Heptanon tablete, kapi – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Heptanon tablete, kapi – za što se koriste

Heptanon tablete, kapi snažni su lijekovi koji se izdaju isključivo na recept po preporuci liječnika. Aktivni sastojak ovog lijeka je metadon klorid, a može doći u nekoliko oblika. Najčešće su heptanon tablete, kapi ali isto tako se u nekim slučajevima primjenjuje intravenozno kroz infuziju, direktno preko injekcije ili kao oralni koncentrat. Metadon klorid koji se često naziva i samo metadon je lijek koji se koristi za liječenje izrazito jake boli. Bol u pitanju može se odnositi na bol nakon ozlijede ili neke operacije, bol kod infarkta ili kod bolesti žučnih vodova i jetre ili pak kod umirućih bolesnika. Cilj je maksimalno smanjiti neugodne senzacije. Još jedna od primjena heptanona je i kod liječenja ovisnosti, specifično kod ublažavanja simptoma apstinencijske krize kod ovisnika o teškim opijatima poput heroina. Heptanon se u takvim slučajevima dobiva u strogo kontroliranim dozama u prisutnosti liječnika. Kod teških ovisnika tretman ovim lijekom najčešće traje barem 12 mjeseci nakon kojih se postepeno sve više smanjuje doza koju dobivaju.

Heptanon tablete, kapi – djelovanje i nuspojave

Heptanon tablete, kapi djeluju tako što smanjuju potrebu za korištenjem opijata. Uz to smanjuju simptome koji dolaze uz apstinencijsku krizu no isto tako i zatupljuju efekt opijata ako ih ipak uzmete skupa sa heptanon tabletama. Kontrolirane doze se dobivaju na svakodnevnoj bazi, a tek nakon dulje primjene se kreće sa postupkom postepenog odvikavanja od metadona kako bi se tijelo čim lakše prilagodilo. Bilo da se koriste za ovisnost ili kao tretman za jaku bol, heptanon tablete, kapi se uvijek dobivaju na recept i to u dozama koje su prilagođene pojedincu i specifičnom problemu za koji bi lijek trebao pomoći. Iz tog razloga je izrazito bitno da uzimate točne doze koje vam je liječnik pripisao i da nikad ne dijelite s drugima svoj lijek. Moguće nuspojave koje se mogu dogoditi su promjene raspoloženja, zbunjenost, pad tlaka, halucinacije, vrtoglavica i mučnina. Metadon može sa pojedinim lijekovima loše reagirati pa je za bilo kakve nuspojave najbolje konzultirati se direktno s vašim liječnikom.

Pročitajte:  Maxirino - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Heptanon tablete, kapi – iskustva i cijena

Heptanon tablete, kapi mogu kroz pravilno doziranje značajno pomoći sa smanjivanjem boli i kontroliranjem apstinencijske krize kod ovisnika. Bez obzira u kojem obliku uzimate heptanon, benefiti će se osjetiti dok god slušate preporuke svog liječnika i ne pretjerujete sa dozama koje su vam se prepisale. Ako heptanon tablete, kapi uzmete u znatno većoj dozi nego je prepisano postoji jako dobra šansa da će cijela situacija završiti kobno radi trovanja. Neki od simptoma predoziranja su usporeno disanje ili prestanak disanja, nagla pospanost iz koje se ne možete trgnuti i jako sužene zjenice. Ako ste se predozirali, obavezno nazovite hitnu i recite im što ste uzeli. S druge strane, ako uzimate lijek u preporučenim količinama bol koju osjećate će se znatno smanjiti, a uz trud i upornost se također možete riješiti i ovisnosti. Heptanon se ne može nabaviti u slobodnoj prodaji. Kako se radi o izrazito snažnome lijeku, isti je moguće dobiti samo na recept preko vašeg liječnika.

Tagovi:

#Heptanon #tablete #kapi #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Related post

O autoru

Dodaj komentar