Lifestyle

Maxirino plus – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Što je Maxirino plus i koje mu je djelovanje

Maxirino plus je lijek koji ima tvari dekspantenol i ksilometazolinklorid. Ove tvari sužavaju krvne žile i smanjuju otečenost sluznice nosa. Još jedna tvar koju sadrži je dekspantenol, koji je zaslužan za zacjeljivanje sluznice i kod štićenja sluznice. Maxirino plus se koristi u slučajevima tegoba s nosom. Lijek smanjuje otečenost sluznice nosa kod osoba s rinitisom i koristi se kod potpornog liječenja za zacjeljivanje rana na sluznici i koži. Također, koristi se kod otežanog disanja kroz nos i nakon operacije koja se odvijala na nosu.

Ne smije se koristiti kod dijece mlađe od 6 godina, a vrlo se bitno javiti svome liječniku ako lijek ne pomaže ili ako je osjećaj još gori.

Lijek se ne smije uzimati u slučaju alergije na deksapentol i ksilometazolinklorid, suhog rinitisa, osoba mlađih od 6 godina te nedavnog neurokirurškog zahvata.

Lijek se mora koristiti po uputama liječnika, a mora se i izbjegavati dugotrajna primjena zbog predoziranja.

Koje nuspojave Maxirino plus može uzrokovati

Maxirino plus može uzrokovati razne nuspojave na koje treba obratiti pažnju prilikom korištenja ovog lijeka. Moguće nuspojave kod uporabe Maxirino plus spreja za nos su sljedeće:

  • Poremećaji u dišnom sustavu, sredoprsju i prsištu gdje je moguće da sluznica počne oticati nakon prestanka konzumacije spreja, te da započne krvarenje iz nosa. Također je moguće kihanje, peckanje i suhoća sluznice.
  • Krvožilni poremećaji gdje je moguće doživjeti hipertenziju, što je povišeni krvni tlak.
  • Srčani poremećaji gdje su moguće tahikardije i palpitacije što su ubrzani rad srca i osjećaj lupanja srca. Također je moguća i aritmija, što je poremećaj srčanog ritma.
  • Poremećaji živčanog sustava gdje je moguće osjetiti jaki umor, omamljenost, glavobolju i konvulzije.
  • Psihijatrijski poremećaji gdje su moguća nesanica, uznemirenost i halucinacije. Kod djece su halucinacije češća nuspojava nego kod odraslih.
  • Poremećaji imunološkog sustava gdje je moguća alergijska reakcija. To su reakcije preosjetljivosti koje se manifestiraju kao oticanje sluznica i kože, svrbež i kožni osip.

Koliko Maxirino plus košta i kakva su iskustva

Maxirino plus košta oko 43 kune. Recenzije za Maxirino plus, su većinom vrlo dobre. Iskustva su većinom pozitivna, bez znatno loših komentara od strane korisnika. Mana su svakako nuspojave koje se mogu dogoditi prilikom konzumacije ovog lijeka, ali kao što i kod svakog drugog lijeka postoje nuspojave, tako postoje nuspojave i za ovaj lijek. Vrlo je važno koristiti ga po uputstvima koja su uključena unutar samog pakiranja ili po uputstvima svog liječnika ili ljekarnika.

Lijek se također mora čuvati na način koji je istaknut na uputstvima kako bi se očuvao te kako ne bi došlo do raznih nuspojava zbog isticanja roka samog lijeka.

Recenzije nam ukazuju na to da je lijek vrlo djelotvoran i učinkovit u onome za što je i namijenjen. Osim same djelotvornosti i učinkovitosti, vrlo je brz prilikom uklanjanja simptoma ili same bolesti. Nismo naišli na veliki broj negativnih recenzija što znači da je lijek po ocjeni korisnika odličan.

Tagovi:

#Maxirino #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva

Komentariši