Lifestyle

Saveti za mršavljenje – 5 zlatnih pravila za vitku liniju

Saveti za mršavljenje i pravila brzog mršavljenja

Mnogi od nas vode bitku s kilogramima i postizanjem savršene linije. Mnogi se pitaju zašto je tako teško smršati a tako lako udebljati se? Istina je da proces mršavljenja zaheva određenu posvećenost i rad, dok je proces debljanja više orjentisan na lenju stranu.

Danas više nego ikada pre je bitno izgledati što bolje. Vitke linije su zaštitni znak osoba koje zrače samopouzdanjem i zadovoljstvom. Pitate se kako to postići? Istina je da nema kratkog puta u brzom i uspešno skidanju kilograma, ali ukoliko ste spremni da okrenete novu stranicu u svome životu određeni saveti za mršavljenje vam mogu pomoći na tom putu.

Brzo mršavljenje je moguće, ali morate imati na umu da ono sa sobom nosi određene restrikcije i moguće kasnije komplikacije. Prvo je važno da nađete svoj motiv, ono može biti nova ljubav ili novi posao, bolje zdravlje ili promena sredine. U procesu mršavljenja važno je ne krenuti sa malo kaloričnim dijetama, one vas odmah u startu ostavljaju nervoznima, nezadovoljnima i razdražljivima. Ono što nemate u zamrzivaču nećete ni pojesti, ovo se odnosi na kupnju raznih grickalica i slatkiša.

Usvajajte naviku da jedete više manjih obroka dnevno, neka naglasak bude na hranu koja je bogata voćem i povrćem, mahunarkama, semenkama. Možete pre svakog obroka isto tako popiti mlaku vodu sa sokom jednog limuna, limun reguliše našu probavu i čisti organizam. Odaberite deo dana za vežbanje i držite se rasporeda. Za kraj, svi saveti za mršavljenje mogu i ne moraju uticati na vas.

Zašto? svako od nas je drugačiji i svakome je potrebna drugačija vrsta motivacije i vežbi. U početku se mogu pojaviti poteškoće s održavanjem plana vežbanje i ishrane, zato je bitno da se fokusirate na svoj krajnji cilj.

Saveti za mršavljenje i kako održati vitku liniju?

Mršavljenje nikako nije komplikovan proces, ali je svakako zahtevan. Disciplina, konstantnost, znanje o tome što radite. Možemo reći kako je relativno lako smršaviti, pravi problemi se javljaju kada se treba održati linija. Znamo kako ne možemo celi život provoditi određenu dijetu s pauzama, piti razne preparate za mršavljenje i neumorno vežbati.

Kako onda održati vitku liniju? Nažalost održavanje vitke linije u sebi mora imati kalorijsku restrikciju. Ovo nikako ne znači da ćete izbaciti sve omiljene namirnice iz konzumacije, već će se njihov unos regulisati.

Bitno je i dalje gledati i pratiti svoj napredak. Saveti za mršavljenje mogu pomoći kao i plan vežbanja, ali kada ostvarimo željenu kilažu to ne znači kraj, već novi početak. Napravite si plan i program ishrane i vežbanja kojega se možete držati. Imajte na umu da motiviranost pada s vremenom, zato je disciplina važnija od motivacije.

Mnogi će izgubiti motivaciju kada postignu cilj ili kada im se ne ostvaruje željeni rezultat, i upravo to je jedna od većih grešaka koja će vas vratiti na sami početak.

Fokusirajte se na male pobede, ako želite vitku figuru a patite od 10 + kilograma nemojte misliti da ćete skinuti sve kilograme u jednoj ili dve nedelje. Svaki kilogram dole je malena pobeda za vas, i neka vam to bude motivacija do cilja.

Saveti za mršavljenje ne navode često potrebu za odmorom, a upravo je odmor bitan ukoliko želimo da nam se telo menja. Pružite svome telu kvalitetan san i dobar rest day između napornih treninga kako bi postigli održive rezultate.

Saveti za mršavljenje i nove navike

Sada kada znate kako uspešno mrišaviti i kako održavati vitku liniju, zadnji korak s kojime se moramo pozabaviti je promena životnih navika. Zašto je ovo bitno? Ako ste ozbiljni u svome cilju da zadržite zdravu liniju i da se ne vratite na staro, tada je potrebno da preduzmete određene promene. Ne radi se o nikakvim drastičnim promenama, već novim navikama.

Bez obzira da li su vam saveti za mršavljenje pomogli da dođete do željenih kilograma ili ne, 30 minuta svakodnevne vežbe je poželjna, ovde se ne ubrajaju svakodnevne šetnje već ciljane vežbe. Ishrana je svakako bitna, kod obroka jedite sporo i odmereno, odvojite vremena za jelo i ne žurite se.

Dobro žvaćite svoju hranu i nemojte se prejedati. Isto tako važno je izbegavati jedenje pred malim ekranima, ovdje nesvjesno unosimo u sebe. Kupujte i konzumirajte zdrave i sveže namirnice koje nisu prerađene. U svakodnevnu ishranu uvrstite više jogurta kao i orašastih plodova.

Kod pripremanja jela kod kuće nemojte se bojati da zaljutite jelo s papričicama i raznim ljutim začinima, ljutina dokazano ubrzava rad našeg metabolizma. I za kraj, svaki saveti za mršavljenje, održavanje linije i usvajanje novih navika u sebi sadrži stavku konzumacije vode. Redovno pijenje vode pomaže u hidrataciji kože kao i čišćenju tela od toksina.

Tagovi:

#Savjeti #mršavljenje #zlatnih #pravila #vitku #liniju

Preporučujemo i ove teme

saveti za mršavljenje
Saveti za mršavljenje - 5 zlatnih pravila za vitku liniju