Plimycol krema – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Plimycol krema je antimikotik širokog spektra

Contents

Tko god ima problema sa često ponavljanom kandidijazom prije ili kasnije se susretne sa antimikotičnim lijekovima, bili oni u obliku kreme, vaginaleta ili otopine. Aktivna ljekovita tvar u kremi je klotrimazol, a dodatni sastojci su cetilni alkohol, cetil palmitrat, stearilni alkohol, bijeli vazelin, benzilni alkohol, propilenglikol, sorbitan monostearat, polisorbat 60 i pročišćena voda, a ovaj sastav djeluje na fungicidno na kvasne i gljivice plijesni. Plimycol krema je antimikotik širokog spektra za oba spola.

Žene najčešće imaju vaginalne gljivične infekcije, a muškarci na glaviću i kožici penisa. Ovi dermatofiti mogu napasti i sve tjelesne pregibe, stopala, bilo koji dio kože bez dlaka. Plimycol krema je bijele boje i nanosi se dva puta dnevno, najbolje ujutro i navečer na inficirana mjesta. Kremu nanositi na čista i suha mjesta, operite se čistom vodom bez agresivnih sredstava za intimnu higijenu. Kandidijaza se obično liječi 1 – 2 tjedna, dok se ostale gljivične infekcije liječe 2 – 4 tjedna. Ako se infekcija ne povuče javite se svom liječniku.

Plimycol krema i moguće nuspojave

Obzirom da sve što se aplicira na kožu tijelo brzo apsorbira i aktivne tvari brzo dospijevaju u krvotok žene u trudnoći i za vrijeme dojenja ne bi trebale koristiti ovu kremu. Plimycol krema i moguće nuspojave na ovoj skupini nisu dovoljno ispitane. Ukoliko ste preosjetljivi na bilo koji sastojak ove kreme, ukoliko imate alergijsku reakciju prestanite koristiti kremu i javite se svom liječniku. Iritacija, pečenje i bol se mogu pojaviti na početku primjene kreme.

No, ako vam plimycol krema izaziva stalno crvenilo, nelagodu, peckanje, svrbež, probadanje, iritaciju, oticanje, mjehure i ljuštenja kože, javite se svom liječniku. Svaku nuspojavu treba prijaviti, naročito ako slučajno progutate lijek za lokalnu primjenu, jer u tom slučaju se obavezno ispire želudac. Kremu je dovoljno nanositi dva puta dnevno, jer više ne znači ni bolje ni brže izlječenje. Kod predoziranja se može pojaviti mučnina, povraćanje, omaglica, ali takve nuspojave se obično odnose na oralno uzimanje kreme koja nije za oralnu upotrebu.

Plimycol krema se koristi još dva tjedna nakon nestanka simptoma

Iskustva iz prakse govore da je većina ljudi sklona prekinuti liječenje čim nestanu simptomi, što je kod većine terapija pogrešno. Plimycol krema se koristi još dva tjedna nakon nestanka simptoma, samo tako se možete nadati potpunom izlječenju gljivičnih infekcija. Važno je dovoljno dugo koristiti kremu, ako prerano prekinete, infekcija će se opet razbuktati i opet ćete morati započeti liječenje ispočetka. Možda ćete se sramiti otići doktoru pa ćete lijek potajno kupiti bez obzira kolika je cijena.

Plimycol krema se ne smije koristiti za vrijeme mjesečnice, tempirajte liječenje tako da ga završite prije mjesečnice. Kremu uvijek nanosite u tankom sloju na oprana i osušena zaražena mjesta. Nosite pamučno rublje koje mijenjajte prije svakog novog mazanja. Ako mažete stopala vrijede ista pravila, tanak sloj na oprano i suho stopalo, a bijele pamučne čarape će spriječiti masne mrlje na posteljini. Namazana mjesta čuvajte od sunca, pazite da vam krema ne dospije u oči. Djeci mlađoj od 12 g. se ova krema ne preporučuje.

Tagovi:

#Plimycol #krema #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Related post

O autoru

Dodaj komentar