Lifestyle

Kako napraviti preljev za kosu

Vodite računa da preljev za kosu ne može posvijetliti tamnu kosu

Žene stalno žele neke promjene, pa ako ne mogu promijeniti ništa srugo, promijenit će frizuru, boju kose, staviti pramenove ili je barem nježno kolorirati, samo da se osjećaju malo bolje, posebnije i drugačije, a sve više takve promjene žele i muškarci. Gotove industrijske tonere za kosu možete kupiti na svakom koraku, možete ih nanositi sami ili u frizerskom salonu, no, vodite računa da preljev za kosu ne može posvijetliti tamnu kosu, ali može potamniti svijetlu kosu.

Preljev za kosu ujednačuje vašu prirodnu boju, ublažava žutilo kose, neutralizira nke vidljive nedostatke kose i nije agresivan kao boja za kosu sa hidrogenom i lakše ga se ispere s kose. Većina preljeva ima rok trajanja od 2 – 6 tjedana, a sa svakim novim pranjem kose blijede sve više, odnosno ispiraju se s kose. Preljevom za kosu možete sakriti izrastak kada se želite prestati farbati, tonerom taj prijelaz između boje na kosi i vaše prirodne boje toner ublažava i maskira.

Preljev za kosu će vašoj prirodnoj kosi dati sjaj i naglasiti prirodne pigmente

Industrijski toneri za kosu ne sadržavaju amonijak, nisu agresivni i možete svakih mjesec dana imati novu nijansu. Preljev za kosu će vašoj prirodnoj kosi dati sjaj i naglasiti prirodne pigmente ikod prirodne kose i kod farbane kose. Ako želite napraviti sami svoj preljev, trebat ćete boju za kosu po izboru, hydrogen, posudicu, vodu, šampon, regenerator. Količina boje i hydrogena neka bude u omjeru 2: 1, hydrogena i vode 1: 1, na to dodajte po žlicu šampona i regeneratora.

Preljev za kosu nanosite kistom kao i boju za kosu, držite ga na kosi od 30 – 50 minuta i nakon toga dobro isperite. Kod svijetlih tonova često izbiju crveni ili žuti pigmenti, pa se kod pepeljastih tonova ipak obratite profesionalnom frizeru. Voda, šampon i regenerator smanjuju jačinu hydrogena i oštećivanje kose, a boja će lijepo osvježiti vašu kosu, čak i ako imate ispucale i oštećene vrhove, no, računajte s tim da preljevi ne drže dugo kao profesionalno farbanje.

Možete napraviti i prirodni preljev za kosu

Tradicionalno kaniranje kose vam daje vatreno crvenu boju, a upotreba praha biljke kane se smatra bojenjem, a ne toniranjem. No, možete napraviti i prirodni preljev za kosu, jer većina biljaka sa prirodna bojila. Ako želite smeđi preljev uzmite po jednu žlicu ružmarina, kadulje, koprive i dva i pol decilitra vode, kuhajte pola sata na laganoj vatri, procijedite i mlaki uvarak nanesite na kosu, ostavite da djeluje sat vremena, zatim samo isperite čistom vodom i osušite kosu.

Plavi preljev za kosu napravite od tri šalice osušene kamilice prokuhane u tri decilitra vode, procijedite i dodajte sok jednog limuna i nanesite na kosu. Svijetla kosa traži češća ponavljanje postupka, a ako imate previše pigmenta dobit ćete bakrenasti odsjaj. Za crveni preljev kuhajte u dvije šalice vode po jednu šalicu hibiskusa, latica crvenih ruža, sušenog šipka, procijedite i nanesite na opranu kosu, nemojte ispirati kosu. Crni preljev se dobiva namakanjem šake neoljuštenih oraha, žličice ružmarina, šalice crnog čaja, tri žlice jabučnog octa u četiri šalice vode preko noći.

Tagovi:

#Kako #napraviti #preljev #kosu
Izvorni članak