Kako povećati mišićnu masu kod žena

Mitovi u vezi pitanja kako povećati mišićnu masu kod žena

Kako povećati mišićnu masu kod žena – Povećanje mišićne mase najčešće se pripisuje kao motiv koji najviše zanima muškarce. To uopšte ne treba biti tako. Naime, povećanje mišićne mase vodi do zdravijeg tela, omogućuje bolju prevenciju povreda, veću potrošnju kalorija, a ti ciljevi bi trebali zanimati ne samo muškarce nego i žene. Isto tako, žene i muškarci često znaju pogrešno smatrati da ako žena krene raditi vežbe snage, da će se pretvoriti u one žene koje se tekmiče u bodybuildingu, tj. da će biti preterano mišićave i neženstvene.

To je potpuno pogrešan pristup. Naime, takve žene koje se najčešće vode kao “negativan primer” osim iznimne genetske podloge za razvitak takvog tela su najčešće takođe i na steroidima koji im omogućuju razvitak tolike mišićne mase. Stoga, ako se pitate kako da povećate mišićnu masu kod žena, ne treba vam prva asocijacija biti tako negativna, jer 99 % žena neće tako izgledati ako započne da trenira. U nastavku ćemo vam objasniti kako povećati mišićnu masu kod žena

kako povećati mišićnu masu kod žena

Evo kako povećati mišićnu masu kod žena putem ishrane

U prethodnom poglavlju smo objasnili da pitati se kako povećati mišićnu masu kod žena nije uopšte loše, nego radije poželjno. Izneli smo brojne prednosti poput jačanja kostiju, prevencije od povreda i većeg trošenja kalorija. U nastavku ćemo vam objasniti kako povećati mišićnu masu kod žena. Napre, potrebno je povećati unos kalorija.

Pročitajte:  Kako smanjiti butine - Arz.hr

Da biste to uspele, najpre morate izračunati kolika je vaša prosečna dnevna potrošnja kalorija s kojom održavate kilažu. To ćete napraviti na način da “brojite kalorije”. Pri tom se možete poslužiti popularnim aplikacijama koje to znatno olakšavaju. Bez kalorijskog suficita svakako nećete uspeti da povećate mišićnu masu stoga je to prvi i najvažniji preduslov. Cilj vam je povećati unos kalorija za 300 – 500 kalorija više od prosečnog dnevnog unosa. Da biste u tome uspele, potrebno je rasporediti hranu u manje obroke. Pri tom vodite računa da unosite dovoljno ugljikohidrata budući da je taj makronutrijent glavni izvor energije u telu.

Evo kako povećati mišićnu masu kod žena putem vežbanja

U prethodnom smo poglavlju objasnili da je glavni preduslov kako povećati mišićnu masu kod žena kalorijski suficit. Ako ste zadovoljile taj kriterijum, možemo nastaviti s drugim najvažnijim preduslovom, a to su vežbe za povećanje mišićne mase. Budući da žene imaju znatno manje testosterona nego muškarci, biće im teže da grade mišićnu masu. Ipak, i žene mogu itekako uspeti u tome. Evo kako povećati mišićnu masu kod žena putem vežbanja.

Kao i za muškarce, isti savjet važi i za žene, a to je da su vam najkorisnije višezglobne vežbe poput mrtvog dizanja, čučnjeva, ramenog potiska, bench potiska i veslanja. Zamah girjom, nabačaj i izbačaj i vežbe za trbuh takođe bi trebalo uklopiti u vežbanje, iako neke od njih predstavljaju tehnički zahtevnije vežbe pa ćete verojatno hteti obratiti se treneru. Za kraj, zapamtite da ukoliko volite trčati i raditi cardio, nikako ne trebate da prestanete to da radite jer je i taj oblik vežbanja itekako bitan za zdravlje!

Tagovi:

Pročitajte:  SuperSport bonusi - kako do bonusa

#Kako #povećati #mišićnu #masu #kod #žena

Preporučujemo

kako povećati mišićnu masu kod žena
Kako povećati mišićnu masu kod žena - Povećanje mišićne mase najčešće se pripisuje kao motiv koji najviše zanima muškarce. To uopšte ne treba biti tako. Naime, povećanje mišićne mase vodi do zdravijeg tela, omogućuje bolju prevenciju povreda, veću potrošnju kalorija, a ti ciljevi bi trebali zanimati ne samo muškarce nego i žene. Isto tako, žene i muškarci često znaju pogrešno smatrati da ako žena krene raditi vežbe snage, da će se pretvoriti u one žene koje se tekmiče u bodybuildingu, tj. da će biti preterano mišićave i neženstvene.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Related post

O autoru

Dodaj komentar