Lifestyle

Hyrimoz – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Hyrimoz je biološki lijek u injekciji protiv upalnih stanja i procesa

Kao i drugi biološki lijekovi i ovaj lijek je pod dodatnim ispitivanjem radi što sigurnijeg i uspješnijeg liječenja. Hyrimoz je biološki lijek u injekciji protiv upalnih stanja i procesa, a u otopini je glavna aktivna tvar adalimumab koja djeluje na imunološki sustav u tijelu bolesnika. Ovaj lijek se koristi za liječenje reumatoidnog artritisa, partikularnog juvenilnog idiopatsko artritisa, artritisa koji je povezan s rntrzitisom, ankilozantnog spondilitisa, aksijalnog spondiloartritisa, psorijatičnog artritisa, gnojnog hidradentitisa, crohnove bolesti, ulceroznog kolitisa i nezaraznog uveitisa.

Hyrimoz se može davati bolesnicima kao monoterapija (ako ne podnose metotreksat) ili u kombinaciji sa metotreksatom. Otopina u injekciji se daje potkožno, trudnicama samo ako je to neophodno, ženama za vrijeme dojenja nije utvrđena štetnost, a ženama u reproduktivnoj fazi se preporučuje kontracepcija dok primaju injekcije, ako se ipak dogodi trudnoća trebaju se hitno javiti svom liječniku. Kod bilog kakvog cijepljenja ne bi trebalo davati ovaj lijek i općenito liječenje treba provoditi pod liječničkim nadzorom.

Hyrimoz, kontraindikacije, upozorenja i mjere opreza

Bolesnici koji su alergični na adalimumab ili neki drugi sastojak u ovoj otopini za injekciju ovaj lijek ne smiju uzimati. Hyrimoz, kontraindikacije, upozorenja i mjere opreza prema uputi o lijeku ne smiju ovaj lijek uzimati ni osobe sa teškom infekcijom, sepsom, oslabljenim imunitetom, zatajenjem srca ili drugim srčanim tegobama. Za bilo koji simptom infekcije popu vrućice, umora, problema sa zubima ili imate rane, vaš liječnik treba znati jer djelovanje lijeka može takva stanja pogoršati i iskomplicirati.

Ako naginjete infekcijama hyrimoz takva stanja može pogoršati, tako kod smanjene funkcije pluća ovaj lijek može pojačati tegobe izazvane virusima, bakterijama i gljivicama, uključujući tuberkulozu i sepsu ili trovanje krvi. Mnoga od ovih stanja mogu biti po život opasna. Virusne, bakterijske i gljivične infekcije se češće pojavljuju među ljudima koji dosta putuju, a kod te skupine su i recidivi infekcija češći. Ako spadate u ovu skupinu, bolujete od autoimune bolesti, od hepatitisa C ili ste stariji od 65 godina morate se ozbiljno savjetovati sa svojim liječnikom.

Hyrimoz i moguće nuspojave

Nema lijeka bez nuspojava, ali se one ne moraju pojaviti kod svakoga, no potrebno je znati kakve i koliko često se pojavljuju bilo koje nuspojave. Hyrimoz i moguće nuspojave mogu biti ozbiljne infekcije (sepsa, gripa), probavne tegobe (gastroenteritis), dehidracija, kožne infekcije, infekcije sluznice, usna šupljina, reproduktivni organi), urinarne infekcije, gljivične infekcije, upala zglobova, benigni tumori, rak kože, alergije, anksioznost, depresija, nesanica, migrena, trnci, bolovi u leđima, nogama, problemi s očima, vrtoglavica, aritmija, hipertenzija, ugrušci, kašalj, astma.

GoSlim - smršaj zdravo

Hyrimoz može izazvati osip po koži, svrbež, crvenilo, gubitak kose, psorijazu, grčeve mišića, krv u urinu, bol u prsima, edeme, vrućicu, smanjenje broja trombocita, poremećaj cijepljenja. Manje često se javlja pad imuniteta, tuberkuloza, bakterijske infekcije, divertikulitis, vaskulitis, rak, neuropatija, moždani udar, gubitak sluha, srčani problemi, plućna embolija, upala gušterače, žuči i žučni kamenci, otežano gutanje, masna jetra, noćno znojenje, sistemski lupus, impotencija. Rijetko se javlja leukemija, teška astma, multipla skleroza, poremećaj živaca, slabost mišića, hepatitis B, razne reakcije po koži i neki sindromi.

Tagovi:

#Hyrimoz #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva
Izvorni članak