Lifestyle

Kako se riješiti celulita?

Što je celulit i kako se riješiti celulita?

Celulit je bez ikakve sumnje najveći problem mnogih žena. Prema procjenama, između 85 i 98% žena se pita kako se riješiti celulita.

I dok se za davnih dana celulit smatrao simbolom bogatstva jer je pojavljivao kod žena koje uživaju u kvalitetnoj prehrani, danas je on znak nebrige, lošijeg životnog stila i manjka fizičke aktivnosti.

I dok danas možemo pronaći na tisuće raznih preparata za borbu protiv celulita, nije svaki učinak zagarantiran.

Što je celulit? Riječ je o naslagama masnog tkiva koje se nakupljaju na nogama, stražnjici, trbuhu, rukama, bokovima.

Izgledom podsjeća na narančinu koru radi manjih udubina ili čvorića. Preciznije, riječ je o nagomilanoj masnoći i toksinima ispod kože koji stvaraju nabore. Iako je celulit moguć i kod muškaraca, on se ponajviše pojavljuje kod žena radi hormonalnih promjena.

kako se rijesiti celulita
Što je celulit i kako se riješiti celulita?

Studije pokazuju kako muškarci mogu bolje oksidirati masno tkivo od žena, vjeruje se da je to radi estrogena.

Kako se riješiti celulita je pitanje koje si postavljaju žene od 30-ih godina nadalje, razlog tome je blago opadanje elastičnosti tkiva i pokazivanja neravnina i nepravilnosti.

Kako se riješiti celulita uz pomoć prehrane?

Nepravilna prehrana je svakako najčešći uzrok pojave celulita, stoga je ona najvažniji korak u borbi protiv njega.

Kako se riješiti celulita uz pomoć prehrane neće biti jednostavan zadatak, zato preporučujemo da krenete postupno, bez radikalnih promjena.

Za početak, bili bi dobro da izbjegnete sljedeće: Slanu i masniju hranu, crveno meso, masniju ribu, punomasne mliječne proizvode, rafinirane proizvode koji se odnose na bijelo brašno/kruh/rižu, pretjerano konzumiranje ugljikohidrata, alkohol i gazirana pića.

Namirnice koje pomažu u borbi protiv celulita su: Sirovo voće i povrće, namirnice koje su prirodno bogate kalijem i vitaminom C, ružmarin, ljute paprike, kopriva, maslačak.

Prilagodbom prehrane smanjit ćete masno tkivo, što znači smanjenje celulita. Uz navedeno, bitno je redovito piti i do dvije litre tekućine dnevno.

Preporučuje se voda, no možete piti i prirodno iscijeđene sokove ili čajeve. Ako se pitate kako se riješiti celulita, tada uz primjenu drugačije prehrane možete raditi i detoksikaciju organizma koja pomaže u uklanjanju viška toksina iz tijela.

kako se rijesiti celulita
Nepravilna prehrana je svakako najčešći uzrok pojave celulita

Kako se riješiti celulita uz pomoć vježbanja?

Ne postoji odgovor na pitanje kako se riješiti celulita a da on ne sadrži odgovor tjelovježba. Redovita tjelovježba je najbitnija stavka u borbi protiv celulita.

Korisne su kardiovaskularne vježbe poput: Vožnja bicikla, planinarenje, trčanje, rolanje, plivanje. Kardio vježbe su poznate po sagorijevanju masti, što znači da one eliminiraju nastanak celulita.

Osim kardio vježbi, preporučljive su i vježbe snage koje također aktiviraju cirkulaciju i limfu. Vježbe snage omogućuju mišićni rast, a ono izaziva zatezanje kože i manje vidljiv celulit.

kako se rijesiti celulita
Ne postoji odgovor na pitanje kako se riješiti celulita a da on ne sadrži odgovor tjelovježba.

Neovisno o treningu, preporučuje se tjelovježba od 45 minuta, 4x tjedno. Poželjno je da kombinirate vježbe snage i kardio, i rezultati će biti veoma brzo vidljivi.

Ukoliko niste u formi, u početku vježbajte do 15 minuta dnevno, uz povećani intenzitet i trajanje treninga. Odaberite aktivnost ili trening u kojem uživate i zapamtite – bilo koji oblik redovitog vježbanja kroz dulji period će vam pomoći pri povećanju mišićne mase u odnosu na masnije tkivo, što znači da ćete brzo zagladiti narančinu koru.

Kako se riješiti celulita? Ono je moguće i uz razne anticelulitne masaže i kreme, no riječ je o kratkotrajnim učincima.

Izvorni članak

Izdvajamo za vas

Komentariši