Duster duo – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Duster duo – akcija

Contents

Duster duo se koristi kod muškaraca za liječenje simptoma povećane prostate (benigna hiperplazija prostate). Ovaj lijek sadrži djelatnu tvar dutasterid, koja pripada skupini inhibitora alfa-5-reduktaze i djeluje na smanjenje volumena prostate. Ublažava simptome povezane s benignom hiperplazijom prostate i poboljšava protok urina. Uvijek koristite lijek prema uputama liječnika. Lijek uzimajte svaki dan u isto vrijeme. Kapsulu treba progutati cijelu, bez žvakanja ili otvaranja, s čašom vode. Uobičajena doza je 0,5 mg jednom dnevno. Duster duo se ne smije koristiti ako je oštećena funkcija jetre ili bubrega, ako ste alergični na neku od tvari u lijeku. Uvijek obavijestite svog liječnika o drugim lijekovima ili dodacima bez recepta, vitaminima i dodacima prehrani koje uzimate. Korištenje ovog lijeka s bilo kojim od lijekova može uzrokovati povećan rizik od određenih nuspojava. Ako se oba lijeka propisuju zajedno, samo liječnik može promijeniti dozu ili učestalost njihove primjene. Lijek ne smijete koristiti ako: ste žena, jer je namijenjen samo muškarcima, ako ste mlađi od 18 godina, imate nizak krvni tlak koji uzrokuje vrtoglavicu i nesvjesticu.

Duster duo – nuspojave

Iako se neće pojaviti sve nuspojave, ako se pojave, potražite liječničku pomoć. Osim učinaka koje pruža, Duster duo može izazvati i neželjene učinke. Čak i ako je lijek učinkovit, pacijent može doživjeti neželjene nuspojave. Sljedeće nuspojave mogu se smanjiti tijekom vremena kako se pacijent privikne na lijek. Recite svom liječniku ako osjetite simptome ili ako se s vremenom pogoršaju. Uobičajene nuspojave uključuju: smanjeni spolni nagon, poremećaje ejakulacije, poteškoće s postizanjem erekcije. Rijetko se mogu javiti neke od sljedećih nuspojava: otežano i nepravilno disanje, ljuskava koža, svrbež, osip, koprivnjača, oticanje lica ili prstiju, jak umor, bol u prsima, otežano gutanje, kašalj, debljanje, ubrzan rad srca, oticanje kapaka, usana ili jezika, neobična slabost. Odmah se obratite svom liječniku ako se pojavi bilo koji od gore navedenih simptoma. Neke nuspojave mogu potrajati godinama nakon prestanka uzimanja lijeka. Razgovarajte sa svojim liječnikom prije uzimanja lijeka Duster duo ako ste zabrinuti zbog nuspojava. Vaš liječnik vam može reći o načinima kako spriječiti ili smanjiti neke od navedenih nuspojava.

Duster duo – cijena i iskustvo

Ako imate benignu hiperplaziju prostate, to može dovesti do simptoma kao što je slab mlaz urina koji može utjecati na vašu svakodnevnu kvalitetu života. Duster duo može pomoći u liječenju temeljnog uzroka povećane prostate, a njegova uporaba poboljšava protok urina. Na taj način se mišići prostate opuštaju i time smanjuju pritisak na mokraćnu cijev. Također je zabilježeno učinkovito liječenje bez obzira na dob bolesnika. Potrebno je više vremena da lijek počne djelovati i smanji rizik od retencije urina. Cijena ovisi o ljekarni u kojoj se lijek može kupiti. Klinička ispitivanja potvrdila su učinkovit učinak lijeka na benignu hiperplaziju prostate. Vaš liječnik će odrediti trajanje terapije na temelju vaše povijesti bolesti i drugih lijekova koje uzimate. U slučaju predoziranja obratite se liječniku ili potražite liječničku pomoć. Prije uzimanja lijeka Duster duo potrebno je informirati se o svim detaljima vezanim uz primjenu. To će smanjiti rizik od nuspojava opasnih po zdravlje. Nemojte prestati uzimati lijek bez prethodnog razgovora sa svojim liječnikom.

Tagovi:

#Duster #duo #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Related post

O autoru

Dodaj komentar