Lifestyle

Kružni trening kod kuće

Kružni trening kod kuće nije teško osmisliti. Evo kako:

Kružni trening kod kuće – Mnogi su u pandemiji zaboravili na svoje hobije, a posebno na one koji se tiču vežbanja. Pandemija nas je naterala da puno vremena provodimo kod kuće. Kod kuće obično ne vežbamo i za to imamo razne izgovore. Ipak, može se vežbati kod kuće i postizati skoro jednake rezultate kao u nekom sportskom centru ili teretani. Postavite svoj vlastiti kružni trening kod kuće i pošteno se umorite.

Neki od Vas možda će s ovakvim treninzima shvatiti da im nisu ni potrebne teretane, a pogotovo se to odnosi na sve rekreativne vežbače i one koji će to tek postati. Kružni trening podrazumeva trening u kojemu vrlo brzo menjate vežbe koje radite. Treba Vam štoperica i pored toga baš nikakvi rekviziti. Kružni treninzi se često obavljaju grupno u sportskim centrima, a sami ih ljudi obavljaju uz pomoć trenera. Uz našu pomoć, moći ćete postaviti kružni trening kod kuće bez ikakvih nedoumica. Kao što smo rekli, nisu Vam potrebni rekviziti, barem ne u prvih nekoliko meseci.

kružni trening kod kuće

Kružni trening kod kuće – kako ga postaviti?

Kružni trening koji ćete obavljati kod kuće sastoji se od ovih delova: zagrevanje, razgibavanje, glavni deo treninga, razgibavanje. Odaberite najveći prostor u svom domu i pomaknite eventualni namještaj koji Vam smeta. Osigurajte prostor od 3×3 metra za vežbanje. Potom krenite da se zagrevate. Radite vežbe aerobnog karaktera kako biste zagrejali svoje telo i povećali puls.

Zagrevanje je najbolje odraditi postepenim povećavanjem intenziteta vežbi. Dakle, prvo lagano hodanje na mestu, zatim naizmenično podizanje kolena iz skoka, a završite zagrevanje jumping jacksima. Neka ovaj deo trening traje 7-10 minuta. Kružni trening kod kuće takođe podrazumeva istezanje. Posebno poradite na istezanju onih mišićnih grupa koje ćete najviše vežbati u tom treningu. Ako su u pitanju ruke, dodatno razgibajte ruke, ako ćete raditi puno čučnjeva, obratite pozornost na istezanje nogu itd. Kružni trening kod kuće može početi kada ste obavili zagrevanje i razgibavanje. Bez toga nemojte raditi trening jer time povećavate rizik od povrede.

Kružni trening kod kuće – glavni deo treninga!

Glavni deo kružnog treninga zahteva da pripremite listu vežbi koje ćete da radite. Novaci ne znaju koje bi to vežbe bile stoga mi donosimo popis vežbi koje možete da radite. Kako izgleda kružni trening kod kuće? Uzmite svoju štopericu i namestite je na jedan minut. Zatim radite 8 različitih vežbi po jedan minut, nakon što štoperica istekne, odmah počinjete da radite drugu vežbu i tako 8 minuta. Radi se dva seta vežbi, svaki set se ponavlja 2-3 puta, zavisno o Vašoj spremi. Kružni trening kod kuće možete napraviti s ovim vežbama: običan čučanj, sklekovi, marinci, iskorak, trbušnjaci (razne varijacije), skijaški čučanj, plank.

Postoji nekoliko šablona za ovakav tip vežbi, a nije bitno samo znati 8 vežbi, već ih i pravilno izvoditi. Uvek pazite da ne stavljate dve vežbe zaredom koje targetiraju istu mišićnu grupu (nemojte staviti marince pa zatim plank, ubacite iskorak između). Nakon seta od 8 vežbi uzmite dva minuta pauze. Ne zaboravite da jedete sat vremena pre treninga i pripremite vodu tokom treninga da se osvežite po potrebi (najbolje u vreme pauze).

Tagovi:

#Kružni #trening #kod #kuće

Preporučujemo

kružni trening kod kuće
Kružni trening kod kuće