Povratnik iz NBA potpisao za Partizan!


Foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija

Stiglo novo pojačanje u redove crno-belih!

Košarkaški klub Partizan je doveo mladog centra Balšu Koprivicu koji će tako pojačati konkurenciju u timu Željka Obradovića!

Mladi, dvesta šesnaest centimetara visoki centar, potpisao je trogodišnji ugovor sa crno-belima, preneo je KK Partizan.

Balša je rođen 1. maja 2000. godine, na poslednjem NBA draftu je kao 57. pik izabran od strane Šarlot Hornetsa, da bi potom bio trejdovan u Detroit Pistons za koji je igrao tokom NBA letnje lige.

Balše Koprivice se tako vratio na mesto odakle je kao mališan, u školi košarke Partizana načinio prve ozbiljnije košarkaške korake. U selekciji koju je vodio trener Đorđe Varagić, Koprivica je igrao do 2012. godine kada je otišao na školovanje u Ameriku.

Sa 14 godina, Balša je upisao školu „Nova Sautvestern“, odakle na kratko odlazi u Vindermir a potom i Montverde koju je pohađao i prvi pik sa ovogodišnjeg NBA drafta, Kejd Kaningem.

Od oktobra 2019. godine, Balša Koprivica je bio student Univerziteta „Florida Stejt“, a nakon dve sezone u NCAA i igranja u NBA letnjoj ligi, Balša će svoju seniorsku karijeru započeti u Partizanu. U poslednjoj sezoni na koledžu, Koprivica je imao učinak od 9,1 poena, 5,6 skokova i 1,4 blokade po utakmici.

VIDEO Najatraktivnija sportistkinja se skinula i pokazala atribute

Source link

Možda vas zanima

Komentariši