Lifestyle

Voltaren – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Voltaren – primjena i djelovanje

Voltaren tablete su protuupalne tablete koje se koriste za uklanjanje boli i upale svih mogućih intenziteta u raznim stanjima.

Koriste se za liječenje reumatske bolesti poput reumatoidnog artritisa, osteoartroze, akutnog napadaja gihta i ankilozantnog spondilitisa, izvanzglobnog reumatizma poput tendinitisa, burzitisa, periartritisa i tenosinovitisa, te za tretiranje raznih drugih stanja poput posttraumatska stanja (uganuća, prijeloma, iščašenja), bolna stanja kralježnice te za postoperativna bolna stanja nakon manjih stomatoloških, ortopedskih i drugih manjih kirurških zahvata.

Voltaren imaju snažno analgetičko, antipiretičko i protuupalno djelovanje. Učinak se ostvaruje kroz kočenje sinteze prostaglandina koji ima bitnu ulogu kod nastanka boli, upale i povišene tjelesne temperature.

Učinkovito uklanja bol te smanjuje upalnu oteklinu i edem kod svih posttraumatskih i postoperativnih bolnih i upalnih stanja.

Uklanja bol te smanjuje natečenost i jutarnju ukočenost zglobova koje su uzrokovane reumatskim bolestima. U jednoj se tableti nalazi 100 miligrama diklofenak natrija, a pomoćne tvari su saharoza, hipromeloza i boje E171 i E172.

voltaren
Voltaren - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Voltaren – upute i nuspojave

Voltaren se kod odraslih osoba daje u malim dozama s kojima se postiže zadovoljavajući terapijski učinak. Preporučuje se popiti jednu tabletu na dan, i to uz čašu vode prije jela.

Maksimalna dnevna doza voltarena je 150 miligrama. Za djecu Voltaren nisu prikladne za primjenu. Kao i kod drugih lijekova, tako i ove tablete mogu kod osoba uzrokovati određene nuspojave.

Od drugih mogućih nuspojava se mogu pojaviti bol u trbuhu, mučnina, povraćanje, proljev, grč u trbuhu, flatulencija i anoreksija.

Rijetko kada se može pojaviti krvarenje u probavnom sustavu kao i peptički ulkus koji se može pojaviti kod osoba, bilo s krvarenjem ili s perforacijom.

voltaren
Preporučuje se popiti jednu tabletu na dan, i to uz čašu vode prije jela.

Povremeno se mogu pojaviti omaglica, vrtoglavica, glavobolja, a malo rjeđe umor i pospanost. Rijetko se može pojaviti osip, dok se još rjeđe mogu pojaviti urtikarija i preosjetljivost.

Od bubrežnih nuspojava se može rijetko pojaviti edem, a u iznimnim situacijama se može pojaviti akutno bubrežno zatajenje. Za svaku nuspojavu lijeka se morate obratiti svom liječniku ili ljekarniku.

Ako ste nedavno imali ili ćete imati kirurški zahvat na želucu ili crijevima, obavijestite svojeg
liječnika prije uzimanja Voltarena, jer može ponekad štetno utjecati na cijeljenje rana u
crijevima nakon kirurškog zahvata.

Nuspojave se mogu umanjiti primjenom najniže učinkovite doze tijekom najkraćeg neophodnog
vremenskog razdoblja.

Kod liječenja boli vezane uz upalne infekcije uha, grla ili nosa, u skladu s općim terapijskim
principima, osnovna bolest se treba liječiti odgovarajućim antiinfektivnim lijekovima. Vrućica
sama po sebi nije indikacija.

voltaren
Voltaren - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Voltaren – cijena i iskustva

Voltaren tablete se mogu kupiti u ljekarnama i to jedino na recept od liječnika. U jednoj se tableti nalazi 100 miligrama diklofenak natrija, dok su pomoćne tvari lijeka saharoza, hipromeloza te boje E171 i E172.

U jednom se pakiranju nalazi 20 filmom obložene tablete s postupnom oslobađanjem. Kod ovog lijeka se uzima jedna tableta na dan uz čašu vode i to prije jela.

Maksimalna dnevna preporučena doza je 150 miligrama. Tablete se ne smiju koristiti nakon što istekne rok valjanosti, a rok valjanosti je označeno na samom pakiranju, a odnosi se na zadnji dan u mjesecu. Voltaren tablete se trebaju čuvati pri temperaturi do 25 stupnjeva Celzijeva.

Lijek trebate čuvati izvan dosega male djece. Cijena lijeka je sasvim povoljna, te ukoliko imate dopunsko zdravstveno osiguranje, može Vam osiguranje pokriti cijeli troška kupovine lijeka.

Iskustva mnogih osoba su veoma pozitivna, te je mnogima do sada pomoglo kod smanjenja boli i upalnih stanja.

Izvorni članak

Preporuka

Komentariši