Ketonal forte – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Ketonal forte – primjena i djelovanje

Contents

Ketonal forte tablete su tablete koje sadrže djelatnu tvar ketoprofen, koji pripada skupini protuupalnih lijekova s nazivom nesteroidni antireumatici, odnosno skraćenica im je NSAR. To je vrsta nesteroidnog protuupalnog pripravka koji može pomoći kod tretiranja i uklanjanja raznih boli i bolesti. Ketonal forte tablete se primjenjuju kod otklanjanja i ublažavanja boli kod određenih bolnih sindroma, i kod liječenja simptoma degenerativnih, upalnih i metaboličkih reumatskih bolesti. Tablete se koriste kod tretiranja posttraumatske boli nakon ozljeda, postoperativne boli, boli kod koštanih metastaza kod bolesnika s neoplazmom i kod bolnih mjesečnica. Također se lijek primjenjuje kod reumatske bolesti poput reumatoidnog artritisa, artroze, seronegativnog spondilartritisa (psorijatični artritisa, ankilozantni spondilitis, reaktivni artritis), gihta, pseudogihta, te kod izvanzglobnog reumatizma (burzitis, tendinitis, upala ovojnice ramenog zgloba). Lijek se može kupiti samo na recept u ljekarni, te o dozama primjene bi se trebali posavjetovati sa svojim liječnikom ili s ljekarnikom. Ne smije se primjenjivati kod trudnica u zadnja tri mjeseca trudnoće kao niti kod djece mlađe od 15 godina.

Ketonal forte – upute i nuspojave

Ketonal forte tablete se primjenjuju oralnim putem i to uz čašu vode, tokom ili nakon jela. Lijek uzimate točno onako kako Vam je rekao Vaš liječnik. Prije nego što promijenite svoju dozu ili prekinete s liječenjem, ponajprije se trebate posavjetovati sa svojim liječnikom. Liječnik Vam može reći koliko će dugo trajati liječenje i koju dozu trebate uzimati. Tabletu možete uzeti i ss antacidima, a to su lijekovi koji smanjuju lučenje kiseline u želudcu, te s time možete smanjiti neželjene učinke lijeka na probavni sustav. Preporučena dnevna doza je 1 tableta i to najviše dva puta tokom dana. Ketonal forte može uzrokovati neke neželjene učinke. Najčešće nuspojave su povraćanje, mučnina, proljev, zatvor, grčevi i bolovi u trbuhu te nadutost. Malo rjeđi simptomi su crna stolica, povraćanje krvi, upala i oštećenje sluznice kod usne šupljine, čir na želudcu ili na dvanaesniku, krvarenje ili puknuće u probavnom sustavu, gastritis, te glavobolja, vrtoglavica, omaglica, pospanost, nesanica, promjene raspoloženja, zbunjenost i oteklina.

Ketonal forte – cijena i iskustva

Ketonal forte tablete su filmom obložene tablete gdje svaka tableta sadrži 100 miligrama djelatne tvari ketoprofen. Pomoćne tvari u lijeku su kukuruzni škrob i laktoza monohidrat koji se nalaze u jezgri, te hipromeloza, titan dioksid i plava boja indigotin E132 koji se nalaze u ovojnici lijeka. Tablete su svjetlo plave boje, okrugle i bikonveksne. Ketonal forte su vrsta nesteroidnih protuupalnih lijekova koji se još nazivaju i nesteroidni antireumatici koji se koriste uklanjanje i ublažavanje boli kod nekih bolova te se ujedno koriste za liječenje degenerativnih, upalnih i metaboličkih reumatskih bolesti. Lijek se obavezno treba držati van dohvata male djece, te trebate lijek pohraniti na tamnom mjestu pri temperaturi do 25 stupnjeva Celzijeva. Nakon isteka roka trajanja, ne biste smjeli koristiti lijek. Lijek se može kupiti po vrlo povoljnoj cijeni u ljekarni, i to uz recept od Vašeg liječnika. Mnoge osobe su s ovim lijekom uspješno se riješili problema s bolovima.

Tagovi:

#Ketonal #forte #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva
Izvorni članak

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Related post

O autoru

Dodaj komentar