Lifestyle

Tretmani za celulit – TOP 4

Najbolji tretmani za celulit

S dolaskom toplijih dan, dolazi period godine kada sve više i više nosimo kratku odjeću, te se spremamo za odlaske na plažu ili bazene u kupaćem kostimu.

Tretmani za celulit djeluju brzo i učinkovito, i već kroz mjesec dva biti ćete spremni za ljeto i puni samopouzdanja.

Dok neki nemaju problema s time, one žene koje imaju problem poznatom pod imenom celulit ili narančina kora kako još neki zovu, njima nije nimalo ugodno izaći u kratkoj suknji ili kupaćem kostimu.

No, s napretkom medicine i kozmetičke industrije, pojavili su se razne metode i tretmani za celulit s kojima se ovaj mali kozmetički problem može veoma lako ukloniti.

U nastavku ćemo vam otkriti koje su to tretmani dobri kod rješavanja problema sa celulitom, te ćemo vam ujedno otkriti neke prirodne načine kako možete smanjiti vidljivost celulita i trajno ga se riješiti bez ikakvih šansi da vam se ponovno vrati nakon par mjeseci.

tretmani za celulit
Najbolji tretmani za celulit

Koji tretmani za celulit su dobri?

Postoje određeni tretmani za celulit koji dokazano pomažu kod rješavanja ovog učestalog ženskog problema koji se može pojaviti podjednako i kod mlađih i starijih žena neovisno o težini i životnom stilu.

Jedno od najtraženijih tretmana za celulit je tretman pod nazivom Cellfina koji učinkovito uklanja narančinu koru na području stražnjice i bedara te koža nakon ovog tretmana bude čvrsta i zaglađena.

Već nakon mjesec dana redovne primjene ovog tretmana ćete vidjeti prve rezultate i njegov učinak traje i do tri godine.

tretmani za celulit
Postoje određeni tretmani za celulit koji dokazano pomažu kod rješavanja ovog problema.

Velashape je među holivudskim zvijezdama jako popularan, te on koristi infracrveno svjetlo, masažu s usisavanjem i radiofrekvenciju kako bi se stimulirala limfna drenaža i smanjio broj masnih stanica.

Ovi tretmani za celulit su jako učinkoviti kod trbuha, stražnjice i bedara te se već nakon 3 – 4 tretmana mogu primijetiti prvi rezultati, no efekt djeluje samo 6 do 12 mjeseci.

Cellulaze tretman primjenjuje različite vrste laserskih tretmana, te je manje invazivan. Koristi laser i toplinsku energiju kako bi mogao duboko i precizno ući pod kžu i otopiti debelo vezivno tkivo koje je i uzrok narančine kore, te je efektivno kod bedra i stražnjice.

Treba proći 6 mjeseci dok ne vidite konačni rezultat, te efekt djeluje godinu dana.

Prirodni tretmani za celulit

Osim što vam tretmani za celulit mogu pomoći kod rješavanja problema s narančinom korom, ujedno postoje i prirodne varijante koje vam mogu pomoći da se jednom i svagda riješite te neugodne pojave na koži.

Sve počinje od prehrane, te uz malu promjenu u svojoj prehrani se možete uspješno riješiti celulita na koži. Iz svoje prehrane izbacite šećer, alkohol te prazne ugljikohidrate, te uvedite puno povrća, voća, bijelog mesa i začina poput papra, kurkume, đumbira i cimeta.

Također, trebate piti puno vode, te ujedno konzumirati zelenog čaja i domaćih juha. Neki tretmani za celulit koji se primjenjuju u prehrani je da svoj dan započnete uz čašu mlake vode u koji se dodali iscijeđeni sok od limuna.

tretmani za celulit
Prirodni tretmani za celulit

Navodno pomaže kod detoksifikacije te vam ujedno potiče metabolizam.

Osim toga, bitno je povećati svoju fizičku aktivnosti, a najbolje za rješavanje celulita vam je kardio, poput hodanja, trčanja ili bicikliranja.

Ujedno, vježba plank vam je jako dobar kod suzbijanja celulita na svim kritičnim mjestima.

Što se tiče kozmetičke strane, jako vam je dobro svako tuširanje završiti s hladnim tušem. Osim što djeluje osvježavajuće, ujedno je dobro za poticanje cirkulacije i suzbijanje celulita.

Isto tako, tokom svakog tuširanja napravite dobar piling na područjima koji su zahvaćeni sa celulitom. Možete odlaziti i na anticelulitne masaže koje djeluju jako dobro na celulit.

Izvorni članak

Izdvajamo za vas

Komentariši