Cipromed – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Cipromed – sastav i djelovanje

Contents

Cipromed lijek je lijek koji se koristi kod tretiranja odnosno liječenja infekcija koje uzrokovane od strane mikroorganizama koje su osjetljive na djelatnu tvar ciprofloksacin. Cipromed tablete su tablete koje su bazirane na djelatnoj tvari ciprofloksacin. Uz to, ovaj lijek u sebi sadrži i pomoćne tvari, kao što su to kroskarmeloza natrij, povidon, mikrokristalna celuloza, magnezij stearat, hipromeloza, titan dioksid, makrogol, laktoza i natrij citrat. Lijek dolazi u pakiranju od 10 filmom obloženih tableta u tri različite gramaže, a to su od 250 miligrama, 500 miligrama i 750 miligrama. Djelatna tvar ciprofloksacin je djelotvorna protiv raznih gram negativnih i gram pozitivnih organizma. On može zaustaviti djelovanje enzima DNK giraze koji je nužan za sintezu bakterijske DNK. Odrasle osobe mogu dnevno uzimati 100 do 750 miligrama dva puta na dan ovoga lijeka, ovisno o tome koje stanje liječite. Dok kod djece i adolescenta se primjenjuje doza od 20 do 40 miligrama po kilogramu, koja je podijeljena u dvije doze, odnosno mogu najviše do 1500 miligrama na dan unijeti ovoga lijeka. Naravno, vaš liječnik ili ljekarnik vam može dati točnu preporuku koliko biste tableta trebali uzimati.

Cipromed – primjena i nuspojave

Cipromed lijek se primjenjuje kod odraslih osoba za liječenje infekcija koje su uzrokovane od strane organizama koji su osjetljivi na ciprofloksacin. To se odnosi na infekcije kao što su infekcija dišnog sustava (gram negativna pneumonija), infekcija mokraćnog sustava (cistitis, pijelonefritis i komplicirane infekcije), infekcija spolnih organa (prostatitis, gonoreja), infekcija kože i mekog tkiva, infekcija kostiju i zglobova, teški gastroenteritis, teška sistematska infekcija (septikemija, peritonitis, infekcija u imunosuprimiranih bolesnika), i inhalacijski antraks (nakon udisanja spora antraksa). Kod djece i adolescenta se liječi za akutnu plućnu egzacerbaciju cistične fibroze i za inhalacijski antraks.

Kao i svaki drugi lijek, i cipromed lijek može imati svoje nuspojave. Najčešće se pojavljuju nuspojave kod gastrointestinalnog trakta i središnjeg živčanog sustava. Moguće nuspojave nakon primjene ovog lijeka su mučnina, povraćanje, proljev, dispepsija, bol u trbuhu, vrtoglavica, umor, glavobolja, uznemirenost, tremor, zbunjenost, svrbež, medikamentozna vrućica, pruritus, osjećaj lupanja srca, bol i oticanje zglobova, anemija, plućna embolija, plućni edem i dispneja.

Cipromed – cijena i iskustva

Cipromed je lijek koji se može kupiti jedino u ljekarni, i to uz priloženje recepta od vašeg liječnika. Dolazi u tri različite gramaže, i to kao tablete 250 miligrama gdje jedna tableta sadrži 250 miligrama ciprofloksacina u obliku hidroklorida, kao tablete 500 miligrama gdje jedna tableta sadrži 500 miligrama ciprofloksacina u obliku hidroklorida i kao tablete 750 miligrama gdje jedna tableta sadrži 750 miligrama ciprofloksacina u obliku hidroklorida. Cipromed dolazi u pakiranju od 10 filmom obloženih tableta, te se tablete trebaju držati na mračnom mjestu pri sobnoj temperaturiTdo 25 stupnja. Također je bitno držati ove tablete što dalje od male djece kako ne bi došlo do nezgodne situacije. Rok valjanosti tableta je označeno na samoj kutiji od lijeka, te ne smiju se ove tablete koristiti nakon što im je istekao rok trajanja. Cijena ovog lijeka je veoma prihvatljiva te je jednaka kod svake ljekarne. Iskustva mnogih korisnika su više nego dobra, te im je pomoglo u rješavanju infekcije.

Tagovi:

#Cipromed #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Related post

O autoru

Dodaj komentar