Lifestyle

Kandepres – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Što je Kandepres i za što se koristi?

Kandepres se sastoji od djelatne tvari kandesartancileksetil, što navedeni lijek uvrštava u skupinu lijekova “antagonisti receptora angiotenzina 2”. Kako djeluje navedeni lijek? Lijek će opustiti i proširiti krvne žile, što rezultira smanjenjem krvnog tlaka. Navedeno će olakšati pumpanje krvi u cijelo tijelo. Navedeni lijek se može propisati za: Liječenje povišenog i visokog krvnog tlaka (hipertenzije) kod djece starije od 6 godina, adolescenata, odraslih osoba, liječenje odraslih osoba koje pate od zatajenja srca ili smanjene funkcije srčanog mišića kada određeni lijekovi ne djeluju.

Kandepres se neće propisati: Osobama koje imaju alergiju na djelatnu tvar ovoga lijeka i njegove druge sastojke, trudnicama koje su trudne dulje od 3 mjeseca, osobama koje boluju od bolesti jetre ili začepljenja u žučnim kanalima, djeci koja su mlađa od 6 godina, osobama koje pate od dijabetesa ili oštećene bubrežne funkcije, osobama koje se liječe aliskirenom. Ako niste sigurni da li pripadate u navedene skupine, tada se preporučuje odraditi informativni razgovor s liječnikom.

Također obavijestite svog liječnika ako se nešto od navedenog odnosi na vas: Ako imate bubrežne tegobe ako imate jetrene tegobe, ako odlazite na dijalizu, ako postoji mogućnost presađivanja bubrega, ako patite od proljeva i povraćanja, ako bolujete od Connov-og sindroma, ako patite od niskog krvnog tlaka, ako ste preživjeli moždani udar, ako ste trudni ili ako sumnjate na trudnoću. Ako uzimate: ACE inhibitore, aliskiren, Antagoniste mineralokortikoidnog receptora MRA. Uzimanje navedenih lijekova može utjecati na prvobitno djelovanje lijeka.

Kandepres primjena i mjere opreza

Prije propisivanja navedenog lijeka liječnik može provjeriti vašu nadbubrežnu funkciju, krvni tlak te količinu elektrolita u krvi. Kandepres se ne smije davati djeci koja su mlađa od jedne godine radi rizika utjecaja na razvoj bubrega. Lijek je primjeren za liječenje adolescenata i odraslih. Kako se uzima Kandepres? Prema uputama koje su date sa strane liječnika ili ljekarnika. Navedeni lijek je potrebno uzimati svaki dan, uz obrok ili na prazan želudac.

Tablete se gutaju cijele, uz čašu vode. Poželjno je da si odredite termin uzimanja tablete, te da ju uzimate svaki dan u isto vrijeme. Lijek se može razdijeliti u jednake doze. Za liječenje visokog krvnog tlaka preporučuje se doza od 8 mg dnevno. Doza se može povisiti na 16 mg dnevno, prema potrebi na 32 mg – ovisno o samoj reakciji krvnog tlaka. Osobe koje imaju problema s jetrom ili bubrezima mogu dobiti manje doze kako ne bi došlo do gubljenja potrebne tekućine. Doza za djecu se može mijenjati – ovisno o dobi i težini. Važno – Nikada nemojte na svoju ruku mijenjati datu terapiju. Nepravilno uzimanje lijeka može uzrokovati zdravstvene posljedice!

Prostamid - Za zdravu prostatu

Kandepres iskustva i liječenje

Osobe koje su primjenjivale Kandepres u svrhu liječenja povišenog krvnog tlaka navode kako je lijek učinkovit. Redovitom primjenom zabilježen je značajni pad simptoma visokog krvnog tlaka: Glavobolje, krvarenje iz nosa, stalni umor, problemi s vidom, teško disanje, lupanje srca, zujanje u ušima. Iskustva će se razlikovati, što je normalno ako uzmemo u obzir da mnogi pacijenti nemaju iste zdravstvene probleme. Postoje li rizici prilikom korištenja navedenih tableta? Moguće su nuspojave. Česte nuspojave su: Omaglica ili vrtoglavica, glavobolja, infekcija u dišnom sustavu, sniženi krvni tlak koji uzrokuje omaglicu ili vrtoglavicu, promjene koje su vidljive u nalazima krvi.

Potrebno je obratiti pozornost na moguće nuspojave alergijske reakcije na lijek: Teško disanje, crvenilo u licu, oticanje lica, tegobe prilikom gutanja, jak svrbež na koži. Lijek se dobiva isključivo na liječnički recept. Cijena pakiranja 28 x 16 mg iznosi 4,50€. Kako se čuva Kandepres? Tablete je potrebno čuvati podalje od radoznalosti djece. Lijek ne dolazi s posebnim uputama čuvanja. Tablete se ne smiju upotrijebiti nakon isteka njihovog roka valjanosti koji je označen na pakiranju s oznakama EXP. Uvijek pitajte ljekarnika kako pravilno baciti lijekove koje više ne upotrebljavate.

Tagovi:

#Kandepres #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva
Izvorni članak