Eglonyl forte – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Što su Eglonyl forte i za što se koriste?

Farmaceutski preparati mogu sezati od lijekova koji nemaju baš nikakav efekt na ljudsko tijelo i više su marketinški trik pa sve do pravih, ozbiljnih lijekova koji mogu vrlo presudno djelovati na Vaš organizam. Eglonyl forte svakako na tom spektru pripadaju više drugom tipu lijekova. Radi se o lijeku koji se koristi kod bolesnika shizofrenije, a lijek nastoji smiriti ponašanje i pomoći pacijentima u vođenju svakodnevnog života. Eglonyl forte sadrže razne sastojke koji djeluju na naše tijelu, a radi se dakako o antipsihoticima. Ovaj tip lijekova svakako se razlikuje od drugih, a uzimanje takvih lijekova bez odobrenja liječnika svakako nije preporučljivo. Ovakve forte daju se isključivo na recept stoga je bitno da ih ne uzimate ukoliko se nađete u prilici, a niste bolesnik koji pati od shizofrenije i drugih bolesti. Ovaj lijek koristi se kod liječenja odraslih ljudi te adolescenata u dobi od 14 godina na dalje. Eglonyl se ne koristi kod mlađih pacijenata, a baš kao i drugi antipsihotici, nema svoju primjenu u ovoj dobnoj skupini.

Tko treba izbjegavati Eglonyl forte?

Glavni sastojak ovog preparata je sulpirid, antipsihotik koji privlači mnogo pažnje kod raznih znanstvenika. Zašto je to tako? Naime, sulpirid je kao lijek vrlo “popularan” za liječenje raznih psiholoških bolesti, poglavito shizofrenije, no kada kažemo popularan, mislimo na područje Europe, Azije i Afrike, nešto malo i Južne Amerike. Sulpirid nije odobren od državnih farmaceutskih institucija u Sjevernoj Americi. Glavni razlog tomu je svakako konkurencija. Amerikanci su proizveli svoje antipsihotike i ne planiraju dovoditi na tržište druge tablete kako bi se njihove i dalje prodavale. I da, u pravu ste: istraživanja pokazuju bolji učinak sulpirida u odnosu na druge antipsihotike koje pronalazimo u SAD-u. Eglonyl forte trebaju izbjegavati pacijenti alergični na sam sastojak, a isto tako i oni koji uzimaju lijekove za Parkinsonovu bolest. Osim navedenih slučajeva, Eglonyl forte također trebaju izbjegavati pacijenti tumora nadbubrežne žlijezde, kao i pacijenti nekih specifičnih bolesti. Da biste bili kompletno sigurni, svakako konzultirajte svog liječnika prije uzimanja preparata.

Pročitajte:  Dijeta 8 sati - recept, jelovnik, iskustva, rezultati

Eglonyl forte i nuspojave: što očekivati?

Eglonyl forte sadrže niz nuspojava koje se mogu dogoditi pacijentu. Većina tih nuspojava je zanemariva i prolazna, no u slučaju razvijanja ikakvih nuspojava, dužni ste to izvještiti svome liječniku kako biste pronašli bolju terapiju. Eglonyl forte sadrže neke česte nuspojave poput nesanice, povećanje tjelesne težine, zatvora i kožnih osipa. Sve ove nuspojave spadaju u čestu kategoriju što znači da ih u prosjeku razvije 1 od 10 pacijenata. Rjeđe nuspojave uključuju: smanjenje bijelih krvnih stanica, veće izlučivanje sline, omaglica i vrtoglavica pri brzom ustajanju. Eglonyl forte dolaze u pakiranju zajedno s uputama, a baš kao i kod svakog drugog lijeka, moći ćete pročitati sve nuspojave koje se povezuju s ovim lijekom prije nego li ga po prvi puta uzmete. Eglonyl tablete u suštini su vrlo efektivan lijek u liječenju shizofrenije i sličnih bolesti. U manjim dozama koristi se čak i kod liječenja anksioznih napadaja. U svakom slučaju, lijek je odobren od strane HALMED-a.

Tagovi:

#Eglonyl #forte #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Related post

O autoru

Dodaj komentar