Lifestyle

Betaserc – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Betaserc djelovanje

Betaserc tablete su lijek koji se koristi za liječenje vrtoglavica izazvanih poremećajima u unutarnjem uhu. Ukoliko postoji smanjeni protok krvi u unutarnjem uhu moguće su vrtoglavice i šumovi u uhu, a dugotrajno može doći i do oštećenja sluha i gubitka sluha. Korištenje ovog lijeka može znatno utjecati na ozdravljenje pogotovo ako se koristi u ranoj fazi bolesti.

Betaserc lijeka se koristi za liječenje bolesti Menierov sindrom za koje su karakteristični vrtoglavice, šumovi u ušima, te gubljenje sluha, a mogući su i povraćanje i mučnine.

Ukoliko imate problema sa čirom na želucu ili jednjakom, te bronhijalnu astmu ili tumor nadbubrežne žlijezde korištenje ovog lijeka treba biti uz strogi liječnički nadzor kako ne bi izazvalo nepotrebne komplikacije kod ovih već postojećih bolesti. Ovaj lijek se uzima uz obrok sa malo tekućine koliko je potrebno da se tableta proguta. U istraživanjima nije dokazan štetan učinak kod trudnica i dojilja, a lijek nema utjecaja na kognitivne i motoričke sposobnosti kod upravljanja vozilima i strojevima, već naprotiv rješava vrtoglavice koja je osobu sprečavala prije da upravlja vozilima ili strojevima.

Betaserc nuspojave

Betaserc tablete nemaju dokazane nuspojave, osim kada se radi o alergijskim reakcijama na sastojke lijeka. Ipak u kombinaciji sa nekim lijekovima može doći do određenih poremećaja ovisno koje lijekove još uz ovu terapiju trošite, pa o svim lijekovima koje trošite obavezno informirajte svog liječnika koji će onda odlučiti o terapiji ovim lijekom.

Betaserc tablete neće odmah davati rezultate što upućuje da lijek nije agresivan i brzo djelujući, pa zbog toga i nema dokazanih nuspojava. eventualno moguće nuspojave ovog lijeka moguće su kod predoziranja u obliku konvulzija pa je preporučljivo kod predoziranja javiti se hitno liječniku kako bi se priječile posljedice predoziranja.

Ipak kod nekih osoba moguće su blage nuspojave u obliku kožnih reakcija kao što su osipi, svrbeži, urtikarije, dok kod drugih su moguće i probavne smetnje, pojaviše želučane smetnje. Ukoliko osjetite bilo kakve nuspojave kod uzimanja ovog lijeka svakako ot tome trebate obavijestiti liječnika koji vam je propisao ove tablete koji će odlučiti o prekidu ili nastavku terapije ovim lijekom ovisno o vašem zdravstvenom stanju.

Betaserc iskustva i cijena

Betaserc je lijek koji se izdaje na liječnički recept, no pripada skupini lijekova za koje je potrebna nadoplata čak i uz recept. Za pakiranje od 20 tableta bit će potrebno nadoplatiti oko 3,6 €, a za pakiranje 50 tableta će biti potrebno nadoplatiti oko 9 €.

Osobe koje su koristile Betaserc lijek svojim iskustvom mogu potvrditi da lijek neće odmah djelovati, već su potrebni i tjedni i mjeseci kako bi lijek postigao potpunu učinkovitost i zaustavio šumove u ušima i vrtoglavice. Iako lijek nije agresivan osobe koje su koristile ovaj lijek svjedoče o nuspojavama jer su neki imali kožne reakcije, ali i probleme sa želucem.

Neke su osobe koji inače imaju problema sa alergijskim reakcijama na lijekove posvjedočili da su zbog sastojaka lijeka imali alergijske reakcije, pa se osobama koje inače imaju alergije pažljivo prouče sastojke lijeka kako bi na vrijeme spriječile teže alergijske reakcije. No, alergičari su već naviknuti da prije uzimanja bilo kakvog lijeka trebaju provjeriti sastave lijekova te o tome upozoriti svog liječnika.

Tagovi:

#Betaserc #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva
Izvorni članak

Komentariši