Harmony test – iskustva, rezultati, cena, forum

Harmony test iskustva i forum

Contents

Harmony test je neinvazivan prenatalni test koji omogućuje kroz analizu krvi majke testiranje na postojanje trisomije kromosoma za Downov sindrom, trisomiju 13 za Patau sindrom i trisomiju 18 za Edwards sindrom kod beba u trudnoći. Iskustva trudnica koje su nakon 10-te nedelje trudnoće napravile ovaj test svedoče na forumima da je test potpuno bezopasan za zdravlje bebe i trudnice i da je visoko pouzdan u svojim rezultatima.

Harmony test zamenjuje kombinovani test probira i iskustva su da s obzirom na tačnost rezultata nisu potrebne dodatne invazivne pretrage poput amniocenteze koja može naštetiti bebi u trudnoći. Na forumima se mogu pronaći vrlo pozitivna iskustva trudnica.

U krvi majke se nalaze delovi DNK bebe te na temelju tog DNK bebe se može utvrditi postoje li anomalije u kromosomima bebe. Trudnice su zadovoljne ovom metodom jer uz proveru kromosoma mogu saznati i pol deteta. Bez obzira na godine i na kategoriju rizika koji se testira trudnice će potvrditi da je preciznost i pouzdanost testa na visokom nivou i rado će pristupiti ovom testiranju.

Harmony test i njegovi rezultati

Ovaj test s obzirom da se radi na bazi krvnih pretraga trudnice je vrlo jednostavan i rezultati testa se dobijaju unutar nekoliko radnih dana. Harmony test će pokazati precizno i pouzdano postoji li rizik za trisomiju 21,18 i 13 kromosoma, takođe i rizik za moguće poremećaje broja polnih kromosoma. No, rezultati ukoliko trudnice žele saznati mogu pokazati i pol bebe.

Harmony test se može provesti nakon 10-te nedelje trudnoće i zbog svoje visoke pouzdanosti je gotovo uviek prvi izbor lekara specijalista u cielom svietu i dostupan je preko 100 tinak zemalja svieta. S obzirom da je sa ovim testom analizirano preko milion trudnoća u svietu sa sigurnošću se mogu osloniti na rezultate koje ovaj test pokazuje.

Kliničke i znanstvene studije Harmony testa su provedene na više od 218 hiljada trudnica i njihovih uzoraka krvi različitih godina, pa se može utvrditi da godine trudnice ne utiče na rezultate koje test pokazuje. Međutim, kod blizanačke trudnoće se određivanje pola blizanaca ovim testom ne utvrđuje s obzirom da se u krvi majke nalaze DNK oba blizanca.

Harmony test cena i karakteristike testa

Harmony test s obzirom da je visoko pouzdan i precizan, te svojim rezultatima ne iziskuje dodatne invazivne pretrage poput amniocenteze apsolutno opravdava cenu koja je na tržištu. Takođe, treba naglasiti da je ovaj test značajno analiziran u brojnim naučnim studijama i publikacijama u kojima je dokazano da test pokazuje 100% tačne rezultate za Downov sindrom što u odnosu na 79% tačnosti kombinovanog testa predstavlja veliki značaji napredak.

Prednost koju Harmony test daje u odnosu na kombinovani test probira je i u broju lažnih pozitivnih nalaza što dokazuje stopa od 0,1% za testiranja trisomije 21,18 i 13 kromosoma.

Osnovna cena za testiranje samo trisomije 13,18 i 21 iznosi 56.000 dinara, a ukoliko je potrebno testirati uz navedene trisomije i poremećaje broja polnih kromosoma cena će biti 60.000 dinaraaa. Pol bebe se dodatno ne naplaćuje nego je uračunato u obe cene, samo je pitanje da li trudnica želi saznati pol pre rođenja ili ne. Moguće je u nekim poliklinikama u nekim periodima dobiti i popuste pa se pre rađenja testa raspitajte u više poliklinika.

Tagovi:

#Harmony #test #iskustva #rezultati #cijena #forum

harmony test
Harmony test je neinvazivan prenatalni test koji omogućuje kroz analizu krvi majke testiranje na postojanje trisomije kromosoma za Downov sindrom, trisomiju 13 za Patau sindrom i trisomiju 18 za Edwards sindrom kod beba u trudnoći. Iskustva trudnica koje su nakon 10-te nedelje trudnoće napravile ovaj test svedoče na forumima da je test potpuno bezopasan za zdravlje bebe i trudnice i da je visoko pouzdan u svojim rezultatima.

Preporučujemo i ove teme

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Related post

O autoru

Dodaj komentar