Lifestyle

Heparin krema – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Što je Heparin krema i za što se koristi?

Heparin krema pripada u skupinu lijekova koji se nazivaju vazoprotektivni oni se koriste pri liječenju površinskog tromboflebitisa (začepljenja i upala površinskih vena).

Djelatne tvari navedene kreme su: Heparin – Sprječava zgrušavanje krvi i njegovo djelovanje ima preventivnu i terapijsku svrhu kod već prisutnih tromba.

Salicilna kiselina i metilsalicilat – Salicilna kiselina djeluje keratoplastično, dok metilsalicilat djeluje kao analgetik koji će olakšati prodiranje heparina kroz samu kožu i tamo omogućiti njegovo nakupljanje kod mjesta djelovanja.

Podloga kreme svojim svojstvima omogućuje dobro prodiranje heparina, što donosi olakšavajući osjećaj hlađenja.

Heparin krema je prikladna za korištenje na svim područjima. Primjena kreme će omogućiti smanjenje upale, edema, napetosti i osjećaja boli, pospješiti će prokrvljenost problematičnog područja.

Što je potrebno znati prije uzimanja navedene kreme? Navedenu kremu ne smiju uzimati osobe koje su alergične na glavne i sporedne sastojke kreme, osobe koje imaju rane na području gdje bi trebali primjenjivati kremu, osobe koje imaju oboljele kožne površine, osobe koje imaju infekcije kože.

Krema se ne smije koristiti kod djece mlađih od 3 godine, i ona se ne smije nanositi na sluznice.

heparin krema
Heparin krema je prikladna za korištenje na svim područjima.

Heparin krema primjena i mjere opreza

Krema će se primjenjivati prema uputama koje ste zaprimili sa strane svog liječnika ili ljekarnika. U slučaju da niste dobili upute, tada ćete slijediti doziranje i način primjene koji je naveden na uputi o lijeku. Heparin krema će se nanositi na oboljelo područje u tankom premazu, 2 do 4 puta na dan.

Trajanje terapije ili liječenja će ovisiti o težini simptoma, no najčešće ne traje preko dva tjedna. U kroničnim slučajevima liječenje će se produžiti na više tjedana, no samo ukoliko to liječnik dopusti. Heparin krema se koristi samo za vanjsko nanošenje na kožu.

Ona se nanosi na oboljelo mjesto u tanjem sloju, sa blagim utrljavanjem. Da li nanošenje kreme može uzrokovati nuspojave? Poput svih lijekova, ova krema može i ne mora donijeti nuspojave.

One su moguće, no ne moraju se manifestirati kod svake osobe. Nuspojave mogu biti sljedeće: Alergijska reakcija poput crvenila kože i svrbeži.

Reakcije će se povući samostalno nakon prestanka primjene kreme. U slučaju da primijetite ozbiljnije nuspojave, tada ste dužni prijaviti ih liječniku i prekinuti primjenu navedene kreme.

heparin krema
Krema će se primjenjivati prema uputama koje ste zaprimili sa strane svog liječnika ili ljekarnika.

Heparin krema iskustva i liječenje

Radi svojih djelatnih i pomoćnih tvari, Heparin krema pripada među omiljenije kreme za liječenje površinskog tromboflebitisa. Mnoga iskustva navode kako je krema jednostavna i djelotvorna.

Liječenje će ovisiti o težini stanja, te ono može biti duljeg ili kraćeg roka trajanja. Heparin krema se dobiva na liječnički recept, te se kupuje u ljekarni.

Krema dolazi u pakiranju od 30 g u aluminijskoj tubi, koja je zapakirana u zaštitnu kutiju. Cijena kreme je 3.91 €.

heparin krema
Heparin krema - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Nakon kupnje, lijek je potrebno držati izvan pogleda te dohvata djece, na temperaturi do 25 stupnjeva. Krema se ne smije primjenjivati nakon isteka roka valjanosti koji je naveden na pakiranju.

Navedeni lijek se izdaje samo na liječnički recept, nakon što liječnik utvrdi potrebu za njime.

Kako bi liječenje bilo što učinkovitije, važno je slijediti upute o primjeni koju vam je prepisao sam liječnik ili ljekarnik. Vrijeme liječenje se može razlikovati ovisno od osobe do osobe, i oboljenja.

Krema najčešće pokaže svoje djelovanje u prvom tjednu primjene, te je nepotrebno produljivanje terapije. U slučaju da se stanje ne povlači, liječnik može odraditi dulje liječenje ili može savjetovati drugu kremu ili lijek.

Izvorni članak

Preporuka

Komentariši