Nebilet – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Nebilet lijek i njegovo djelovanje

Contents

Nebilet lijek je kardiovaskularni lijek koji djeluje kao selektivni beta blokator i služi za liječenje kroničnog zatajenja srca i snižava visoki krvni tlak, te ga regulira. Ovaj lijek djeluje na način da širi krvne žile te tako utječe na olakšano kolanje krvi kroz krvne žile i time se snižava visoki krvni tlak, a ujedno regulira snagu srca kojom ono pumpa krv.

Liječenje Nebilet lijekom se provodi uz strogi nadzor liječnika i prema strogim uputama i dozama koje je liječnik propisao. Lijek se ne preporučuje trudnica, dojiljama, djeci, te ukoliko imate problema sa niskim krvnim tlakom, poremećaje cirkulacije u ekstremitetima, slabe otkucaje srca ili bilo koje druge poremećaje rad srca. Također se ovaj lijek ne preporučuje ukoliko imate astmu, tumor nadbubrežne žlijezde i bilo kakve poremećaje rada bubrega i jetre.

Prestanak korištenja terapije ovim lijekom treba biti postepen i uz nadzor liječnika, a nagli prestanak korištenja lijeka će biti samo ako je to liječnik specijalista zatražio i preporučio drugi lijek. Kombiniranje sa drugim lijekovima je moguće samo ako je to liječnik odobrio zato trebate informirati liječnika koje lijekove već koristite.

Nuspojave lijeka Nebilet

Nuspojave prilikom terapije lijekom Nebilet mogu se pojaviti kao vrlo usporeni otkucaji srca, grčevi u prsima zbog grčenja koronarnih arterija poznato kao Prinzmetalova angina. Također kao posljedica korištenja ovog lijeka mogu se pogoršati cirkulacija u rukama i nogama, te se mogu pojavit grčevi. Nuspojave ovog lijeka se mogu pojaviti i kao problemi sa disanjem, kod dijabetesa može izazvati niske razine šećera u krvi što će rezultirati ubrzani pulsom i lupanjem srca. Također ovaj lijek može prikriti i ubrzano lupanje srca kod poremećaja rada štitnjače, a može uzrokovati i psorijazu kao nuspojavu i pojačati već postojeće alergije, no i izazvati alergiju na sami lijek i njegove sastojke.

Kao česte nuspojave u terapijama lijekom Nebilet javljaju se umor i omaglica, glavobolja, mogući su svrbež i peckanje na koži, te probavni poremećaji kao što su proljev, mučnina i zatvor. Problemi s disanjem u obliku kratkoće daha se također mogu pojaviti kao nuspojava, a jednako tako se mogu pojaviti i otečenost u rukama i stopalima.

Iskustva korištenja lijeka Nebilet i cijena lijeka

Pacijenti koji su koristili lijek Nebilet svjedoče da je ovaj lijek djelotvoran u liječenju zatajenja srca i liječenju visokog krvnog tlaka. Međutim, vrlo često potvrđuju svojim iskustvom nuspojave koje smo naveli, a neki pacijenti ukazuju da su moguće i druge nuspojave koje su oni doživjeli. Neki pacijenti upozoravaju na nizak krvni tlak, usporene otkucaje srca, impotenciju tokom terapije, bolove i grčeve kod hodanja. Nekima se poremetio vid, neki su imali depresiju i noćne more.

Neki od pacijenata svojim iskustvom terapijom Nebilet lijekom ukazuju da su imali i probavne smetnje, kožne osipe, te nedostatak zraka kao što se to dešava kod astme jer su im se mišići koji okružuju dišne puteve iznenada zgrčili, odnosno došlo je do bronhospazma. S obzirom da je lijek vrlo učinkovit u svom djelovanju za očekivati je da su i nuspojave jake i raznolike, a svaka osoba individualno može osjetiti različite nuspojave u terapiji ovim lijekom.

Liječenje ovim lijekom se provodi isključivo na recept liječnika i pod strogim nadzorom liječnika, pa se niti ne može nabaviti u ljekarni bez recepta i ne postoji cijena za ovaj lijek na tržištu.

Tagovi:

#Nebilet #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva
Izvorni članak

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Related post

O autoru

Dodaj komentar