Lifestyle

Panorama test – iskustva, rezultati, cijena, forum

Što je panorama test i zašto se on radi?

Panorama test je danas najpouzdaniji neinvazivni prenatalni test ili skraćeno NIPT koji se radi za utvrđivanje rizika kod najčešćih poremećaja vezanih za kromosome. Navedeni test koristi specifičnu kao i patentiranu takozvanu SNP tehnologiju, što znači da je panorama jedini test koji razlikuje DNK same majke kao i izvanstanični DNK budućeg djeteta. Panorama test je unaprijeđen NIPT test koji sadrži umjetnu inteligenciju, i upravo zato može dati najtočnije rezultate kod NIPT testova. Važno je naglasiti da je test u potpunosti siguran i da ne predstavlja nikakvu opasnost za buduću majku kao i bebu.

Zašto odabrati navedeni test? Njegovo testiranje je moguće provesti već u 9-om tjednu trudnoće ili kasnije u trudnoći s točnošću rezultata, jedini NIPT test koji razlikuje majčin i fetalni DNK što smanjuje mogućnost lažnih nalaza koji su česti, testiranje se može provesti kod bilo kojeg oblika trudnoće, s točnošću može potvrditi mogućnost Down sindroma već od 99%, mogu se utvrditi predispozicije za razvoj bolesti, dob majke ne igra ulogu za testiranje, otkriva stanja koji drugi testovi ne mogu otkriti.

Kada obaviti Panorama test i što kažu iskustva?

Kada je poželjno obaviti Panorama test i zašto? Mnoge žene se danas odlučuju na kasniju trudnoću iz brojnih razloga. Znamo kako kasnije trudnoće kod žena mogu biti ne samo riskantne, nego i nositi određene poremećaje koje mogu utjecati na bebu. Bitno je utvrditi kromosomske poremećaje što ranije. Nakon 35 godina kod žena raste rizik od pojave raznih kromosomskih poremećaja, zato je važno napraviti test, točnije on se preporučuje ukoliko je buduća majka u navedenim godinama.

Važno je za naglasiti da neki poremećaji nisu povezani s dobi buduće majke, i da se Panorama test može napraviti neovisno o dobi. Prednosti navedenog testa potvrđuju brojni ginekolozi i doktori koji kažu da je zahvaljujući njemu ne samo lakše voditi brigu o trudnoći, već i pripremiti se za moguće scenarije. Iako je navedeni test osobni izbor majke, mnogi ginekolozi će ga preporučiti ženama koje su starije od 35 godina. Što kažu iskustva žena? Proces testiranja je jednostavan, brz i prije svega točan. Iskustva žena možemo pročitati na brojnim forumima koji se bave tematikom trudnoće.

Popunjava se narudžbenica s određenim podacima, uzima se uzorak venske krvi buduće majke, nakon čega slijedi analiza u Natera laboratorijima. Rezultati su gotovi najranije za 5 dana, a najkasnije za 15 dana od zaprimanja uzoraka majke. Što pokazuju dobiveni rezultati? Rezultati će pokazati određene genetske predispozicije, točnije da li postoji veći ili manji rizik da dijete oboli od određene bolesti ili da li će se roditi s određenim poremećajem. U 99% slučajeva rezultati testa su točni.

Gdje obaviti Panorama test?

Ako vas zanima Panorama test, tada je najbolje da se obratite svojem ginekologu koji će vas detaljnije uputiti u sve potrebne informacije vezane za njega. Test možete najranije napraviti kada napunite 9 tjedana trudnoće, i isto tako možete ga napraviti do kraja trudnoće neovisno u kojem ste mjesecu. Navedeni test je namijenjen svim budućim majkama kod kojih postoji određeni rizik kod javljanja određenih simptoma, kao i budućim majkama koje se žele uvjeriti da je njihova beba zdrava.

Gdje obaviti Panorama test i koja je njegova cijena? Test se može napraviti u raznim privatnim poliklinikama. Osnovni paket testiranja iznosi 3.990 kuna, dok prošireni paket iznosi 4.770 kuna. Zašto je preporučljivo napraviti navedeni test? On je poželjan kod žena koje su ostale kasnije u životu trudne kako bi se utvrdilo zdravlje same bebe i kako bi se vidjelo da li beba ima predispozicije za nastanak neke bolesti. Poželjan je i kod budućih mama koje su u savršenim godinama za trudnoću kako bi utvrdile da je sve u redu s bebom. Uz nalaze se također može i lakše voditi trudnoća s ginekologom.

Tagovi:

#Panorama #test #iskustva #rezultati #cijena #forum

Komentariši