Lifestyle

Nolicin – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Što je Nolicin i za što se koristi?

Nolicin se opisuje kao kemoterapeutik koji pripada u skupinu fluorokinolona. Njegovo djelovanje je fokusirano na uništavanje bakterija koje uzrokuju razne infekcije u tijelu. Lijek je posebno namijenjen za liječenje infekcija u mokraćnom sustavu. Što je potrebno znati prije korištenja Nolicina? Lijek ne biste smjeli uzimati: Ako ste osjetljivi na norfloksacin ili na pomoćne tvari koje čine navedeni lijek, ako ste trenutno trudni ili dojite, ako ste doživjeli upalu i puknuće tetive koje je povezano sa prošlim liječenjem lijekova koji pripadaju u skupinu kinolonima.

Njegovo liječenje se ne preporučuje djeci i mlađima. Nolicin zahtjeva oprez pri korištenju! Prije prepisivanje terapije navedenim lijekom, obavezni ste upozoriti svoga liječnika o mogućoj kroničnoj bolesti, metaboličkom poremećaju, osjetljivosti na lijekove. Lijek se ne preporučuje osobama koje pate od epilepsije ili drugih poremećaja središnjeg živčanog sustava, jer u tom slučaju osoba će doživjeti nuspojave lijeka. Tijekom terapije, osoba može postati osjetljiva na sunčevu svjetlost i ultraljubičasto svjetlo. Povećana doza može uzrokovati smanjenu funkciju bubrega. Liječnik je obavezan pacijenta uputiti u pravilno korištenje lijeka i mogućih nuspojava.

Nolicin primjena i mjere opreza

Potrebno je obavijestiti svoga liječnika ili ljekarnika ako uz Nolicin koristite i druge lijekove. Lijekovi koji se koriste za žgaravicu i upale, kao i lijekovi koji sadrže povećanu dozu željeza i cinka mogu smanjiti učinkovitost Nolicina. Prije prepisivanja terapije, obavezni ste liječnika uputiti u svoje cjelokupno zdravstveno stanje kako bi se izbjegle moguće komplikacije prilikom liječenja. Nolicin se može uzimati na prazan želudac ili tijekom obroka. Ne preporučuje se uzimanje sa jogurtom ili mlijekom jer dolazi do smanjenja norfloksacina u krvi. Tijekom trajanja terapije preporučuje se izbjegavanje alkohola. Kako se uzima lijek?

Navedeni lijek se uzima točno prema navodima liječnika ili ljekarnika, ili prema uputama koje se nalaze u pakiranju sa lijekom. Liječnik će terapiju prilagoditi bolesti pacijenta. Tableta se uzima uz čašu vode ili čaja. Najčešća doza iznosi 400 mg po 2 puta dnevno. Terapija traje od 3 do 10 dana, a u slučaju ponovljene infekcije liječenje se može produljiti do 12 tjedana. Osobe koje pate od oštećene bubrežne funkcije dobivaju posebne mjere. Što ako ste prekoračili prepisanu dozu? U slučaju predoziranja osoba može osjetiti mučninu, povraćanje, umor, omaglicu, smušenost te grčeve. Potrebno je zatražiti liječničku pomoć. U slučaju da ste zaboravili uzeti prepisanu dozu, tada je bitno sutradan nastaviti redovno uzimanje.

Nolicin iskustva i liječenje

Dosadašnja iskustva sa navedenim lijekom su uglavnom pozitivna, iako treba uzeti u obzir da on djeluje drugačije kod svake osobe. Da li Nolicin uzrokuje nuspojave? Primjena navedenog lijeka može i ne mora uzrokovati sljedeće nuspojave: Poremećaje u živčanom sustavu, poremećaje u krvi i limfnom sustavu, psihijatrijske poremećaje, poremećaje metabolizma, poremećaje u prehrani, srčane poremećaje, poremećaje probavnog sustava, poremećaje žuči te jetre, poremećaje na koži i potkožnom tkivu, poremećaje bubrega te mokraćnog sustava, poremećaje u imunološkom sustavu, poremećaje reproduktivnih sustava ili dojki, poremećaje oka ili uha. Nolicin liječenje se određuje prema ozbiljnosti infekcije.

Kako se čuva navedeni lijek? Čuva se izvan pogleda te dohvata djece, u originalnom pakiranju na suhom mjestu bez vlage i svjetlosti. Lijek se dobiva na liječnički recept. Tablete dolaze u pakiranju od 20 x 4000 mg, cijena je 4,27€. Ove filmom obložene tablete su izgledom narančaste boje, okruglog oblika sa blagim izbočenjem i razdjelnom crtom na jednoj strani. Lijek je dostupan u blisterima po 10 tableta, a pakiranje (kutija) sadrži 20 tableta. Važno je naglasiti kako se data terapija nikada ne smije ukidati svojevoljno.

Tagovi:

#Nolicin #djelovanje #nuspojave #cijena #iskustva
Izvorni članak

Komentariši