Phemiton – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Što je Phemiton i koje mu je djelovanje

Phemiton u sebi sadrži tvar koja se zove metilfenobarbital. Metilfenobarbital spada u skupinu lijekova koja se naziva barbiturati dok barbiturati spadaju u drugu skupinu lijekova pod nazivom antiepileptici. To je znači lijek koji se koristi prilikom liječenja od epilepsije. Phemiton je lijek koji se često koristi kod epileptičkih napada. Vrste napada kod kojih se koristi su apsans napadaji te toničko klonički napadaji.

Lijek se nikako ne bi smio koristiti ako:

  • Jako otežano dišete
  • Imate otežanu funkciju bubrega i jetre
  • Imate poremećaj sinteze hemoglobina
  • Ste alergični na sastojak u lijeku pod nazivom metilfenobarbital ili ste alergični na neke druge sastojke iz ovoga lijeka

Važno je obratiti se liječniku prilikom konzumacije lijeka ako lijek koriste djeca, ako imate neku vrstu depresije, ako ste starije životne dobi, ako imate pojačano lučenje hormona štitnjače, ako bolujete od šećerne bolesti, ako ste slabokrvni, ako ste trudni, ako imate bolesti bubrega ili jetre ili ako imate upalu pluća.

Koje nuspojave Phemiton može uzrokovati

Phemiton kao i svi drugi lijekovi može izazvati neke nuspojave, međutim, Phemiton neće izazvati teže nuspojave kod većine ljudi. Nuspojave koje se najčešće manifestiraju su pospanost, depresija, omaglica i depresija središnjeg živčanog sustava. Još neke od češćih nuspojava su pokreti očiju koji su nevoljni, smetnje ravnoteže i problemi sa disanjem.

Mogu se primijetiti poremećaji sa probavnim sustavom poput povraćanja i mučnina te zatvora. Nešto rjeđe se može pojaviti bol u mišićima, velika bol oko nekih živaca te bolovi oko nekih zglobova.

Pročitajte:  Tegretol - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Ako liječenje bude dugotrajnije onda se može pojaviti nedostatak folata, što su tvari koje se nalaze u vitaminu B te slabokrvnost. Promjene raspoloženja, depresija, smanjenje krvnog tlaka, usporeni rad srca i na kraju gubitak svijesti su nuspojave oko kojih treba pridodati puno pažnje te se javiti liječniku ako ih primijetite. Kod jako malog broja osoba koje su konzumirale ovaj lijek se pojavila reakcija preosjetljivosti, koja se manifestira kao različiti osipi.

Koliko Phemiton košta i kakva su iskustva

Phemiton je lijek kojem je cijena od 500 do 900 kuna (70 – 120 eura), ovisno o veličini pakiranja i jačini lijeka. Sva iskustva koja smo pronašli za lijek Phemiton su uglavnom odlična. Iskustvo kod velikog broja ljudi je iznimno pozitivna, loših komentara i iskustva na lijek nismo našli. Naravno, nuspojave koje se mogu desiti prilikom konzumacije lijeka su minus. Vrlo je bitno konzumirati ga po uputstvima koja se nalaze unutar kutije u kojoj se lijek nalazi ili po tome što su vam rekli vaš liječnik ili ljekarnik.

Lijek je vrlo važno čuvati po uputstvima te postupati s njima točno onako kako je tamo navedeno kako se ne bi desile neočekivane stvari zbog greške korisnika.

Recenzije nam ukazuju na to da je lijek vrlo djelotvoran i učinkovit u onome za što je i namijenjen. Lijek nije samo učinkovit i djelotvoran nego je i poprilično brz kod rješavanja tegoba ili simptoma koje bolest uzrokuje. Vrlo je važno napisati kako negativnih recenzija gotovo i nema, a ocjena od korisnika je gotovo odlična.

Tagovi:

#Phemiton #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Related post

O autoru

Dodaj komentar