Lifestyle

Kako smršati u bokovima

Kako smršati u bokovima i odrediti svoj tip nogu

Kako smršati u bokovima – Svakome se događa da nakon neke tačke u životu krene da dobija na kilaži. Bilo da se radi o efektu starosti, bolesti ili jednostavno načina života, maltene nikome nije strano dobijanje po kojeg kilograma. Ono što većinu ljudi tada krene da muči je kako da se reši kila za koje smatraju da su višak. Mršavljenje nikada nije preterano jednostavan postupak jer zahteva od nas da promenimo neke stvari u životu.

Tu se najčešće radi od navikama koje su i dovele do toga da se krenemo debljati. Kod žena se kile najčešće skupljaju u donjoj polovini tela pa se često postavlja pitanje kako smršati u bokovima. Kako bi saznali kako smršati u bokovima prvo je bitno utvrditi jesu li vaši bokovi veći radi nakupljenih masnih naslaga ili mišićne mase. To lako možete proveriti ako opipate bokove pred ogledalom. Ako možete zahvatiti masne naslage koje nisu povezane s mišićima imate prvi tip noge. Drugi tip je ako možete samo uhvatiti kožu i osetite prvenstveno mišiće.

kako smršati u bokovima

Kako smršati u bokovima i koje vežbe praktikovati

Višak kila se može skupljati svugde na telu pa se tako i postupak skidanja kila varira zavisno o tome na kojem delu bi hteli da smršate. Budući da se ženama kile prvenstveno skupljaju u donjem delu trbuha i na nogama, poželjno je baviti se vežbama koje deluju na taj deo tela ako vam je cilj saznati kako smršati u bokovima.

Žene koje imaju masne naslage na području bokova trebale bi se koncentrisati na kardio vežbe koje kao rezultat imaju jačanje bedrenih mišića i otapanje masnih naslaga koje ih okružuju. Idealna vežba u ovom slučaju je naglo trčanje ili brzo hodanje. Kako smršati u bokovima moguće je uz dovoljnu predanosti izdvajanjem po trideset minuta za vežbu bar nekoliko dana u nedelji. Osim trčanja, dobar efekt na vaše bokove, a i ostatak tela će imati preskakanje vijače. Preskakanja vijače se možda sećate kao zabavne aktivnosti iz detinjstva ali osim zabave, ovde se radi o i te kako efikasnoj vežbi za mršavljenje.

Parazol - Protiv parazita

Kako smršati u bokovima i na šta pripaziti

Vežbe koje deluju na mršavljenje celog tela imaće dobar učinak i na vaše bokove i oblikovanje istih. No ako ste jedna od onih žena koja ima drugi tip nogu koji je više mišićav, nagle kardio vežbe vam neće pomoći ako vam je cilj da saznate kako smršati u bokovima. Štaviše, takav tip vežbi dovešće do suprotnog efekta.

Vaši mišići i noge dodatno će se razviti čime će dobiti još veći izgled. U takvom situaciji se kao vežba preporučuje dugotrajno joggiranje. Aerobne vežbe koje se ne baziraju na treningu sa velikim otporom su tada najbolji izbor za vas. Osim samog treninga, ako želite da znate kako smršati u bokovima bitno je obratiti pažnju na hranu koju konzumirate. Hrana igra veliku ulogu u oblikovanju vašega tela. Kako bi došli do manjih i lepše oblikovanih bokova, bitno je da pokušate da se hranite što je moguće zdravije i raznovrsnije. Takođe je poželjno smanjiti unos kalorija jer do mršavljenja dolazi samo uz kalorijski deficit.

Tagovi:

#Kako #smršati #bokovima #Arzhr

Preporučujemo

kako smršati u bokovima
Kako smršati u bokovima