Lifestyle

Dermazin – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Dermazin – primjena i djelovanje

Dermazin je trgovački naziv za kremu koja se koristi u liječenju i prevenciji infekcija kože. Glavni aktivni sastojak kreme je srebro sulfadiazin, koji ima antibakterijsko djelovanje i koristi se za liječenje rana, opeklina i drugih kožnih infekcija. Djelovanje ovog lijeka se temelji na sposobnosti srebra sulfadiazina da se veže za bakterijske stanice i sprječava njihov rast i razmnožavanje. Također pomaže u smanjenju upale i ubrzava proces zacjeljivanja kože. Dermazin se primarno koristi u liječenju opeklina, posebno u slučajevima gdje je došlo do infekcije uzrokovano od strane bakterija. Također se može koristiti za liječenje drugih vrsta rana koje su podložne infekciji, kao što su rane od rezova i ogrebotina. Kod primjene kreme, važno je slijediti upute liječnika i pridržavati se preporučene doze koju Vam je liječnik preporučio. Kremu treba nanositi u veoma tankom sloju kako bi se bolje upilo, a dovoljno je jednom do maksimalno dva puta na dan nanijeti kremu. U nekim se slučajevima može ova krema primjenjivati ​​i uz pomoć sterilnih zavoja.

Dermazin – upute i nuspojave

Dermazin je krema koja se koristi za liječenje i prevenciju infekcija kože. Glavni aktivni sastojak je srebro sulfadiazin, koji ima antibakterijsko djelovanje. Primjena ovisi o vrsti i ozbiljnosti infekcije kože koju treba liječiti. Obično se ova krema nanosi u tankom sloju na područje gdje se nalazi ogrebotina ili opeklina jednom do dva puta na dan. U nekim slučajevima, Dermazin se može primjenjivati ​​uz pomoć sterilnih zavoja. Prije primjene važno je očistiti zahvaćeno područje i osušiti kožu. Krema se nanosi tankim slojem i lagano utrljava u kožu. Ako se koristi uz pomoć sterilnih zavoja, krema se nanosi na zavoj, a zavoj se zatim nanosi na zahvaćeno područje. Trajanje primjene ovisi o vrsti i ozbiljnosti infekcije. Obično se koristi dok infekcija ne zacijeli. Važno je slijediti upute liječnika i pridržavati se preporučene doze. Iako krema ima dokazanu učinkovitost u liječenju infekcija kože, mogu se pojaviti nuspojave. Najčešće nuspojave su svrbež, peckanje i iritacija kože. U nekim slučajevima, krema može izazvati alergijsku reakciju koja se očituje osipom, oticanjem lica, usana ili jezika te teškoćama u disanju. U slučaju pojave bilo koje od ovih nuspojava, potrebno je odmah prekinuti primjenu lijeka i potražiti medicinsku pomoć. Također, važno je napomenuti da krema nije prikladan za primjenu na velikim područjima kože ili na otvorenim ranama bez nadzora liječnika. U nekim slučajevima može doći do prekomjerne upotrebe srebra, što može uzrokovati srebrnu intoksikaciju. Stoga se treba krema primjenjivati ​​prema uputama liječnika i u skladu s preporučenom dozom.

Dermazin – cijena i iskustva

Djelatna tvar lijeka je sulfadiazin srebro, kojeg ima 10 miligrama u jednom gramu kreme. Osim djelatne tvari, krema sadrži i druge pomoćne tvari poput cetilni alkohola, kikirikijev ulja, hidrogeniranog polisorbata 60, propilenglikola, pročišćene vode, metilparahidroksibenzoata i propilparahidroksibenzoata. Dermazin krema je bijele boje homogenog izgleda. Dolazi u dva različita pakiranja, od 50 grama u aluminijskoj tubi i 250 grama u polipropilenskoj posudi. Lijek se može kupiti u svakoj dobroj ljekarni uz predočenje recepta od Vašeg liječnika. Dermazin krema se trebat držati van dohvata i pogleda od strane male djece. Trebate ga čuvati na temperaturi ispod 25 stupnjeva Celzijeva te se nakon isteka rok trajanja ne smije više dalje koristiti. Cijena kreme nije preskupa te Vam može dopunsko zdravstveno osiguranje pokriti dobar dio troška. Iskustva mnogih ljudi je veoma pozitivna te su mnogi zabilježili pozitivni učinak i brzo zacjeljenje rana, opeklina i drugih ogrebotina, te preporučuju drugima da isprobaju ovu navedenu kremu.

Tagovi:

#Dermazin #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva
Izvorni članak

Komentariši