Lifestyle

Kako izgledati dobro u pedesetima

Kako izgledati dobro u pedesetima unatoč starenju

Mladost je prolazna, a starenje je prirodan dio svih naših života. Mnogi ljudi se boje učinka starenja jer ne žele prihvatiti da im se tijelo mijenja te da se gube neki atributi koji su bili aktualni u mlađoj dobi. No starost nije nešto što bi nas trebalo plašiti niti užasavati. Naše tijelo se možda mijenja kroz godine no to ne znači da trebamo prestati brinuti o sebi niti da su ljepota i dobar izgled rezervirani samo za mladost.

Kako izgledati dobro u pedesetima i te kako je moguće no bitno je imati dobar stav i želju da brinemo o vlastitom tijelu. Jedan od najvećih indikatora starosti su promjene na koži te pojave sijedih. Budući da je koža naš najveći organ, upravo je dobra briga o njoj ključna ako želite znati kako izgledati dobro u pedesetima. Pojava bora ili staračkih pjega može se znatno usporiti upotrebom kvalitetnih proizvoda namijenjenih njezi kože.

Kako izgledati dobro u pedesetima – savjeti za žene

Kako izgledati dobro u pedesetima pitanje je koje češće muči žene. Prosječna žena veliku pozornost pridaje svom izgledu te možda čak i dio svog identiteta veže za mladost i ljepotu. Naravno, ne razmišljaju svi jednako ali čak iako vam izgled nije prvi prioritet u životu, nitko se ne buni na ljepši i mlađi izgled, posebice u starijoj dobi.

Žene koje žele znati kako izgledati dobro u pedesetima trebale bi obratiti pažnju na neke osnovne savjete. Prvo je svakako njega kože jer uz adekvatnu brigu, vaša koža može vam izgledom srezati popriličan broj godina. Pobrinite se da imate dnevnu rutinu čišćenja i hidratizacije kože. Također vam može pomoći upotreba kreme za sunčanje jer previše sunca pospješuje starenje kože. Nadalje, savjetujte se sa firerom i saznajte koji tip frizure najbolje odgovara vašem tipu lica.

Kao generalni savjet, manje utegnute frizure daju mladenačkiji izgled. Odjeća uz ponešto boje također uvelike pomaže no za mlađi dojam je najbitniji opušten i samopouzdan stav.

kako izgledati dobro u pedesetima
Pobrinite se da imate dnevnu rutinu čišćenja i hidratizacije kože

Kako izgledati dobro u pedesetima – savjeti za muškarce

U prosjeku, muškarci su manje opterećeni svojim izgledom nego što je to slučaj sa ženama. Manje opterećivanja nije samo po sebi nužno loše no mnogi muškarci se radi naoko pretjerano ležernog stava poprilično zapuste. Kako izgledati dobro u pedesetima i te kako je moguće no bitno je za početak htjeti poraditi na sebi.

Izbjegavajte pretjerivanje u lošim navikama poput alkohola ili cigareta jer oboje uzrokuju starenje kože. Nadalje, godine ne znače da bi prestali paziti na to što jedete. Vodite pod kontrolom svoju tjelesnu težinu i uzmite si vremena za fizičku aktivnost. Obratite također pozornost na svoju odjeću i osobnu higijenu.

Odjeća koja je čista i pristaje uz vaše tijelo može ostaviti i te kako dobar dojam, a uz to i mlađi izgled. Isto kao i za žene, redovita hidratizacija kože dnevnim kremama pomoći će vam da izgledate mlađe. Uz malo truda i dobre životne navike, kako izgledati dobro u pedesetima ne mora biti uopće težak zadatak.

kako izgledati dobro u pedesetima
Muškarci su manje opterećeni svojim izgledom nego što je to slučaj sa ženama

Starenje ne možemo zaustaviti

Kako starite, najvažniji dio njege kože je hidratacija! U pedesetima koža počinje gubiti elastičnost i možda ćete primijetiti da je opuštenija. Iako ne možete vratiti vrijeme, možete održavati kožu (i sebe) hidriranom! Bilo bi dobro napraviti reviziju kozmetike.

Ako ste nekoliko desetljeća imali jednak imidž, onda je vrijeme da osvježite vaš stil. Mnoge se žene žale da im oči izgledaju manje, pa dobro razmislite o šminkanju očiju. Maskara je odličan alat, ali bi bilo dobro da umjesto crne počnete koristiti nježniju smeđu i da počnete koristiti nijanse prilikom isticanja očiju. Nemojte zaboraviti ni moje omiljene uvijače trepavica!

Ne možemo zaustaviti starenje, ali možemo stariti dostojanstveno i lijepo. Ako postoji vrelo mladosti, vjerojatno ima veze sa stavom. Kada se osjećate lijepo, to će se samopouzdanje vidjeti na vama – bez obzira na vašu dob!

Preporučujemo

Komentariši