Lifestyle

Invanz – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Invanz – primjena i djelovanje

Invanz je lijek koji sadrži u sebi djelatnu tvar ertapenem. Radi se o antibiotiku koji pripada skupini karbapenema, a koristi se za liječenje različitih infekcija uzrokovanih osjetljivim bakterijama. Invanz se primarno koristi u liječenju kompliciranih infekcija mokraćnog sustava, uključujući upala bubrega i komplicirane infekcije mokraćnog mjehura. Također se lijek koristi u liječenju kompliciranih intraabdominalnih infekcija, kao što su upala peritoneja i apscesi. Lijek može isto tako biti učinkovit i u liječenju nekih vrsta plućnih infekcija kao što je pneumonija. Djelovanje lijeka se temelji na njegovoj sposobnosti u inhibiranju bakterijskih enzima koji su odgovorni za sintezu stanične stjenke bakterija, što potom uzrokuje propusnost stanične stjenke i na kraju smrt bakterije. Kao i svi ostali lijekovi, tako i ovaj lijek može kod nekih pacijenata uzrokovati nuspojave. Nuspojave se mogu razlikovati od osobe do osobe, no najčešće su probavne smetnje, glavobolja i kožne reakcije. Veoma je bitno uzimati lijek samo kada je potrebno te se strogo držati uputa liječnika.

Invanz – upute i nuspojave

Invanz se primjenjuje intravenski, što znači da se daje putem infuzije direktno u venu. Doziranje i trajanje terapije određuje liječnik, ovisno o vrsti i težini infekcije, kao i općem zdravstvenom stanju pacijenta. Mogu se pojaviti određene nuspojave nakon primjene lijeka, a one mogu varirati ovisno o pojedincu. Najčešće nuspojave su probavne smetnje poput mučnine, proljeva, zatvora, povraćanja i bolu trbuhu, blago do umjerene glavobolje, osip, svrbež, urtikarija, povećana razina enzima u jetri, te promjena u krvnoj slici i urinarnom testu. U rijetkim situacijama se mogu pojaviti ozbiljne nuspojave, te je veoma bitno obavijestiti svojeg liječnika o bilo kakvim promjena nakon početka primjene ovog lijeka. Invanz može uzrokovati i alergijske reakcije, poput anafilaktičke reakcije. Ako primijetite znakove alergijske reakcije kao što su osip, oticanje lica, usana ili grla, teškoće s disanjem ili vrtoglavica, odmah potražite medicinsku pomoć. Veoma je bitno se pridržavati uputa koje Vam je dao liječnik, te ne prekoračiti dnevnu dozu kao niti naglo prekinuti s liječenjem.

Invanz – cijena i iskustva

Invanz sadrži djelatnu tvar ertapenem. Uz djelatnu tvar, lijek sadrži druge sastojke kao što su natrijev hidrogen karbonat i natrijev hidroksid. Rok trajanja lijeka je 2 godine od trenutka kada se stavi na tržište. Veoma je bitno držati lijek što dalje od dohvata djece. Čuvajte lijek u originalnom pakiranju kako biste ga sačuvali od utjecaja svjetlosti. Razrijeđena otopina odmah se mora primijeniti, te ako ju ne primijenite odmah, morate ju spremiti u hladnjak. Unutar 7 dana morate razrijeđenu otopinu iskoristiti. Lijek se može samo u ljekarni kupiti, i to na liječnički recept. Invanz je dostupan je u pakiranjima po 1 ili po 10 bočica. Dolazi u obliku bijelog praška za koncentrat za otopinu za infuziju, a kada se napravi otopina, ona bude blijedožute boje. Cijena lijeka je veoma pristupačna, te zdravstveno Vam osiguranje može pokriti trošak kupovine ovog lijeka. Iskustva drugih osoba koje su do sada isprobale ovaj lijek su više nego pozitivna, te mnogima je pomoglo kod rješavanja problema s bakterijskom infekcijom.

Tagovi:

#Invanz #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva
Izvorni članak

Parazol - Protiv parazita