Lifestyle

Janica Kostelić olimpijske medalje – 100% Sportski lifestyle magazin

Janica Kostelić olimpijske medalje – koje je osvojila

Ako vas netko upita tko je najuspješnija hrvatska sportašica, nećete pogrješiti ako spomenete Janicu Kostelić. Ako vas netko pak upita tko je najuspješnija hrvatska skijašica, apsolutno ćete pogrješiti ako ne spomenete Janicu. Janica Kostelić dolazi iz sportske obitelji. Trener joj je bio otac Ante Kostelić, popularno zvan Gips, a njezin brat Ivica Kostelić također se okrunio s nekoliko medalja.

Ako ste u tražilicu upisivali Janica Kostelić olimpijske medalje u želji da saznate koje je sve olimpijske medalje Janica osvojila, uštedjet ćemo vam vrijeme i odgovoriti na to pitanje ovdje. Najme Janica Kostelić olimpijske medalje broji u 4 primjerka: 3 zlata na olimpijadi u Salt Lake Cityju 2002. godine, i to u slalomu, veleslalomu i kombinaciji, te zlato u Torinu 2006. godine iz kombinacije. Vrijedi spomenuti i srebro i Salt Lake Cityja iz 2002. godine i srebro iz Torina 2006. godine. Nitko u povijesti sporta nije postigao takve rezultate u alpskom skijanju!

Sportski put koji se zove Janica Kostelić Olimpijske medalje

Osvojiti olimpijsku medalju izuzetno je težak pothvat. Osoba koja to uspije pripada u elitnu i brojčano jako malu skupinu izuzetnih sportaša kojima je to uspjelo. Janica Kostelić olimpijske medalje broji na više od prste jedne ruke. A kako je u tome uspjela? Janica je već sa tri godine starosti stala na skije. Međutim, stalno je padala i dapače ometala ostalu djecu na skijalištu. Janica je započela trenirati kad joj je bilo 9 ili 10 godina. Tada pak Janica više nije padala i postalo je dosta izvjesno da se radi o osobi koja je jako talentirana. Naime, Janica je osvojila sve moguće nagrade u dječjim natjecanjima.

Posebno je impresivna bila pobjeda 1996. godine kada je osvojila Topolino i Pinocchio koji su dva najvažnija natjecanja u toj kategoriji. O kakvoj se sportašici radi je bilo zapaženo već na zimskim olimpijskim igrama u Nagano 1998 godine kada je sa 16 godina nastupila kao najmlađa alpska skijašica. Vidjelo se da su pojmovi Janica Kostelić olimpijske medalje vezane jedno za drugo

Janica Kostelić olimpijske medalje i ostali uspjesi

U sezoni 1999. /2000. Janica Kostelić je bila u vrhunskoj formi. Jasno je bilo da se više ne radi samo o talentiranoj djevojčici u usponu već o ozbiljnoj skijašici od koje se puno očekuje. Tako je u prosincu 1999. Janica osvojila svoju prvu slalomsku utrku svjetskog kupa. I ta pobjeda nije bila bilo kakva, već je Janica drugoplasiranu Norvežanku ostavila iza sebe za dugačkih sekundu i 78 stotinki. Idućih će godina janica postati najmlađa slalomašica pobjednica i sve će to prethoditi tome da Janica Kostelić olimpijske medalje krene brojati već 2002. godine.

Kao što mo rekli, Janica je osvojila ukupno 6 olimpijskih medalja, od kojih 4 zlatne i dvije srebrne. Osim nestvarno velikih uspjeha na Olimpijadi, Janica ima i 5 zlata sa Svjetskih prvenstva, i to iz 2 iz slaloma, 2 iz kombinacije i jedno zlato iz spusta. Nestvarna je njezina priča i izaziva isključivo divljenje. Janica Kostelić olimpijske medalje će vječno ostati zapisano u povijesti Hrvatskog sporta!

Tagovi:

#Janica #Kostelić #olimpijske #medalje #Arzhr

Komentariši