Lifestyle

Tablete za upalu mjehura – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Tablete za upalu mjehura temeljito uništavaju uzročnike infekcije

Urinarni sustav u ljudskom tijelu odrađuje važnu funkciju izlučivanja toksina i drugih otpadnih tvari iz tijela. Bilo kakav poremećaj urinarnog sustava se može proširiti na cijeli urogenitalni sustav, a u težim slučajevima infekcija može prodrijeti i do samih bubrega. Cistitis ili bona upala mjehura može nastati od obične prehlade, bakterijskom ili zarazom drugim mikroorganizmima, pa čak i preko spolnih infekcija. Tablete za upalu mjehura temeljito uništavaju uzročnike infekcije, smiruju bol i pečenje i normaliziraju mokrenje.

No, ako se infekcija stalno vraća ili pogoršava, možda uz tablete za upalu mjehura trebate obaviti i dodatne laboratorijske pretrage, urinokulturu, antibiogram, žene možda trebaju pregled ginekologa i nalaz paa testa, muškarci pregled urologa i prostate. Ako je spolna infekcija uzrok, moraju se liječiti oba partnera i tijekom liječenja se suzdržati od spolnih odnosa, a i inače bi trebali koristiti kondom radi zaštite od spolnih infekcija. Ako su prisutne i gljivice u liječenje treba uvesti i antimikotike.

Djelovanje tablete za upalu mjehura kod žena

Žene su možda izloženije čestim cistitisima zbog svoje anatomske građe, blizina analnog i vaginalnog otvora rezultira češćim prelascima mikroorganizama iz analnog u vaginalno područje i obratno. Uz to su žene svaki mjesec za vrijeme menstruacije posebno osjetljive, a i izložene inficiranju, naročito ako rade u nehigijenskim uvjetima. Nema sumnje da je djelovanje tablete za upalu mjehura kod žena učinkovito, pa ipak njima de cistitis češće vraća zbog već nabrojanih razloga i to uz klamidiju, esherijah coli im baš zagorčava život.

Posebno su pod povećalom trudničke urinarne infekcije jer ugrožavaju i majku i dijete, a liječenje bilo koje vrste kod trudnica mora biti vođeno pod liječničkim nadzorom. Tablete za upalu mjehura, nažalost kod nekih osoba ne spriječi recidive, kod mnogih žena se cistitis toliko često vraća da na se kraju pretvori u kronični cistitis. Rađanje i spuštanje maternice nakon poroda koja onda pritiska maternicu još više pogoduje češćim infekcijama, i žena se s tim jako muči.

Djelovanje tablete za upalu mjehura kod muškaraca

Kod otežanog mokrenja muškarci moraju misliti na cistitis, ali i na moguće promjene na prostati ili prostatitis. Na sreću djelovanje tablete za upalu mjehura kod muškaraca se proteže i na prostatu, ali bi svejedno bilo preporučljivo pregledati i prostatu. I muškarci i žene bi kod jačih ili učestalijih cistitisa trebali napraviti briseve uretre i cerviksa da se isključe bilo kakve zloćudne pojave ili ako ih ima da se pravovremeno i adekvatno počnu liječiti.

Naime, tablete za upalu mjehura liječe cistitis, ali ne i tumor prostate ili rak mjehura ili cerviksa, vrata maternice ili bolesti zdjelice i okolnih područja. Cistitis je prolazna i bolna neugodnost ako se odmah liječi, ako se brzo ili prečesto vraća morate obaviti dodatne, specijalističke preglede i dodatne pretrage, pa možda i ciljanu antibiotsku terapiju. Neke urinarne infekcije zahtijevaju dugotrajno liječenje, kao escherichia coli, neke koje su izazvane spolnim infekcijama nalažu liječenje oba partnera, a neke mogu biti uzrokovane i drugim bolestima.

Tagovi:

#Tablete #upalu #mjehura #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva

Komentariši