win

Sportsko klađenje – kako se kladiti

Kako se uključiti u sportsko klađenje?

Sportsko klađenje kod nas je vrlo popularno. Najviše je to zato što smo i inače zemlja sporta. U Hrvatskoj je sport bio obavezni dio školovanja još od sredine 19. stoljeća. U tadašnjoj Austro-Ugarskoj to nije bila praksa, već isključivo kod nas. Kad je u pitanju sport, nikako nismo zemlja koja kaska za ostalima i to treba znati. Baš kao i sport, tako je i sportsko klađenje kod nas vrlo prisutno.

Naši ljudi vole pratiti sport, a vole i testirati svoje znanje i potencijalno od tog znanja zaraditi. Svi ljubitelji klađenja ne snađu se iz prve i kada prvi puta dođu u kladionicu nisu ni sami sigurni što napraviti. Srećom, tu su uvijek zaposlenici u kladionici koji će Vam sve lijepo objasniti. Kada se kladite, potrebno je odabrati sport i parove na koje ćete se kladiti.

Parovi su pojam u kladionicama koji označava jednu utakmicu, a misli se na dva tima odnosno sportaša koji igraju. Lako je kladiti se i ispuniti listić, teži dio je točno pogoditi!

sportsko klađenje
Na sportsko klađenje ne treba gledati kao na nešto od čega ćete živjeti

Može li sportsko klađenje donijeti ozbiljnu zaradu?

Baš kao i kad su u pitanju igre na sreću, sve je stvar Vaše procjene i što znači za Vas ozbiljna zarada. U pitanju je oblik kockanja i svakako ne preporučujemo da sportsko klađenje gledate kao na nešto od čega ćete živjeti. Neka Vam to bude dodatni izvor prihoda, ukoliko vidite da Vam pogađanje ide od ruke. Također znajte da nećete uvijek pogoditi!

Ono što razlikuje sportsko klađenje od igranja igara na sreću je činjenica da se ne temelji sve na sreći – Vaše znanje i iskustvo u nekom sportu može Vam uvelike pomoći da dobro procijenite tko dobiva. Ukoliko pratite neke timove odnosno sportaše već dugo, onda znate bolje od ostalih koliko je on ili ona spreman.

Pažljivo odmjerite, pogledajte zadnje nastupe i ispunite listić koji je uvjetovan Vašim znanjem, a ne samo pukim nagađanjem. U klađenju će Vam pomoći i dodatne opcije gdje ćete za one parove gdje niste sigurni moći povećati svoju šansu za dobitkom.

Sportsko klađenje – na što se sve možemo kladiti?

Hrvatska je poznata po sportskom sadržaju, ne samo onom nogometnom, već i svakom drugom. U našoj zemlji se igra i košarka, rukomet, plivanje, hokej, zimski sportovi, sportovi s najskupljom opremom i još puno toga. Neke kladionice u Hrvatskoj također omogućuju klađenje u esportu. Esport je sve više utjecajan faktor u svijetu kladionica Kladite se u sportovima u koje se razumijete. Kladite se na nogomet. Znate sve o veslanju? Kladite se kada se održava veslačko natjecanje. Znate poznate sportaše borilačkih vještina?

I na njih se možete kladiti. Sport ne mora biti iznimno popularan da biste se na njega kladili jer se kod nas generalno sport cijeni kao takav. Sportsko klađenje će Vaše znanje staviti na test i potencijalno Vam donijeti zaradu. Trk do najbliže kladionice i već ćete nakon prvog puta biti upućeni u to kako sportsko klađenje izgleda i kako se odrađuje kod nas!

sportsko klađenje
Sport ne mora biti iznimno popularan da biste se na njega kladili

Kako se kladiti na fudbal?

Najpopularniji i najjednostavniji oblik klađenja na fudbal jeste klađenje na krajini ishod fudbalske
utakmice. Kladioničari ovaj način djele na dvije kategorije i to: 1X2 klađenje ili hendikep klađenje.

Format 1X2 igraču omogućava da se kladi na pobjedu domaćina ili gosta ili da će biti neriješen rezultat.
Ovaj način može se nazvati i dupla šansa jer je moguće tipovati da će biti pobjeda domaćina ili neriješeno
(npr. 1X) ili obrnuto (X2). Isto tako moguće je odigrati i troznak odnosno 1X2 što znači da se kladite da će
meč završiti pobedom, nerešenim rezultatom ili pobedom gosta. Treba istaći da se rezultat u produžetcima ili penalima ne računa u 1X2 klađenju.

Osim što se trebaš držati sadržaja koji ti je poznat, isto tako nije pametno uvijek se kladiti na isto. Možda si veliki fan određenog sportskog tima i zaista vjeruješ u njih, no klađenje nije stvar lojalnosti i ljubavi – došao si ubrati neku lovu. Ukoliko znaš da tvoj tim nije u najboljoj spremi ove sezone, promijeni parove na listiću i odigraj onako kako tvoj educirani instinkt nalaže.

Tip dana: kladi se po intuiciji, ne po osjećaju lojalnosti! Oni koji su duže u kladionicama već znaju za ove cake i sigurno ne uplaćuju listić uvijek na iste parove.

Još zanimljivog sadržaja

Komentariši