Lifestyle

Misar sr – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Misar sr – primjena i djelovanje

Misar sr su tablete za smirenje koje se koriste za napadaje panike, agorafobiju, nemir, uznemirenost, tjeskobbna stanja i ona vezan uz depresiju. Lijek sadrži djelatnu tvar alprazolam. Alprazolam je lijek koji pripada skupini benzodiazepina, a koji se koristi za liječenje anksioznosti, panike i drugih poremećaja povezanih s tjeskobom. Ovaj lijek dolazi u obliku tablete koja se uzima oralnim putem, te se brzo apsorbira u tijelu. Alprazolam ima sedativni učinak i djeluje na središnji živčani sustav, što može pomoći u smanjenju osjećaja tjeskobe i panike. Dozu Misar sr tablete propisuje Vaš liječnik, te se doza može povećati ili smanjiti ​​ovisno o potrebama pacijenta. Od iznimne je važnosti se strogo pridržavati pripisane doze te ne povećavati dozu ili prekidati liječenje. Također, ovaj se lijek ne smije uzimati zajedno s drugim lijekovima koji također djeluju na središnji živčani sustav, kao što su opioidi ili alkohol, jer to može dovesti od ozbiljnih nuspojava pa čak i smrti.

Misar sr – upute i nuspojave

Misar sr tablete su produženo oslobađajuće tablete koje se uzimaju oralno, te se obično uzimaju jednom ili dvaput na dan, ovisno o preporuci liječnika. Veoma je bitno redovito uzimati lijek kako bi se postigao najbolji terapijski učinak. Kao i svi lijekovi, tako i Misar sr tablete mogu izazvati određene nuspojave kod nekih pacijenata. imaju potencijalne nuspojave koje mogu varirati od osobe do osobe. Nuspojave se mogu pojaviti tijekom prvih tjedana ili mjeseci liječenja, a to mogu biti umor, pospanost, vrtoglavica, nesigurnost u hodu, slabost mišića, drhtanje, problemi s kordinacijom, mučnina, povraćanje, probavne smetnje, glavobolja, problemi s vidom i sluhom, promjena raspoloženja, tjeskoba, depresija, iritabilnost, osip, svrbež, suhoća usta, nesanica i drugi problemi sa spavanjem. Osim toga, lijek može izazvati i neke druge nuspojave, kao što su to alergijske reakcije, smanjenje krvnog tlaka, poteškoće s disanjem, gubitak pamćenja, halucinacije i drugi problemi s mentalnim zdravljem. Ako primijetite neke od ovih nuspojava, trebate odmah obavijestiti svog liječnika.

Misar sr – cijena i iskustva

Misar sr tablete za smirenje se trebaju držati podalje od pogleda i dohvata od male djece. Tablete čuvajte na temperaturi do 25 Celzijevih stupnjeva. Nakon isteka roka trajanja, tablete se ne smiju više dalje koristiti te se trebaju baciti prema uputama svojeg ljekara. Nikada nemojte bacati tablete u klasični kućni otpad ili u otpadne vode zbog mogućnosti zagađenja okoliša. Lijek sadrži djelatnu tvar alprazola, te također sadrže i druge pomoćne tvari. Od pomoćnih tvari sadrže laktoza hidrat, hipromeloza 100, hipromeloza 4000, koloidni i bezvodni silicijev dioksid, indigo boja karmin Al-lake te magnezijev stearat. Dolaze u dvije gramaže po 0,5 miligrama i 1 miligram. U ljekarni je lijek dostupan u pakiranju po 30 tableta. Tablete su svijetlo plave boje, okruglog oblika, bikonveksne s oznakom N05 odnosno N1 na jednoj strani, ovisno o tome o kojoj se gramaži radi. Tablete se izdaju na recept te se jedino mogu kupiti u ljekarni po pristojnoj cijeni. Iskustva korisnika koji su isprobali Misar sr tablete su veoma pozitivna te je mnogima pomoglo kod smanjenja tjeskobe i straha.

Tagovi:

#Misar #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva
Izvorni članak

Prostamid - Za zdravu prostatu