topički kortikosteroidi”-kortikosteroidi koji se koriste u liječenju kože. Navedeni lijek ćemo pronaći u klasifikaciji jačih kortikosteroida. Ovakvi lijekovi će se nanijeti na površinu kože kako bi se smanjile nuspojave određenih kožnih bolesti: Crvenilo, otečenost, svrbež kože, suha koža. Salicilna kiselina ovdje omekšava kožu kako bi sama otopina bolje prodrla u zaraženu kožu. Belosalic se najčešće koristi kod liječenja kožnih bolesti gdje je gornji dio kože prekriven kožnim ljuskicama.

Ovdje će otopina ukloniti prvi sloj ljuskica i smanjiti druge vidljive i česte simptome bolesti poput oticanja kože, crvenila kože i svrbeži kože. Što je potrebno znati prije uzimanja navedenog lijeka? Navedenu otopinu ne bi smjele uzimati osobe koje su alergične na navedene sastojke ili druge sastojke lijeka, te osobe koje imaju ozbiljne kožne bolest ili stanja. Navedenu otopinu će prepisati liječnik ukoliko ustanovi da za njome postoji potreba. Lijek se nanosi na otvorenu kožu koja diše. Samo djelovanje lijeka će se smanjiti ako se koža prekrije flasterima ili zavojima.

Belosalic primjena i mjere opreza

Kako se primjenjuje Belosalic otopina za kožu? Otopina će se primjenjivati prema uputama liječnika, ljekarnika ili dermatologa. Uobičajena doza za odrasle i djecu obično iznosi samo nekoliko kapi direktno na kožu. Kapi će se nježno umasirati na oboljelo područje kože dok se ne upiju. Terapija navedenim lijekom traje do tjedan dana, te se po potrebi može produžiti ukoliko za time postoji potreba. Što ako nanesete višak otopine na kožu? Nisu poznate nuspojave u slučaju stavljanja viška otopine. Što ako ste zaboravili na tretman? U slučaju da ste jedan dan zaboravili nanijeti otopinu, bitno je sljedeći dan nastaviti sa daljnjom terapijom, bez nadoknađivanja.

Važno je naglasiti da se liječenje mora privesti kraju i kako se ono ne smije samostalno prekidati iako se stanje poboljšava. U slučaju naglog prestanka liječenja mogu se pojaviti neugodne pojave crvenila, bockanja, žarenja. Da li Belosalic uzrokuje nuspojave tijekom korištenja? Nuspojave su moguće, no one se neće manifestirati kod svake osobe. U česte nuspojave ubrajamo: Stanjenje kože, točkasto krvarenje koje je vidljivo na površini kože, vidljivo proširenje kapilara na mjestu primjene, nadraženost i suhoća kože, ispucala i crvena koža, moguće otekline, svrbež i peckanje. Ostale nuspojave se nalaze na uputi o lijeku.

Belosalic iskustva i liječenje

Mnoga iskustva navode kako je Belosalic uspješan lijek za liječenje kožnih oboljenja. Nuspojave iako česte, nisu dugog trajanja i najčešće se povlače same od sebe bez dodatnih posljedica. Belosalic se dobiva na liječnički recept. Kupuje se u ljekarni, cijena za 20 mg otopine za kožu iznosi 7,10 € plus nadoplata od 0,99€. Otopina je bistra i bezbojna, viskozne prirode. Bočica dolazi pakirana u kutiji i veoma je jednostavna za primjenu. Dovoljno je nanijeti par kapi na zahvaćeno područje i nježno masirati u kožu dok se ne upije.

Trajanje terapije određuje liječnik ili dermatolog, i važno je dovršiti započetu terapiju kako ne bi nastupile naknadne nuspojave koje mogu pogoršati trenutno stanje kože. Kako se čuva navedeni lijek? Nakon primjene, lijek je najbolje vratiti u svoje originalno pakiranje i staviti ga na mjesto gdje je van dohvata i pogleda djece. Nakon otvaranja, bitno je sačuvati uputu o lijeku kako bi uvijek imali dostupne informacije o navedenoj otopini. U slučaju bilo kakvih dodatnih pitanja, slobodno se možete obratiti svom liječniku ili ljekarniku.

Tagovi:

#Belosalic #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva
Izvorni članak

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Related post

O autoru

Dodaj komentar